מה יהיה שאני לא יכולה להנות גם?????
ביקשת להיכנס?מה יהיה שאני לא יכולה להנות גם?????
תודהיש גלידה במרווה לצמא
להעלות לך?
אפשר תמונות?בבקשה
מוס נוגט עם עם גנאש שוקולד
פאי נוגט
פאי:
לקלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק
דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.
מקררים את הקלתית.
אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.
למלית [וזה מה שיש בכוסות הקינוח]
[אני מכינה כמות גדולה של המלית ואז זה מספיק ל-2 הקינוחים. שווה]
500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.
מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.
לפאי-
מורחים מעל לקלתית שכבה לא מדי גביהה כדי שיהיה מקום לציפוי. משאירים בערך 3 מ"מ לגנאש.
לכוסות- מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.
מקררים את הפאי והכוסות מעט.
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט
ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לפאי ומעל לכוסיות. [הכמות אמורה להספיק גם וגם]. צריך רק שכבה דקה.
אפשר להכין חצי כמות ולשפוך רק על הפאי ואת הכוסות לקשט איך שרוצים. כדור קראנצ' נוגט- לוקחים מהגנאש של ציפוי הפאי [יש מספיק גם אם מכינים חצי], מוסיפים פירורי ביסקויט, קרוקנט אגוזי לוז ומעט קרם נוגט. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים במרכז הכוס. אני זילפתי שוקולד לבן מלמעלה ששקע מעט פנימה ולצידו שמתי כדור כזה
לקישוט:
בפאי אפשר לפזר אבקת נוגט סביב המסגרת.
בהצלחה
תודה!יש גלידה במרווה לצמא
להעלות לך?
תמונות של מה?אפשר תמונות?
אז הן לא מוצגות, לפחות אצלי...תמונות של מה?
יש בתגובה שלי תמונות...
מהמם.
הכנתי בחג את המוס בכוסות ( בלי הבסיס)מהמם.
תודה!
גם את זה הכנתי בחג, לא יצא מרשים כמו בתמונה אבל היה מוצלח ביותרקינוח קראנץ נוגט. טעים יפה וקל.
המתכון לתבנית של 30x40 אפשר כמובן להפחית כמויות ותבנית קטנה יותר
להמיס
300 גרם שוקולד מריר
להוסיף
600 גרם מחית נוגט
וכ150 גרם שבבי וופל או קורנפלקס מרוסק.
לשטח בתבנית.
לקרר כמה דק ולחתוך לריבועים שוים (אני חותכת 4x4 סמ)
הריבועים עצמם טעימים מאדדד.
כשאני מגישה את זה כקינוח אני שמה ריבוע מעליו כדור גלידה מעליו עוד ריבוע ועוד כדור גלידה. מעל שערות חלבה וגם שוקולד חם
כמובן שאפשר לשחק עם ההרכבה. להשמיט את החלבה או לעשות רק קומה אחת של קראנץ וגלידה... מה שבאצפה בקובץ המצורף 551759
500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: