דרוש מידע מומחי צילום? קנון G7 מול מירורלס

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
מה עדיף למי שמוכן להשקיע במצלמה ביתית
קנון G7 או מירורלס למיניהן (EOS M50 למשל)?

נודה מאד למי שיחכימנו

הינדי בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
G7 III

הינדי בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
במה זה עדיף?
זה משמעותי כ"כ יותר מ-G7 II?

נ.ב. לא התכוננו להוציא יותר מ-2500

בתמונות הם פחות או יותר אותו דבר
בוידאו G7 III איכותית יותר
השאלה מה חשוב לכם

נ.ב. מוכרת מצלמה G9 II ג"כ מעולה!! במצב מצוין

אטט

משתמש רשום
@בבושקלה
אפשר שתחזרי אלי למייל tyy95507אין לכתוב כתובת מייל
לגבי קניית מצלמה.
תודה מראש. שטרודל ג'ימל וכו

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
G7 היא המצלמה הכי טובה בגזרה הלא מקצועית.
מירורל'ס זה כבר כל העסק עם עדשות וכו'.= עם מירורל'ס אפשר להמשיך להתפתח בעתיד.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מירורלס זו מצלמה מקצועית שמיועדת למי שלמד צילום מקצועי ויודע לתפעל ולכוון את הפרמטרים לתמונה איכותית.
G7 זו מצלמה קומפקטית איכותית ביותר - שמיועדת לכל חובב צילום, שיוכל להוציא תמונות מאלפות במצב אוטומטי, וגם במצב של הגדרות ידניות.
אם לא למדתם צילום - לכו על ה G7. אחרת יהיה לכם סתם עגמת נפש.
מה גם שבמירורלס צריך גם להשקיע בעדשות. ועדשה איכותית עולה אלפים!

פרוגניסטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מירורלס זו מצלמה מקצועית שמיועדת למי שלמד צילום מקצועי ויודע לתפעל ולכוון את הפרמטרים לתמונה איכותית.
G7 זו מצלמה קומפקטית איכותית ביותר - שמיועדת לכל חובב צילום, שיוכל להוציא תמונות מאלפות במצב אוטומטי, וגם במצב של הגדרות ידניות.
קניתי גי 7 ואני לא יודעת איך לכוון אותו על מצב שיצא הכי ברור יש כאן מישהו שיכול להסביר לי מה זה f
ומה זה iso ומה זה צמצם והאם יש אפשרות שלא יהיה מטושטש הרקע ואם כן איך עושים את זה.

אשמח מאוד!!

פרוגניסטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
קניתי גי 7 ואני לא כל כך מרוצה כי אני לא יודעת איך לכוון את זה אשמח אם יש כאן מישהו שיכול להסביר לי מה זה כמה דברים:
f
iso
צמצם
איך אני יכולה לבטל את הטשטוש מסביב לאוביקט או לפחות לשלוט עליו
ובכללי איך יהיה לי הכי ברור לצלם סתם ככה בבית על איזה תוכנה ואיכות
תודה רבה

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
קניתי גי 7 ואני לא כל כך מרוצה כי אני לא יודעת איך לכוון את זה אשמח אם יש כאן מישהו שיכול להסביר לי מה זה כמה דברים:
f
iso
צמצם
איך אני יכולה לבטל את הטשטוש מסביב לאוביקט או לפחות לשלוט עליו
ובכללי איך יהיה לי הכי ברור לצלם סתם ככה בבית על איזה תוכנה ואיכות
תודה רבה

ופה יש מדריך מעולה על כל מה ששאלתם

איש כתום

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קצת סדר על משולש החשיפה:
בצילום ישנם שלושה פרמטרים מרכזיים ככיונון ראשוני לצילום.
מהירות תריס- נמדד על פי שניות בד"כ בין 30"-1/4000. זה המדד שקובע את זמן החשיפה של התריס לאור שבחוץ.
ככל שהתריס מהיר יותר, התמונה חשוכה יותר. המינוס במהירות גבוהה היא טשטוש של הצתמונה אם היד או המצלמה רעדו או שמצלמים מישהו רץ נניח.
צמצם- גודל החור שדרכו יעבור האור בדרכו אל החיישן. הוא נקרא f' במצלמה G7 למשל, י טווח צמצם של f2.8 (הקטן יותר) עד f8.0 (הגדול יותר). ככל שהצמצם קטן יותר התמונה מוארת יותר וחדה יותר. צמצם גדול מיועד נניח לצילום נוף, כי אז אנו זקוקים לטווח פוקוס רחב יותר,מה שלא מתאפשר בעת צילום בצמצם קטן (שאז הרקע מאוד מטושטש.
ולסיום- מהירות iso. כי לאחר שהתריס והצמצם כוונו למקום המדויק שלהם, לפעמים עדיין התמונה מעט חשוכה. מהירות הiso היא תאורה דיגיטלית של המצלמה הנמדדת במספרים מ80 (הכי חשוך) עד (בד"כ) 12800 זה הכי מואר. ככה אנו מאירים את התמונה אחרי שהתריס והצמצם עשו את שלהם.
אבל יש לשים לב: מהירות iso גבוהה עלולה ליצור רעש בתמונה (מעין לכלוך מגעיל, כמו נקודות שחורות כאלה).

עד כאן משולש החשיפה על רגל אחת
אני באמת כותב את זה על רגל אחת...

בהצלחה!!!!!!

פרוגניסטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
קצת סדר על משולש החשיפה:
בצילום ישנם שלושה פרמטרים מרכזיים ככיונון ראשוני לצילום.
מהירות תריס- נמדד על פי שניות בד"כ בין 30"-1/4000. זה המדד שקובע את זמן החשיפה של התריס לאור שבחוץ.
ככל שהתריס מהיר יותר, התמונה חשוכה יותר. המינוס במהירות גבוהה היא טשטוש של הצתמונה אם היד או המצלמה רעדו או שמצלמים מישהו רץ נניח.
צמצם- גודל החור שדרכו יעבור האור בדרכו אל החיישן. הוא נקרא f' במצלמה G7 למשל, י טווח צמצם של f2.8 (הקטן יותר) עד f8.0 (הגדול יותר). ככל שהצמצם קטן יותר התמונה מוארת יותר וחדה יותר. צמצם גדול מיועד נניח לצילום נוף, כי אז אנו זקוקים לטווח פוקוס רחב יותר,מה שלא מתאפשר בעת צילום בצמצם קטן (שאז הרקע מאוד מטושטש.
ולסיום- מהירות iso. כי לאחר שהתריס והצמצם כוונו למקום המדויק שלהם, לפעמים עדיין התמונה מעט חשוכה. מהירות הiso היא תאורה דיגיטלית של המצלמה הנמדדת במספרים מ80 (הכי חשוך) עד (בד"כ) 12800 זה הכי מואר. ככה אנו מאירים את התמונה אחרי שהתריס והצמצם עשו את שלהם.
אבל יש לשים לב: מהירות iso גבוהה עלולה ליצור רעש בתמונה (מעין לכלוך מגעיל, כמו נקודות שחורות כאלה).

עד כאן משולש החשיפה על רגל אחת
אני באמת כותב את זה על רגל אחת...

בהצלחה!!!!!!

היי תודה רבה על התשובה המפורטת
אבל בעקבות כך שאני לא כל כך הבנתי את הכל אשמח לשמוע על איזה מספרים מומלץ לי לעשות כל אחד מהם בשביל שיצא לי תמונות ברורות וחדות במצב אוטומט
ואם ידוע לך אז איפה משנים בגי 7 מהירות תריס ועל כמה לעשות את זה
וכן אם אני רוצה לצלם ללא טשטוש בכלל מה אני צריכה לשנות כי כרגע המצלמה מתמקדת רק על משהו אחד וכל הסביבה נהיית מטושטשת
תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  86  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה