מחפשת מתכון טוב וקל להכנה של פטיפור

טיפ טיפה

משתמש פעיל
של העני בקר כמובן,

בס"ד

פטיפור שוקולד וחמאת בוטנים עם הדפס


clip_image002.jpg
מה שאני אוהבת בפטיפור הזה הוא שמצד אחד המראה שלו יוקרתי מאוד ומשדרג כל אירוע ומצד שני, כל כך קל להכין אותו. טכניקה פשוטה. תוצאה מדהימה.

רכיבים:
2 כוסות פצפוצי אורז או 150 גרם גליליות
400 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן
4 כפות גדושות חמאת בוטנים [אפשר קצת יותר, עד 6 כפות]

לפטיפור הזה נשתמש בתבנית סיליקון עם שקעים בצורת אצבעות קצרות ומעוגלות. אפשר גם כל תבנית אחרת אבל עם דפנות חלקות [לא משושה, כדור וכיוצ"ב]

מתחילים בהכנת התבנית.
בוחרים דף טרנספר בצבע שמתאים למטרה. דפי טרנספר ניתן להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה. ישנם 2 סוגים האחד זול יותר ונוטע להימרח עם כל נגיעה. השני יקר יותר אבל איכותי יותר. אם עובדים בזהירות ניתן להשתמש גם בזול יותר.

גוזרים מלבנים מדף הטרנספר. המלבנים צריכים להיות בגודל שיתאים לגדול השקע כולו שכן נצטרך לרפד את השקע במלבנים לפני יציקת הפטיפור.

מרפדים את השקעים בדף הטרנספר. דואגים שדף הטרנספר יצמד היטב לדפנות השקעים בכדי למנוע זליגה של השוקולד מעבר למלבן הטרנספר כן בכדי לקל פטיפור בעל שוליים חדים וחלקים.
מרפדים את כל השקעים שבתבנית.
יש להקפיד להניח את מלבני הטרנספר בשקעים באופן שההדפס כלפי פנים השקע בכדי שיבוא במגע עם השוקולד. אם תטעו- יתקבלו פטיפורים חלקים....והדוגמא תישאר על השקף בצידו החיצוני.


טוחנים גליליות או פצפוצי אורז עד לקמח ממש.


בסיר קטן, על אש נמוכה מאוד ממיסים שוקולד, חמאת בוטנים ושמן עד שמתקבל קרם חלק.


מוסיפים את פצפוצי האורז הטחונים או הגליליות הטחונות. מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף.

ממלאים בזהירות את השקעים עד למעלה. נזהרים שמלבני הטרנספר לא יתקפלו פנימה לתוך השוקולד.


מעבירים להקפאה של לפחות שעה וחצי.
מחלצים בזהירות מהשקעים ומקלפים את השקפים.

מתקבלים פטיפורים עם הדפס.

לקישוט שאני הכנתי תצטרכו פסטה פפיונים, שמן לטיגון, צלחת עם ניר סופג ואבקת צבע אכילה בצבע זהב.

מטגנים פפיוני פסטה [לא מבושלת] בשמן להשחמה קלה. מעבירים לניר סופג לספיגת עודפי השמן.

מאבקים באבקת צבע זהב. [רוצה לחסוך זמן? את הפפיונים אפשר להשיג גם מוכנים בחנויות למוצרי אפיה]

מצמידים לפטיפור במעט שוקולד מומס.
 

מאירובה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח גם למתכונים פשוטים יותר להכנה, לא חייבים להיות יפים.
לא מיועד לבר אלא לבית.
בסגנון של שכבה שוקולד שכבה קורנפלקס
תודה מראש.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

אסתי אחת

משתמש מקצוען
הכי פשוט שיש- שני מרקמים חלק וקראנצ'י
טעים..................

המיסי כמה חבילות שוקולד עם כמה כפות שמן
לחצי הוסיפי קורנפלקס\פצפוצים\גליליות טחונים+ אגוזים\שקדים גרוסים -זה החצי הקריספי

לחצי השוקולד השני הוסיפי כמה כפות גדושות נוגט\ממרח חלבה\חמאת בוטנים- זה המרקם החלק

צקי לתבניות את השוקולד החלק הקפיאי 10 דקות וצקי את הקריספי

הקפיאי וחלצי
כמובן אפשר לקשט כיד הדמיון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה