מחפשת מתכון של קינוח או עוגה עם קרם נוגט

  • פותח הנושא פp
  • פורסם בתאריך

חיהלהR

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שימי לב -
לפני תקופה קניתי אבקת נוגט ושמתי בארון. אחרי בערך חודש פתחתי כדי להשתמש, וראיתי קורים עליהם היו מוצמדים פירורי נוגט, אז שטחתי מעט על נייר לבן, ומה שזחל שם.....:eek::eek::eek::eek:
אז אם את משתמשת באבקה - כדאי לבדוק קלות לפני השימוש..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בבקשה
מוס נוגט עם עם גנאש שוקולד
20190917_175906-1-jpg.549315

פאי נוגט

20190917_173216-1-jpg.549316

פאי:
לקלתית:

2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים


מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.

למלית [וזה מה שיש בכוסות הקינוח]
[אני מכינה כמות גדולה של המלית ואז זה מספיק ל-2 הקינוחים. שווה]

500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.

מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.

לפאי-
מורחים מעל לקלתית שכבה לא מדי גביהה כדי שיהיה מקום לציפוי. משאירים בערך 3 מ"מ לגנאש.

לכוסות- מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.

מקררים את הפאי והכוסות מעט.

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט

ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לפאי ומעל לכוסיות. [הכמות אמורה להספיק גם וגם]. צריך רק שכבה דקה.

אפשר להכין חצי כמות ולשפוך רק על הפאי ואת הכוסות לקשט איך שרוצים. כדור קראנצ' נוגט- לוקחים מהגנאש של ציפוי הפאי [יש מספיק גם אם מכינים חצי], מוסיפים פירורי ביסקויט, קרוקנט אגוזי לוז ומעט קרם נוגט. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים במרכז הכוס. אני זילפתי שוקולד לבן מלמעלה ששקע מעט פנימה ולצידו שמתי כדור כזה

לקישוט:
בפאי אפשר לפזר אבקת נוגט סביב המסגרת.


בהצלחה
20190917_175910-1-jpg.549314
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קינוח קראנץ נוגט. טעים יפה וקל.
המתכון לתבנית של 30x40 אפשר כמובן להפחית כמויות ותבנית קטנה יותר

להמיס
300 גרם שוקולד מריר
להוסיף
600 גרם מחית נוגט
וכ150 גרם שבבי וופל או קורנפלקס מרוסק.
לשטח בתבנית.
לקרר כמה דק ולחתוך לריבועים שוים (אני חותכת 4x4 סמ)
הריבועים עצמם טעימים מאדדד.
כשאני מגישה את זה כקינוח אני שמה ריבוע מעליו כדור גלידה מעליו עוד ריבוע ועוד כדור גלידה. מעל שערות חלבה וגם שוקולד חם :)
כמובן שאפשר לשחק עם ההרכבה. להשמיט את החלבה או לעשות רק קומה אחת של קראנץ וגלידה... מה שבא20191016_210304.png
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בבקשה
מוס נוגט עם עם גנאש שוקולד
20190917_175906-1-jpg.549315

פאי נוגט

20190917_173216-1-jpg.549316

פאי:
לקלתית:

2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים


מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.

למלית [וזה מה שיש בכוסות הקינוח]
[אני מכינה כמות גדולה של המלית ואז זה מספיק ל-2 הקינוחים. שווה]

500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.

מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.

לפאי-
מורחים מעל לקלתית שכבה לא מדי גביהה כדי שיהיה מקום לציפוי. משאירים בערך 3 מ"מ לגנאש.

לכוסות- מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.

מקררים את הפאי והכוסות מעט.

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט

ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לפאי ומעל לכוסיות. [הכמות אמורה להספיק גם וגם]. צריך רק שכבה דקה.

אפשר להכין חצי כמות ולשפוך רק על הפאי ואת הכוסות לקשט איך שרוצים. כדור קראנצ' נוגט- לוקחים מהגנאש של ציפוי הפאי [יש מספיק גם אם מכינים חצי], מוסיפים פירורי ביסקויט, קרוקנט אגוזי לוז ומעט קרם נוגט. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים במרכז הכוס. אני זילפתי שוקולד לבן מלמעלה ששקע מעט פנימה ולצידו שמתי כדור כזה

לקישוט:
בפאי אפשר לפזר אבקת נוגט סביב המסגרת.


בהצלחה
20190917_175910-1-jpg.549314
אפשר תמונות?
 

פp

משתמש רשום
קינוח קראנץ נוגט. טעים יפה וקל.
המתכון לתבנית של 30x40 אפשר כמובן להפחית כמויות ותבנית קטנה יותר

להמיס
300 גרם שוקולד מריר
להוסיף
600 גרם מחית נוגט
וכ150 גרם שבבי וופל או קורנפלקס מרוסק.
לשטח בתבנית.
לקרר כמה דק ולחתוך לריבועים שוים (אני חותכת 4x4 סמ)
הריבועים עצמם טעימים מאדדד.
כשאני מגישה את זה כקינוח אני שמה ריבוע מעליו כדור גלידה מעליו עוד ריבוע ועוד כדור גלידה. מעל שערות חלבה וגם שוקולד חם :)
כמובן שאפשר לשחק עם ההרכבה. להשמיט את החלבה או לעשות רק קומה אחת של קראנץ וגלידה... מה שבאצפה בקובץ המצורף 551759
גם את זה הכנתי בחג, לא יצא מרשים כמו בתמונה אבל היה מוצלח ביותר
תודה ענקית!
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
@hbecker אפשר לקבל את המתכון של המוס?
תודה
יעל
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker אפשר לקבל את המתכון של המוס?
תודה
יעל
500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.

מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.

מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.

מקררים מעט.

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט

ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לכוסיות. צריך רק שכבה דקה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה