מחפש מדריך לסאונדבוט, או לתוכנה דומה

avi media

משתמש מקצוען
לצורך מחיקת רעשים מהקלטה, והגברת השמע,
אם זה פשוט אשמח אם יסבירו לי בקצרה...
מדובר בהקלטה של דיבור שמשום מה קשה לזהות שמישהו מדבר מרוב שזה יצא נמוך.
ואם אני מגביה את הכל, אז מכיון שמדי פעם יש רעשים של תזוזות שהיו קרובות לנגן, הרעשים האלה עוברים כל גבול...
מה שאני צריך זה לבחור את כל הרעשים שהם מגיעים ל-1 ולהוריד אותם לפחות שיהיו שווים עם שאר ההקלטה שזה -18 ואז להגביה את הכל כך אולי יהיה ניתן לשמוע משהוא.
מישהוא יכול להסביר בקצרה איך עושים את זה? או להפנות למדריך בעברית.
תודה רבה.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אני יודע כמה וכמה מקצועות פחות או יותר, ולא מצאתי מקצוע קשה ושצורך מקצועיות אמיתית כמו הסאונד, בשביל לעשות סאונד טוב, לא מספיק לדעת דבר אחד ספציפי, למשל לעשות מסגרת בפוטושופ מלמדים אותך ברבע שעה, ומאז אתה יודע את זה. אך בסאונד, כמעט כל התיאוריה שנלמדת קשורה לכל בעיה שהיא בסאונד. לכן ללמד אותך כאן אי אפשר, מה שכן, הבעיה של מה שהצגת, נקראת "יחס אות לרעש" יש כל מיני צורות ובעיקר נסיונות לפתור את זה, ע"י פלאגינים וכדו'.
אתה יכול לחפש מדריכים על הנושא - noise reduction.

בהצלחה

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
פופקו

אתה מזכיר לי חבר, היה פעם זמר, עורך סאונד, היום מקים מערכות שמע לבתי חולים בעולם. לא יודע יודע מה זה בדיוק אומר, ובכלל אני מכיר אותו רק ווירטואלי.. (קשר יומיומי כמה שנים).

שלקח מהסאונד הרבה דברים למסחר בשוק ההון (העיסוק העיקרי שלו היום), זה פשוט מדהים בטירוף!

מדי פעם הוא בדרך אגב מסביר לי כמה דברים ואני מוצא את עצמי פתאום באור הבוקר עמוק בוויקי :)

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
תדע לך שמכל עולם המקצוע של הסאונד , העסק של התקנת מערכות שמע, הוא המשתלם ביותר, רק בעזריאלי למשל מותקנים 40000 רמקולים, עכשיו תחשוב לתכנן מערכת שתשלוט בכל זה, כל חנות מוזיקה אחרת, מסדרונות,מעליות, חירום, מדובר במליוני שקלים של מכרזים.
דיברו איתנו על זה כבר בבי"ס....:)

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
לא יודע אם התקנה, הוא כתב לי: מיחשוב מערכות שמע ופיתוח מערכות בדיקה עבור הבתי חולים בארץ ובגרמניה. זה היה ממש בטעות כי הוא לא מספר על עצמו כמעט.. גם אני..
לאחרונה היה לו אחד חדש בת"א לחודשיים.

לגבי מחירים של דברים אפשר לנתח לפי היחסים של מחיר, משקל, וזמן. שזה מקביל לכמה דברים בסאונד.
בכלל צורת הניתוח של סאונד זה דבר מדהים, נותן עומק והבנה רחבה הרבה יותר, והרבה פעמים זה נעשה ע"י כלים שכולם מכירים אבל לא מבינים מה זה אומר.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
המשפט האחרון שלך הוא מדוייק ונכון כל כך:
"והרבה פעמים זה נעשה ע"י כלים שכולם מכירים אבל לא מבינים מה זה אומר. "

avi media

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פופקו;499202:
אני יודע כמה וכמה מקצועות פחות או יותר, ולא מצאתי מקצוע קשה ושצורך מקצועיות אמיתית כמו הסאונד, בשביל לעשות סאונד טוב, לא מספיק לדעת דבר אחד ספציפי, למשל לעשות מסגרת בפוטושופ מלמדים אותך ברבע שעה, ומאז אתה יודע את זה. אך בסאונד, כמעט כל התיאוריה שנלמדת קשורה לכל בעיה שהיא בסאונד. לכן ללמד אותך כאן אי אפשר, מה שכן, הבעיה של מה שהצגת, נקראת "יחס אות לרעש" יש כל מיני צורות ובעיקר נסיונות לפתור את זה, ע"י פלאגינים וכדו'.
אתה יכול לחפש מדריכים על הנושא - noise reduction.

בהצלחה
קודם כל תודה רבה..
1. חיפוש ב"אתרוג" לא מעלה יותר מדי תוצאות....
ועוד שרוב האתרים באנגלית לא כ"כ רלוונטים מבחינתי.. אלא עם יש מדריכים מפורטים עם תמונות.
2. כל מקרה אתה יכול לומר שם של פלאגינים מסוימים שמתאימים לזה ? ואולי חלקם באים עם התוכנה עצמה.
לי זה נראה דבר בסיסי ביותר שכל מי שמתחיל להתעסק עם התוכנה הזו חייב לדעת, ולכן חשבתי שאולי משהוא יכוין אותי היכן האפשרויות של זה.
אני לא צריך תוצאה איכותית בכלל, רק שיהיה ניתן להבין מה נאמר שם.
יש לי אפשרות מפרכת למחוק רק את המקומות הרועשים , ואז להגביה את השאר...
אבל זה כ"כ הרבה רעשים וההקלטה היא כ 3 שעות. כך שזה לא כ"כ רלונטי.
3. העלתי תמונה של הפס קול של חצי מההקלטה... מה שסימנתי במלבן זה ההקלטה , וקווים שחורגים זה רק רעשים של תזוזות. אין פונקציה לסמן את כולם ולמחןק או להנמיך?
אשמח אם בכל אופן תוכל לעזור לי בזה... תודה רבה.

קבצים מצורפים

• סאונדבוט.png
    KB 77.4 · צפיות: 0

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
תעלה לכאן קטע של 10 שניות. ואנסה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה