תמיד כשאני לומד או עוסק באיזה מקצועי תורני, אני אוהב לבדוק ולראות את פן המדעי של הדבר.
אני מתעניין אם משהו יודע על מאמר מדעי\פיזקאי בענין 'מליחת בשר' בפרט, ועל ה'פיזיקה' של 'דם' בכלל.
יש בהלכות מליחה הרבה דברים מעניינים, כמו דם שנתבשל לא עוזר מליחה, דם שנמלח לא לגמרי שוב לא עוזר מליחה (לפי כמה שיטות), הענין של 'משריק שריק' בדם. וכדו'.
מעניין להצליב את הפיזיקה אם המידע התורני.
נ.ב. לכל ה'שומרי הסף' של היהדות, אינני מאלו שחושבים רח"ל שהתורה צריך להגיע להמדע, אני רק רוצה להשלים, את חלק התורני עם המידע הכימי שיש בדבר.
אני מתעניין אם משהו יודע על מאמר מדעי\פיזקאי בענין 'מליחת בשר' בפרט, ועל ה'פיזיקה' של 'דם' בכלל.
יש בהלכות מליחה הרבה דברים מעניינים, כמו דם שנתבשל לא עוזר מליחה, דם שנמלח לא לגמרי שוב לא עוזר מליחה (לפי כמה שיטות), הענין של 'משריק שריק' בדם. וכדו'.
מעניין להצליב את הפיזיקה אם המידע התורני.
נ.ב. לכל ה'שומרי הסף' של היהדות, אינני מאלו שחושבים רח"ל שהתורה צריך להגיע להמדע, אני רק רוצה להשלים, את חלק התורני עם המידע הכימי שיש בדבר.