דרוש מתכון מחפשת מתכון טעים ומוצלח לעוף שלם.

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אני עושה את זה הרבה

אין לי כמויות
מבשלת את האורז לחצי,
מוסיפה בצל מטוגן ושזיפים מיובשים קוביות

ממלאה את העוף ותופרת אותו
שמה בתחתית התבנית טבעות בצל שמנות
מערבבת בקערה
שמן
סילאן
מלח
פלפל
פפריקה מעושנת
מעט א. מרק לא חובה
ומעסה את העוף
מכסה בנייר אפיה ומעליו נייר כסף
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לערבב בקערה שמן, מיונז, קטשפו וצילי מתוק לערבב לכמין משחה למרוח על העוף לפזר פלפל שחור, מלח ופפריקה.
לשים כמות שם יפה בתבנית (אפשר לשים מתחת תפו"א ובטטה) לאטום טוב ולאפות לפחות שעתיים וחצי על 180.
 

(:keep smiling

משתמש פעיל
יש לי מתכון שלא מוחלף כבר 4 שנים אצלי בבית ואצל ההורים...
טעים!!!
עוף ברוטב ברביקיו בייתי :
בתחתית תבנית בינונית פרוסות דקות תפוא ובטטה לבחירה.
מעל לפזר את חלקי העוף
לבזוק בנדיבות: מלח, פלפל שחור( מומלץ גרוס) ואבקת בצל
לערבב בצלחת קופסא קטנה רסק עגבניות, עם כף מים, 4 כפות סוכר חום, 4 כפות חומץ
לערבב היטב ולמרוח את העוף היטב מכל הכיוונים.
לכסות בשקית קוקי מלמעלה
לאפות על חום גבוה חצי שעה שעה.
להנמיך ולאפות עוד כשעה
חצי שעה לפני סיום האפייה, להוריד את השקית קוקי, להשחמה מושלמת
יוצא מעדן!
להגיש לצד אורז לבן
 

קולו

משתמש פעיל
התכון אצלינו הוא בסיר
כמה פשוט - והכי הכי טעים
עוף צלי - שאין כמוהו
3 בצל מטוגן
מעליו אני שמה את העוף
מטבלת בפפריקה ורבע כוס מים (בלי מלח, העוף מפריש מעצמו)
מבשלים שעתיים וחצי,
מעדן!!
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אני עושה את זה הרבה

אין לי כמויות
מבשלת את האורז לחצי,
מוסיפה בצל מטוגן ושזיפים מיובשים קוביות

ממלאה את העוף ותופרת אותו
שמה בתחתית התבנית טבעות בצל שמנות
מערבבת בקערה
שמן
סילאן
מלח
פלפל
פפריקה מעושנת
מעט א. מרק לא חובה
ומעסה את העוף
מכסה בנייר אפיה ומעליו נייר כסף
איך ובמה את תופרת?
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
התכון אצלינו הוא בסיר
כמה פשוט - והכי הכי טעים
עוף צלי - שאין כמוהו
3 בצל מטוגן
מעליו אני שמה את העוף
מטבלת בפפריקה ורבע כוס מים (בלי מלח, העוף מפריש מעצמו)
מבשלים שעתיים וחצי,
מעדן!!
יש לי משהו דומה קצת יותר מתובל-
מטגנת בצל
מוסיפה תפו"א ובטטה
שמה בכוס:
מים, תבלינים גריל עוף, פפריקה מתוקה, אבקת שום, זנגוויל, פלפל שחור, מלח
שופכת על העוף והירקות, מבשלת על אש נמוכה
וזהו. הכי טעים שיש
 

חבדניק מקצוען

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
יוצרי ai
סתם איזה מתכון שמצאתי באיזה אתר שטעמתי ודווקא מאוד טעים! :) :)

מרכיבים:

  • עוף שלם (במשקל כרובע קילו לאדם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת גרגירי שום
  • 1/2 כפית אבקת גרגירי בצל
  • מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את השמן, הפרפפייקה, המלח, הפלפל השחור, הכמון, הכורכום, השום והבצל.
  3. מנפים את העוף ומניחים אותו בתבנית אירוח.
  4. משטחים את התערובת על כל צד של העוף, כולל בתוך הבטן.
  5. כשהתנור מוכן, מכניסים את התבנית לתוך התנור ואופים את העוף למשך כ- 1.5-2 שעות, עד שהעוף יוצא זהוב ומרוסק.
  6. לסיום, כשהעוף מוכן, מזלפים מעליו את מיץ הלימון המשובח.
מילה של שף אורי |) מומלץ להגיש את העוף שלם על מצע ירקות טריים ולתת לכל אחד לקחת את החלק שלו.
 

תודה לה’

משתמש רשום
להניח את העוף השלם עם העור בתבנית ולשים גוש מלח בכל פינה של התבנית (זה אומר ששמים את המלח רק בפינות של התבנית - לא על העוף!) להכניס לתנור על 180 מעלות כשעה וחצי - שעתיים. קל וטעים!!!
 

חבדניק מקצוען

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
יוצרי ai

עוד משהו ממש יפה שראיתי וטעמתי לא פעם אחת ;) https://happykitchen.co.il/

החומרים:

3-4 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך
2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות


למרינדה:​

5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
מעט יין – אדום או לבן (מה שאוהבים או מה שיש בבית)

אפשרויות לתוספות למרינדה:​

דבש במקום או בנוסף לסילאן
2-3 כפות שמן זית (לא חייבים כי העוף שומני אבל לפעמים זה מוסיף)
שורש ג'ינג'ר מגורר
קטשופ או רסק עגבניות (כן! זה גם מוסיף לטעמים)
רוטב טריאקי
ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים
מעט חומץ בלסמי
רוטב צ'ילי מתוק
תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו' (ממש לא חובה ואני לרוב מעדיפה את המתיקות מהסילאן ללא תוספת תיבול).






ההכנה:​

אני לרוב מכינה את עוף בתנור בגירסה המהירה, שעיקרה הוא ששמים הכל יחד בתבנית, מערבבים עם הידיים ושולחים לתנור. אבל כשבא לי להשקיע אני מכינה יום קודם את העוף במרינדה ואז אופה. כמובן שכותבת לכם פה את שתי הגירסאות.

הגירסה המקוצרת לממהרים ולמי שלא אוהבים ללכלך מלא כלים:​

על התבנית שמים את חומרי המרינדה ומערבבים. מוסיפים את העוף, תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים הכל יחד. מסדרים יפה בתבנית. מכסים ואופים – 200 מעלות לחצי שעה, 150 מעלות לפחות שעה נוספת ואני ממליצה שעתיים לפחות ואף יותר. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו, ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.



ולגירסה למשקיענים (שגם היא קלה מאוד)​

מערבבים בקערה גדולה או בתבנית את חומרי המרינדה מוסיפים את העוף ומתבלים אותו מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ושולחים את העוף ללילה במקרר (או לכמה שעות במקרר)



למחרת מחממים תנור ל 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה (ככה לא יהיו הידבקויות והתבנית לא תתלכלך ברוטב דביק) או פשוט אופים בתבנית ייעודית ויפה להגשה ומניחים עליה את העוף.

בשארית המרינדה משתמשים כדי לתבל את תפוחי האדמה והבטטות.



מניחים את תפוחי האדמה והבטטות בין חלקי העוף. אם אין מקום מניחים את העוף גם מעל תפוחי האדמה והבטטות.
כאן אני חייבת לומר מילה טובה על התנור שלי – מתוצרת בוש דגם 675 – שהתבנית שלו ממש גדולה ביחס לתנורים אחרים ומכילה גם כמות של עוף וגם כמות של תוספות.



עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום (ככה העור של העוף לא נדבק לכלום) וסוגרים משני הצדדים אבל לא אוטמים לגמרי כדי שיהיה מקום לאדים להתנדף.



מתחילים באפיה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את החום ל 140- 150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה נוספת ועדיף לשעתיים שלוש – זה הסוד לעוף רך רך רך – אפיה ארוכה.

במהלך האפיה רצוי לבדוק מדי פעם שהעוף לא התייבש חלילה ואפשר גם להפוך אותו.

בסוף האפיה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהכל משחים (כ- 15 דקות).

בשלב הזה כל הבית יהיה מלא בריחות טובים וטעימים ואל תתפלאו אם פתאום תראו את הילדים יושבים מול הדלת של התנור ומחכים שיהיה מוכן

וזהו – העוף מוכן ויש לכם עוף מדהים, רך רך רך וטעים. מהסוג שכולם אוהבים.



בתיאבון !​

זה האתר שתתבשלו!!!

 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אם את אוהבת מתובל העוף הזה קל וטעים:
לטגן בצל בשמן, להוסיף חתיכות עוף,
להוסיף כ3 קוביות של שום קפוא, בזיליקום, פטרוזיליה, אפשר גם שמיר.
לשים כ3 כפות רוטב סויה, כף סוכר, מלח, פלפל, פפריקה.
להוסיף מים עד 2/3 מגובה העוף.
אפשר להוסיף עוד ירקות כמו גזר פרוס, ולקראת סוף הבישול
שעועית ירוקה או אפונה.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה