אני עוסקת כבר שבועות סביב מחקר עצמאי בנושא "מיקוד ראיה".
השמועות והאשכולות הרבים, סיפרו על כאוס אימתי בתחום.
מצד אחד יש את הגישות הקונבציוליות של האורטופיסטים המומחים והמוכרים בתחומם
כפרו' שפירר, ורדה לנדא וכו'.
מצד שני יש את הבלתי קונבציונאלים הזוכים לשם והילה כמו קוברין מאנגליה ותלמידיו, לדרמן ועוד.
אבל כשבודקים לעומק, מגלים תופעה מאד מעניינת.
אלו שהלכו לקונבציונאלים, קיבלו מענה מתאים, כמשקפים / תרגילים / ניתוח בעת הצורך.
לעומתם, אלו שהלכו לשיטות היותר מתוחכמות ובלתי שגרתיות - נחלקים בדעותיהם.
יש כאלו שמתלהבים ומספרים גדולות ונצורות ויש כאלו שממש לא יכולים להצביע על שום שיפור.
במיוחד כשזה נוגע לתרגילים יומיומיים - אנשים מתלוננים על הטירחה העצומה, העלויות וכל מה שמונע מהם לחשוב להכניס ילד נוסף לסיבוב, גם אם ראו תוצאה כל שהיא.
גם למשקפיים המיוחדים למיקוד, לא ראיתי שיש התלהבות אמיתית. זה נשמע כמו כל משקפיים שמתאים אורטופיסט.
אני מרגישה שיש בשיתוף הזו תועלת ענקית לציבור ולכן אבקש מבעלי ניסיון להשתתף בסקר ולהוסיף כל הערה שיש לכם בנידון.
השמועות והאשכולות הרבים, סיפרו על כאוס אימתי בתחום.
מצד אחד יש את הגישות הקונבציוליות של האורטופיסטים המומחים והמוכרים בתחומם
כפרו' שפירר, ורדה לנדא וכו'.
מצד שני יש את הבלתי קונבציונאלים הזוכים לשם והילה כמו קוברין מאנגליה ותלמידיו, לדרמן ועוד.
אבל כשבודקים לעומק, מגלים תופעה מאד מעניינת.
אלו שהלכו לקונבציונאלים, קיבלו מענה מתאים, כמשקפים / תרגילים / ניתוח בעת הצורך.
לעומתם, אלו שהלכו לשיטות היותר מתוחכמות ובלתי שגרתיות - נחלקים בדעותיהם.
יש כאלו שמתלהבים ומספרים גדולות ונצורות ויש כאלו שממש לא יכולים להצביע על שום שיפור.
במיוחד כשזה נוגע לתרגילים יומיומיים - אנשים מתלוננים על הטירחה העצומה, העלויות וכל מה שמונע מהם לחשוב להכניס ילד נוסף לסיבוב, גם אם ראו תוצאה כל שהיא.
גם למשקפיים המיוחדים למיקוד, לא ראיתי שיש התלהבות אמיתית. זה נשמע כמו כל משקפיים שמתאים אורטופיסט.
אני מרגישה שיש בשיתוף הזו תועלת ענקית לציבור ולכן אבקש מבעלי ניסיון להשתתף בסקר ולהוסיף כל הערה שיש לכם בנידון.