דרוש מתכון מחפשת מתכון לעוגת תפוחים

מה יש

משתמש מקצוען
עם תפוחים אמיתיים כמובן לא רסק..
יש לי כמה מתכונים טובים אך כעת מחפשת מתכון שמתאים להקפאה!
האם יש חיה כזו?
 

syl

עיצוב דיגיטל ופרינט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
יש לברוכי קופטייל מתכון מעולה שטוב בהקפאה
אנחנו מכינים אותו שוב ושוב

עוגת תפוחים עם קרמבל קינמוני​

07/10/2022 6 Byברוכי קופטייל
עוגת תפוחים המורכבת מ2 שכבות
שכבה של עוגה אורירית עם פרוסות דקיקות של תפוחים ומעליה קראמבל פריך בניחוח קינמוני
אצלינו מגישים אותם ליד המנה העיקרית
bruchy_hamodiah_iyar_05_8570-Edit%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F.jpg

עוגת תפוחים עם קרמבל קינמוני | כ15 יחידות
  • לבחושה:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 7 תפוחים ירוקים קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
  • לקראמבל:
  • 100 גר' מרגרינה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • 1 כוס קמח
אופן ההכנה:
  • מערבבים במעבד מזון את כל החומרים מלבד התפוחים
  • מוסיפים את התפוחים ומערבבים
  • מחלקים לתבניות המאפינס בצורה שווה
  • מכינים את הקרמבל:
  • מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הקראמבל (ניתן לעשות זאת גם בתוך שקית נילון) עד לקבלת בצק פירורי.
  • מפזרים בנדיבות מעל תערובת עוגת התפוחים
  • אופים בתנור כ 30-40 דקות על חום של 180 מעלות עד לקבלת גוון שחום במקצת
  • ניתן לשמור במקפיא
 

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
אהמ הכי אנחנו אוהבים פאי, אבל גם בחושה הולך.
רוצה להכין באישיים, אם תהיה בחושה אז נעשה מאפינס
לא הבנתי, או שלא הובנתי :LOL:
אני מכינה קראמבל תפוחים אישיים והם מעולים בהקפאה
 

פעמונית

משתמש פעיל
עוגת תפוחים מדהימה עשיתי אותה פרווה כמה פעמים (עם קמח 80%)
וכאחת שלא ממש מתלהבת מעוגת תפוחים לא הפסקתי ״ליישר״ אותה
מעולה בהקפאה
מתוך הבלוג נשואה למאפיה:

עוגת התפוחים של תתה/תבנית מלבנית בגודל 30*20​

מצרכים למתכון :

לבצק הפריך:


400 גר׳ קמח לבן רגיל

120 גר׳ סוכר לבן/אבקת סוכר

3 שקיות סוכר וניל

כפית אבקת אפיה

מעט מלח

300 גר׳ חמאה

2 ביצים מביצים גודל L

מים קרים (אופציונלי רק בעת הצורך)

לתפוחים:

8-9 תפוחים מזן גרני סמית קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות

3-4 כפות מים

80 גר׳ סוכר לבן (אפשר להמיר בשקיות סוכר וניל)

כף תמצית/מחית וניל

לציפוי אחרי אפייה:

150 גר׳ אבקת סוכר

2-3 כפיות תמצית רום

מים אם יש צורך

אופן ההכנה:

מתחילים עם התפוחים (אפשר גם יום יומיים מראש ולשמור במקרר)

בסיר מבשלים קוביות תפוחים עם מים עד לריכוך התפוחים , מוסיפים סוכר ווניל ומבשלים

עוד מעט, ואז מועכים את התפוחים (אני משתמשת בממחה אבל אפשר עם מזלג)

עד שהתערובת הופכת להיות קצת כמו פירה גס.

מצננים.

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, מלח סוכר ואבקת אפייה.

מוסיפים את החמאה, ומעבדים שוב לפירורי בצק. מוסיפים את הביצים,

אחת אחת ובפולסים קצרים מעבדים שוב. אם הבצק לא התאחד לכדור זה הזמן להוסיף

מים קרים לפי הצורך, כף אחת בכל פעם ואז

עיבוד קצר במיקסר.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, אני אוהבת שאחד מהם שישמש לתחתית מעט גדול יותר

מהחלק השני ומצננים אותם עטופים בניילון נצמד במקרר.

מוציאים חלק בצק אחד, מחממים תנור ל 170 מעלות.

מרדדים את הבצק הגדול יותר על נייר אפייה מקומח או בים שני ניירות אפייה, והופכים אותו ישירות

על תבנית האפייה. מחוררים מעט עם מזלג ומכניסים לאפייה בתנור ל 10 דק׳ אפייה.

מוציאים ומעבירים את מלית התפוחים על הבצק (לא מכבים את התנור)

מרדדים שוב חלק בצק שני, שוב אפשר על נייר אפייה או בין שני ניירות והופכים אותו מעל התפוחים.

מסירים את נייר האפייה, ובעזרת מזלג בעדינות דוקרים מעט את הבצק.

מכניסים שוב לאפייה, עד שהבצק מזהיב, ל 30-35 דק׳.

מוציאים ומצננים לחלוטין.

בינתיים מכינים את הזיגוג:

מערבים אבקת סוכר ותמצית רום, ואם יש צורך וזה לא הופך למחית מוסיפים מעט מים חמימים עד להמסה

של כל המסה למחית לבנה. מעבירים על גבי העוגה ומצננים היטב.



**את העוגה שומרים במקרר עד חמישה שישה ימים ואפשר כמובן להקפיא ולהגיש אחרי הפשרה קצרה

**לפרווה ממירים את החמאה במתכון למחמאה/נטורינה
 

saryk

משתמש מקצוען
לקרין גורן יש מתכון מעולההה, וזה מצוין בהקפאה (אישית אוהבת את זה חצי קפוא..)
חיתוכיות תפוחים
אני מחליפה את המרגרינה בשמן ומוסיפה אגוזים שבורים למלית.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה סגנון את מחפשת?
טורט תפוחים סנדביץ תפוחים או פאי? תכווני
 

מה יש

משתמש מקצוען
קבלתי מלא כוונים ורעיונות, עכשיו נחשוב.. יש כאן כמות תפוחים שמספיקה לכמה מהאפשרויות:)
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה