דרוש מידע מטפל/יועץ וכדו' להתמכרות לאינטרנט וכו'

מצב
הנושא נעול.

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים

שמחה פותחת

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
חבד?
יש עוד?

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מאוד תלוי מי שואל, המתמודד או בן/ת משפחה.
גם תלוי עם מדובר בהתמכרות או רק בהתמודדות.

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
למה זה תלוי מי השואל?
אם מדובר בהתמכרות, בהדגשה על ה"אם", מכיון שלא כל שימוש מוגבר בטכנולוגיה מוגדרת התמכרות. גם אם היא מפריעה לסביבה. כדאי מאוד להמנע משימוש ואפילו מהמחשבה על המונח התמכרות אם היא לא מאובחנת. אדם לא אומר שיש לו מחלה לפני איבחון מקצועי גם אם נראה לו שזה יכול להיות לפי תסמין כזה או אחר.

אזי, אם זה לא המתמודד עצמו ששואל, לא קיים מטפל או יועץ שיוכלו לעזור לו.
אחד המאפיינים הבולטים של התמכרות זו הכחשה.
"אני לא מכור בכלל". "אם אני רוצה אני מפסיק הרגע". אני לא מכור והראיה היא שבשבת אני נמנע". ועוד משפטים מהסגנון הזה.
כל עוד המתמודד נמצא בהכחשה אי אפשר לעזור לו. רק כשמגיע לתחתית נוצר זעזוע שמנער את המתמודד מההכחשה, ואז אם הוא רוצה עזרה אפשר לעזור לו. אני יכול לספר סיפורים רבים על הדינמיקה הזאת אבל לא נראה לי שנכון לעשות את זה בפורום ציבורי.

יחד עם זאת, לסביבה אפשר לעזור להתמודד עם חיים בצל מכור, למרות שלמכור עצמו בשלב הזה למרבה הצער אין דרך לעזור.

שמחה פותחת

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
אם מדובר בהתמכרות, בהדגשה על ה"אם", מכיון שלא כל שימוש מוגבר בטכנולוגיה מוגדרת התמכרות. גם אם היא מפריעה לסביבה. כדאי מאוד להמנע משימוש ואפילו מהמחשבה על המונח התמכרות אם היא לא מאובחנת. אדם לא אומר שיש לו מחלה לפני איבחון מקצועי גם אם נראה לו שזה יכול להיות לפי תסמין כזה או אחר.

אזי, אם זה לא המתמודד עצמו ששואל, לא קיים מטפל או יועץ שיוכלו לעזור לו.
אחד המאפיינים הבולטים של התמכרות זו הכחשה.
"אני לא מכור בכלל". "אם אני רוצה אני מפסיק הרגע". אני לא מכור והראיה היא שבשבת אני נמנע". ועוד משפטים מהסגנון הזה.
כל עוד המתמודד נמצא בהכחשה אי אפשר לעזור לו. רק כשמגיע לתחתית נוצר זעזוע שמנער את המתמודד מההכחשה, ואז אם הוא רוצה עזרה אפשר לעזור לו. אני יכול לספר סיפורים רבים על הדינמיקה הזאת אבל לא נראה לי שנכון לעשות את זה בפורום ציבורי.

יחד עם זאת, לסביבה אפשר לעזור להתמודד עם חיים בצל מכור, למרות שלמכור עצמו בשלב הזה למרבה הצער אין דרך לעזור.
וואו. תודה על התשובה המפורטת.
באמת שמעתי פעם מאיזה מומחה שהתמכרות זה משהו שלוקח זמן להגיע אליו, ולא כל רצון או תאווה נקרא התמכרות...

שמחה פותחת

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
תודה לכל מי שענה לי פה ודרך המייל.
ורק להבין את הבעיה ברשת. מתוך כל העוזרים שענו לי היה גם אחד מסכן שהתחיל לבקש כל מיני דברים וכו'.
אין לי מושג מה הוא חשב לעצמו. אבל שימו לב שהרשת היא פח טמון לרגלי תמימים. גם הכי חזקים יכולים ליפול בקלות עם כאלו אנשים חסרי לב וחסרי מעצורים.
וד' ישלח להם רפואה שלמה במהרה. אמן.

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
תודה לכל מי שענה לי פה ודרך המייל.
ורק להבין את הבעיה ברשת. מתוך כל העוזרים שענו לי היה גם אחד מסכן שהתחיל לבקש כל מיני דברים וכו'.
אין לי מושג מה הוא חשב לעצמו. אבל שימו לב שהרשת היא פח טמון לרגלי תמימים. גם הכי חזקים יכולים ליפול בקלות עם כאלו אנשים חסרי לב וחסרי מעצורים.
וד' ישלח להם רפואה שלמה במהרה. אמן.
בדיוק בשביל זה אסור לכתוב מיילים בפורום ציבורי!

ליצן החצר

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
1. יש את אקשיבה. אבל אני לא מכיר רק שמועה..
2. לב שומע מאד עוזרים.
השאלה לאיזה גיל מדובר, כי אאל"ט לב שומע הם בעיקר לבחורים...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה