דרוש מתכון מיונז לפסח

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אשמח לקבל מתכון (כמויות מדויקות)
טיפים ועצות
ומיונז מושלם לפסח...

תודה
 

ציפורה ב.

משתמש מקצוען
אני אישית שמה בבלנדר ביצים
מוסיפה מעט מלח ומיץ לימון [מלימון סחוט]
ומפעילה את הבלנדר על הכי חזק
ועם הבקבוק שמן עושה שפיכה דקה עד שמתקבל מיקרם מיונז עדין ומבריק
פשוט מאוד להכנה
הצלחה
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
יש איך לפסטר את הביצים קודם?
לא נכנס אלינו ביצים חיות..
 

שני :))

משתמש צעיר
אגב,
מנסיון אישי של כל השנה,
שמן דקלים כן עושה מיואך הוא ממש ממש לא בריא.
שנית חייב להדגיש לפני שמכינים את המיונז בשביל שיהיה יציב חייב שכל האמצעים יהיו יבשים לחלוטין.
אחרת המיונז נשבר ולא יציב.

שנית,אני ממליצה לא לשים את המיץ לימון בהתחלה להקציף רק את הביצים בערך 3 דק' להוסיף בהדרגה כוס שמן להוסיף מיץ לימון (חצי לימון לכל ביצה) ומלח ואז להוסיף את שאר השמן בהדרגה.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
יש איך לפסטר את הביצים קודם?
יש לקנות מיונז כשל"פ ללא קטניות.
לא ממש במרקם הרגיל, אבל עשוי מביצים מפוסטרות.
כעת, עם המחסור בביצים, ולכו תדעו איך יתגברו עליו, קניתי ברגע שראיתי.
כדאי להזדרז, כי זה אחד המוצרים שאוזלים הכי מהר, וכמעט תמיד בערב פסח ממש, הוא כבר לא נמצא בחנויות.
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי את המתכון של @hbecker
אם הוראות מפורטות וזה יצא מצויין.

מיונז פסח

2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים

שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.
 

אמונה.

משתמש מקצוען
עוד משהו שלא כדאי לעשות- לא לנסות עם חצי כמות.
כיון שלא הייתי זקוקה לכמות גדולה של מיונז ניסיתי להכין חצי,
המיונז לא התקשה כלל.
אח"כ המומחים לעניין הסבירו שיש צורך בכמות המלאה כפי שהיא כדי שזה 'יתפוס'
 

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תודה לכולם!!
עם איזה מכשיר הכל נח לעשות את זה?
בלנדר מוט? מקציף? מעבד מזון?
 

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה לכולם!!
עם איזה מכשיר הכל נח לעשות את זה?
בלנדר מוט? מקציף? מעבד מזון?
הכי טוב זה בלנדר יד.
להצמיד אותו לתחתית הכלי ולהפעיל כמה שניות צמוד לתחתית, ולאט לאט להרים את הבלנדר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד משהו שלא כדאי לעשות- לא לנסות עם חצי כמות.
כיון שלא הייתי זקוקה לכמות גדולה של מיונז ניסיתי להכין חצי,
המיונז לא התקשה כלל.
אח"כ המומחים לעניין הסבירו שיש צורך בכמות המלאה כפי שהיא כדי שזה 'יתפוס'
לפי החוק הידוע: יש להתאים את גודל המסה לגודל הכלי.
 

אילה אחת

משתמש מקצוען
הכי נח זה עם מעבד מזון, כי ככה לא צריך להחזיק את הבלנדר ביד.
יוצא מעולה.
במעבד מזון יש 2 חסרונות:
1. לא תמיד יוצא מזה מיונז (מנסיון)
2. צריך להעביר את המיונז לכלי ולנקות את כל החלקים של המעבד, עם בלנדר יד לא צריך להעביר את המיונז לכלי אחר וגם קל יותר לנקות אותו
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
במעבד מזון יש 2 חסרונות:
1. לא תמיד יוצא מזה מיונז (מנסיון)
2. צריך להעביר את המיונז לכלי ולנקות את כל החלקים של המעבד, עם בלנדר יד לא צריך להעביר את המיונז לכלי אחר וגם קל יותר לנקות אותו
בבלנדר יד גם לא תמיד יוצא. למי שיש את המומחיות זה בדר"כ מצליח.
ולגבי הניקוי - נכון. אבל לא תמיד הבלנדר יש של פסח הוא כ"כ חזק שיכול לדלוק 8-10 דקות ברצף בלי להתחמם מידי, וזה גם ממש לא נח להחזיק.
בקיצור, כל אחת ושיקוליה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה