שמעון ברגר
משתמש פעיל
אחד הממרחים שאפשר להשתמש בפסח ללא חשש שרויה - זה מיונז.
אך גם להרבה סלטים צריכים מיונז טוב -קולורבי וגזר, סלט תפו"א וגזר עם בצל מטוגן, ועוד ועוד...
לפניכם - המתכון המוצלח ביותר למיונז פסחי שנתקלתי בו. סמיך, עמיד, טעים, וקל להכנה! (צריך רק סבלנות...)
חומרים:
2 ביצים
כפית סוכר
כפית מלח
2.5 כוסות שמן (רצוי אגוזים)
כף מיץ לימון
הכנה:
לשים במעבד מזון את הביצים המלח והסוכר עם הסכין ולערבל עם הסכין הגדול (לא עם המקציף) כמה דקות, נקבל בלילה לבנבנה וקצפית.
תוך כדי ערבול - במקום בו מכניסים בדרך כלל את מוט הטחינה והמוצרים - מעמידים כוס עם חור קטנטן בתחתית, ומוזגים לתוכה כוס אחת של שמן, נותנים למעבד להמשיך ולערבל כמה דקות עם הסכין.
מוסיפים כף מיץ לימון, בלי לעצור את המעבד.
מוסיפים עוד כוס וחצי שמן וממשיכים לערבל כמה דקות.
רצוי להוסיף את השמן בפעימות - כל פעם חצי כוס ולחכות דקה שתים אחרי שהשמן סיים להמזג.
חשוב - בכל התהליך המעבד פועל ברצף בלי להפסיק, ועל מהירות כמעט הכי גבוהה.
בסיום התהליך (לאחר הוספת כל השמן) אתם אמורים לקבל בס"ד מיונז טעים סמיך ועמיד ביותר.
אם אתם רוצים למרוח את המיונז על המצה וודאו שהמעבד וכל מה שנוגע במיונז יבש ממים.
להעביר לקופסת אחסון, לי יצא מהכמות הזאת קצת יותר מחצי ליטר, כמובן שניתן להכפיל ולשלש את הכמות בהתאמה.
לשמור בקירור! יכול להחזיק מעמד היטב לכמה ימים.
אך גם להרבה סלטים צריכים מיונז טוב -קולורבי וגזר, סלט תפו"א וגזר עם בצל מטוגן, ועוד ועוד...
לפניכם - המתכון המוצלח ביותר למיונז פסחי שנתקלתי בו. סמיך, עמיד, טעים, וקל להכנה! (צריך רק סבלנות...)
חומרים:
2 ביצים
כפית סוכר
כפית מלח
2.5 כוסות שמן (רצוי אגוזים)
כף מיץ לימון
הכנה:
לשים במעבד מזון את הביצים המלח והסוכר עם הסכין ולערבל עם הסכין הגדול (לא עם המקציף) כמה דקות, נקבל בלילה לבנבנה וקצפית.
תוך כדי ערבול - במקום בו מכניסים בדרך כלל את מוט הטחינה והמוצרים - מעמידים כוס עם חור קטנטן בתחתית, ומוזגים לתוכה כוס אחת של שמן, נותנים למעבד להמשיך ולערבל כמה דקות עם הסכין.
מוסיפים כף מיץ לימון, בלי לעצור את המעבד.
מוסיפים עוד כוס וחצי שמן וממשיכים לערבל כמה דקות.
רצוי להוסיף את השמן בפעימות - כל פעם חצי כוס ולחכות דקה שתים אחרי שהשמן סיים להמזג.
חשוב - בכל התהליך המעבד פועל ברצף בלי להפסיק, ועל מהירות כמעט הכי גבוהה.
בסיום התהליך (לאחר הוספת כל השמן) אתם אמורים לקבל בס"ד מיונז טעים סמיך ועמיד ביותר.
אם אתם רוצים למרוח את המיונז על המצה וודאו שהמעבד וכל מה שנוגע במיונז יבש ממים.
להעביר לקופסת אחסון, לי יצא מהכמות הזאת קצת יותר מחצי ליטר, כמובן שניתן להכפיל ולשלש את הכמות בהתאמה.
לשמור בקירור! יכול להחזיק מעמד היטב לכמה ימים.
פסח כשר ושמח
נערך לאחרונה ב: