מיקרופון ורמקול:

מיכל לב

משתמש רשום
שלום איפה אני קונה מיקרופן וכל האביזרים .

הכי זול, כי אני חדשה.

תם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קודם כל תשווי מחירים בזאפ...

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
מיקרופון לאולפן?

תלכי לחלילית /כלי זמר/קילומבו.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
מיקרופון לאיזה צורך?
סקייפ?
הקלטות אולפן?
הקלטות אירועים לייב?
שירה?
כנ"ל גם "כל האביזרים".

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
הקלטות אולפן נעשות במיקרופון מיוחד (סטודיו קונדנסר) שצורך וולטאג' של 48V. ניתן להפעילו על ידי מיקסר חיצוני שגם מספק לו כח, או על ידי כרטיסי קול מסויימים שגם הם יכולים להפעילו.
מחיר מיקרופון כזה נע בין 1000 ל30,000 ש"ח...
חשוב גם להתאים את הסטנד המתאים. (סטנדים אולפניים מבוססי קשירת גומי למניעת רעשים)
את הציוד ניתן לרכוש בחנוית כלי זמר אפקט וכדו'.
"כל האביזרים" הכוונה היא בתחילת הדרך ל:
מחשב מתאים וחזק (כמות ליבות לא תעזור כאן..)
כרטיס קול מקצועי מינימום 4 כניסות ו4 יציאות.
מקרופון.
אוזניות איכותיות (300-10,000 ש"ח..)

משולש

משתמש צעיר
יש חנויות או סוכנויות גם באזורים חרדיים?

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
אם אין לך בידוד וחדר אקוסטי לדעתי אל תקני קונדנסר.
יש מקרופונים דינמיים מעולים כמו SHURE SM58 באיזור ה 600 ש"ח הם יקליטו מעולה כל דבר. אולי למעט מקהלה רבת משתתפים.

אגב ברשותי קונדנסר של סטודיו פרוג'קט B1 הוא פשוט מעולה! אני חושב שהוא עלה לי 850 ש"ח לפני כמה שנים.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י אברימי;226138:
מחיר מיקרופון כזה נע בין 1000 ל30,000 ש"ח...

לי דווקא יש קונדנסר של SAMSON מדגם C01, ממש מצוין (לא שניסיתי קונדנסר אחר אבל יש לי הבנה באיכויות קול) והוא עולה, תתפלאו לשמוע: פחות מ-500 ש"ח. המחיר ירד לפני כמה זמן

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
אגב אני ממליץ על 'מיוזיק שופ' חנות שלא כ"כ מוכרת במגזר שלנו אבל נחשבת לאחת מהמקצועניות בארץ.. יש להם כמה מוצרים במחירים נמוכים ששוים כל ש-ק-ל.
תגגלי עליהם תמצאי אותם.
דווקא מוניטורים הייתי הולך על יד שניה ששמורים בצורה טובה, כיון שהמחירים של מוניטורים אכותיים מתחילים כמה אלפים טובים ש"ח ומעלה, [לא שאין ביותר זול... פשוט תלוי מה הצורך] לכן אפשר להשיג מוניטורים יד שניה איכותיים ושמורים במחיר טוב.

srool
עם כל הכבוד לסמסונים הזולים, אלו אולי קונדנסרים בהגדרה אבל ממש לא קונדנסרים "איכותיים".

נ.ב. עצה טובה לא קונים שום דבר בתחום הזה לפני שמתיעצים עם המומחים וכמובן הולכים לבדוק בעצמינו כל דבר בסופו של דבר הכל עניין של טעם.

משולש

משתמש צעיר
תודה לכל המגיבים.
אני חסומה טוטאלית. האתר הזה ועוד אחד הם היחידים שפתוחים לי. יש אפשרות לתת יותר פרטים על החנויות ו/או מוצרים?

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י דינקיס;226240:
srool
עם כל הכבוד לסמסונים הזולים, אלו אולי קונדנסרים בהגדרה אבל ממש לא קונדנסרים "איכותיים".
ניסית פעם קונדנסר של סמסון או שאתה בונה על הסטיגמה?
מאוד איכותי. בוודאות-הוא מעל ומעבר למתחילים וגם למתקדמים. בשביל אולפן ביתי זה מושלם!

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
אני לא זוכר בדיוק ת'תדגמים המדוייקים אחד מהם ששמעתי פשוט לא נשמע טוב.
אבל זה גם עניין של טעם וריח, אני ממש לא אוהב את הצבע שלו.
אגב, יכול להיות שיש להם דגמים ספציפיים שהם מוצלחים, כמו לכל חברה אחרת.
כך שתיקח אותי בעירבון מוגבל מאוד!!
בעולם הסאונד והמוזיקה לכל אחד יש טעם שונה בתכלית מחברו, לכן סייגתי את דברי. "וכמובן הולכים לבדוק בעצמינו כל דבר בסופו של דבר הכל עניין של טעם."

אני לא יודע מה אתה מקליט, אבל בהרבה מקרים אחד שהוא לא בעל אוזן חדה "מאוד" לא יבדיל בדברים אלמנטרים יותר כמו כיוון סאונד ותדרים.
בקיצור אני גם לא יודע בשביל מה אני כותב ומתפלפל כ"כ הרבה בעוד שמשולשת / מיכל לב אפילו לא אמרה לנו בשביל היא צריכה את זה... אולי היא בכלל צריכה להקליט את הבת שלה הקטנה אומרת מזל"ט לסבתא?

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אברוש, יש לנו את אותו דגם, רק ששלך עם חיבור USB :)
כבר 2 המלצות על אותו דגם..

משולש

משתמש צעיר
נכתב ע"י דינקיס;226335:
בקיצור אני גם לא יודע בשביל מה אני כותב ומתפלפל כ"כ הרבה בעוד שמשולשת / מיכל לב אפילו לא אמרה לנו בשביל היא צריכה את זה... אולי היא בכלל צריכה להקליט את הבת שלה הקטנה אומרת מזל"ט לסבתא?

אני מתעניינת לצורך הקמת אולפן ביתי. אשמח אם יהיה מי שינחה אותי קצת איפה לוותר בשלב ראשוני ועל מה לא להתפשר וכמו ששאלתי: האם חייבים להגיע לתל אביב-יפו בשביל הדברים הללו?:rolleyes:

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נראה לי שדינקיס יותר מקצועי ממני אז אני אשאיר לו את הכבוד לענות על השאלה הראשונה.
לגבי השאלה השניה - אין צורך לנסוע לתל אביב, יש המון חנויות בירושלים, ואם בבני ברק עסקינן אז אני לא יודע בוודאות, אבל אין סיבה שלא תהיה שם חנות כזאת. (רק בטוח שהיא לא ברח' רבי עקיבא)
מעבר לזה, תמיד קיימת האופציה לקנות באינטרנט ולקבל את המוצר עד הבית :)

yishay1

משתמש רשום
סאונד והפקות אולפן
אשמח אם אוכל לעשות לך קצת סדר:
יש שני סוגים עיקריים של מקרופונים: 1. דינמי- כמו shure sm58 המעולה, שמיועדים לשירה על במה או בכל מקום שדליפת סאונד בין המקרופונים אינה רצויה (כמו בהקלטת תופים או כמה תפקידים של נשפנים במקביל וכו'). החסרון שלהם הוא הצליל הפחות דינמי וחוסר היכולת לשקף את כל ספקטרום התדרים בצורה שקופה. 2. קונדנסר- זהו מקרופון שלא מבוסס על מנגנון מכני ולכן הוא משקף תדרים בצורה יותר מדויקת וגם לא צריך להצמיד את המקרופון למקור הקול (אם כי במקום שהחדר לא "יבש" מבחינת החזרים, הסאונד יעוות). כדי להקליט כלי כמו גיטרה שאין לו הרבה כח משלו, חייבים קונדנסר שיקלוט את כל החום ולא יחתוך בגבוהים. אפשר עוד מלא לכתוב אבל אני לא רוצה לייגע. אם יש שאלות אשמח לעזור. אגב, אני אישית משתמש לרוב עם קונדנסר c1 של studio project והוא נותן לי את התשובה המדויקת והשקופה (כמעט לגמרי) לכל הכלים (חוץ אולי מbase drum וover head or room של תופים. בבני ברק יש את "אורגנים זה אנחנו" מרמת אלחנן שהם בעצם סוכנים של חלילית ואפשר להזמין אצלם הכל. יש נראה לי גם באזור סוקולוב. בהצלחה!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה