בלת"ק
קינוח עם השקעה , אבל שווה לגמרי
במיוחד לשמחות
לא לשכוח לרשום בהבלטה שזה פרווה ...
בס"ד
גלידה 3 שכבות פרווה
בסיס
חצי כוס שמן
כוס קמח
רבע כוס סוכר חום
150 גר שקדים טחונים (מולבנים או רגיל)
לערבב את החומרים , לשטוח בתנית אפיה
ולקלות בתור שחומם מראש 180 מעלות כ-15 דק'
לערבב מידי כמה דקות ולעקוב שלא נשרף.
לשטוח בתבנית או כוסיות אישיות 3/4 מהכמות .
שכבה שניה - גלידה
6 חלבונים + 3/4 כוס סוכר
2 ריץ קטן
6 חלמונים
הכנה
להקציף את החלבונים עם הסוכר
להקציף בנפרד את הריץ
ובנפרד את החלמונים
(ניתן להוסיף לחלבונים המוקצפים את הריץ ואת החלמונים ולהקציף יחד )
לזלף מעל השכבה הראשונה שהצטננה , ולהקפיא לכמה שעות טובות
שכבה 3 – שוקולד
100 גר' שוקולד פרה
חצי כוס שמן
1.75 כוסות אבקת סוכר
כפית סוכר וניל
3 ביצים
הכנה
להקציף חלבונים עם מחצית כמות הסוכר
במקביל להמיס את השוקולד
להקציף בנפרד את החלמונים עם יתרת הסוכר
לאחד בעדינות בעירבול
שוקולד חם לחלמונים ואז להוסיף לחלבונים
מתקבל שוקולד נוזלי פרווה בטעם חלבי
לזלף את השוקולד בנדיבות מעל שכבת הגלידה הקפואה
ומעליו לפזר את יתרת השכבה הראשונה
כל מה ניתן להכין מראש באישי בעדיפות ראשונה
יצא לי מכמות כפולה 75 כוסיות
(כוסית אייס קופי נמוכה ורחבה עם מכסה עגול)
את שכבת הגלידה זילפתי עם צנטר פרח
לפעמים שכבת השוקולד נשפכת בין השבילים של הגלידה ויוצא מרשים מאוד .