קראמבל מאד טוב בהקפאה, או שאת מתכוונת לבחושהעם תפוחים אמיתיים כמובן לא רסק..
יש לי כמה מתכונים טובים אך כעת מחפשת מתכון שמתאים להקפאה!
האם יש חיה כזו?
אהמ הכי אנחנו אוהבים פאי, אבל גם בחושה הולך.קראמבל מאד טוב בהקפאה, או שאת מתכוונת לבחושה
לא הבנתי, או שלא הובנתיאהמ הכי אנחנו אוהבים פאי, אבל גם בחושה הולך.
רוצה להכין באישיים, אם תהיה בחושה אז נעשה מאפינס
עוגת התפוחים של תתה/תבנית מלבנית בגודל 30*20
מצרכים למתכון :
לבצק הפריך:
400 גר׳ קמח לבן רגיל
120 גר׳ סוכר לבן/אבקת סוכר
3 שקיות סוכר וניל
כפית אבקת אפיה
מעט מלח
300 גר׳ חמאה
2 ביצים מביצים גודל L
מים קרים (אופציונלי רק בעת הצורך)
לתפוחים:
8-9 תפוחים מזן גרני סמית קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
3-4 כפות מים
80 גר׳ סוכר לבן (אפשר להמיר בשקיות סוכר וניל)
כף תמצית/מחית וניל
לציפוי אחרי אפייה:
150 גר׳ אבקת סוכר
2-3 כפיות תמצית רום
מים אם יש צורך
אופן ההכנה:
מתחילים עם התפוחים (אפשר גם יום יומיים מראש ולשמור במקרר)
בסיר מבשלים קוביות תפוחים עם מים עד לריכוך התפוחים , מוסיפים סוכר ווניל ומבשלים
עוד מעט, ואז מועכים את התפוחים (אני משתמשת בממחה אבל אפשר עם מזלג)
עד שהתערובת הופכת להיות קצת כמו פירה גס.
מצננים.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, מלח סוכר ואבקת אפייה.
מוסיפים את החמאה, ומעבדים שוב לפירורי בצק. מוסיפים את הביצים,
אחת אחת ובפולסים קצרים מעבדים שוב. אם הבצק לא התאחד לכדור זה הזמן להוסיף
מים קרים לפי הצורך, כף אחת בכל פעם ואז
עיבוד קצר במיקסר.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, אני אוהבת שאחד מהם שישמש לתחתית מעט גדול יותר
מהחלק השני ומצננים אותם עטופים בניילון נצמד במקרר.
מוציאים חלק בצק אחד, מחממים תנור ל 170 מעלות.
מרדדים את הבצק הגדול יותר על נייר אפייה מקומח או בים שני ניירות אפייה, והופכים אותו ישירות
על תבנית האפייה. מחוררים מעט עם מזלג ומכניסים לאפייה בתנור ל 10 דק׳ אפייה.
מוציאים ומעבירים את מלית התפוחים על הבצק (לא מכבים את התנור)
מרדדים שוב חלק בצק שני, שוב אפשר על נייר אפייה או בין שני ניירות והופכים אותו מעל התפוחים.
מסירים את נייר האפייה, ובעזרת מזלג בעדינות דוקרים מעט את הבצק.
מכניסים שוב לאפייה, עד שהבצק מזהיב, ל 30-35 דק׳.
מוציאים ומצננים לחלוטין.
בינתיים מכינים את הזיגוג:
מערבים אבקת סוכר ותמצית רום, ואם יש צורך וזה לא הופך למחית מוסיפים מעט מים חמימים עד להמסה
של כל המסה למחית לבנה. מעבירים על גבי העוגה ומצננים היטב.
**את העוגה שומרים במקרר עד חמישה שישה ימים ואפשר כמובן להקפיא ולהגיש אחרי הפשרה קצרה
**לפרווה ממירים את החמאה במתכון למחמאה/נטורינה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: