שיתוף מה שציירתי בגמר קורס איור בפרוג

יעקב פלמן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
שבוע שעבר עשינו מפגש חוויתי בבית פרוג של סיום הקורס איור בפרוג, הקורס היה קשה וכיף כאחד, ותודה למרצים שולם ואבימי שהשקיעו בנו ככל שרצינו, וכמובן למנהלי פרוג, לחיים דיקמן ולכל מי שעוזר ליצור את האווירה המיוחדת ועזר לקבוצה המדהימה שלנו להתקדם כל כך, ברצוני לשתף אתכם בציור שבחרתי לפרויקט הגמר ולמה הוא נבחר,
אני אברך כולל ולמדתי בישיבות ליטאיות ומהטובות שבהם, הסיבה שפניתי ללמוד איור היא משום שאני אמן בנשמתי, וכל עלה 'עושה לי את זה', והרגשתי רצון וצורך להוציא לעולם קצת מהתחושות שלי בעולם היפה שלנו,
הציור שבחרתי הוא על אברכים שלומדים והאור של העולם שבעצם בו הם מתעסקים, כי לפעמים אנשים ואפילו האברכים עצמם מפספסים את הנקודה הזו, כי יש שלומדים בשביל להצליח ויש בשביל ההנאה של השכל או היצירה, אבל הלימוד הוא בעצם כל האור שיש בעולם, כי הוא הרצון שמחיה את הכל, רצונו של ה', ובדרך כלל מרגישים אותו רק אחרי הלימוד איך שהוא משפיע על האדם, רציתי להמחיש איך בשעת הלימוד הוא אופף את האדם, ואפילו שנראה שהוא במקום אפל עם ספרים ישנים ולא מתקדם, בעצם כל האור של הבריאה הוא איתו,
בחרתי שהנוף שיראה בחלון לא יהיה עירוני, כי גם בלימוד לפעמים תופסים אותו כמשהו ששייך לחברה עירונית ולמוסדות ואני רציתי שירגישו איך הוא קשור לעולם הפשוט ולאור שבבריאה, ואם אצליח לגרום למישהו להרגיש את זה יותר, והיה זה שכרי.

קבצים מצורפים

• אברכ (1).jpg
    אברכ (1).jpg
    KB 1,012.3 · צפיות: 54

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
ציור מדהים...
מה שמיוחד בציור הזה לדעתי, זה הפער בין הרקע לבין ההבעות והתאורה. מבחינת התפאורה, מדובר באירוע משעמם על גבול המדכא. ספריית עץ ישנה, ספרים מתפוררים שהודפסו במאה הקודמת, ריהוט פשוט ומיושן. גם הדמויות אינן לבושות בהדר ואינן מסודרות.
אבל ההבעות... אין מה לומר, אושר מושלם. ברור שמבחינת השנים האלו, הם נמצאים במקום המאושר עלי אדמות. מבחינתם, הם לא זקוקים לשום דבר. עבורם, החיים הם כאן, בין ארבעת הקירות בעליית הגג הזו, עם ספל הקפה הסדוק והאותיות הקטנות והצפופות.
אפשר ממש לשמוע את האנחה שלהם כאשר יסתיים היום והם יאלצו לסגור את הספר ולצאת אל העולם הגדול. עבורם, העולם שבחוץ הוא השיעבוד, וכאן בין ארבעת הקירות הם מרגישים חירות מהי.
ציור נפלא, אין מילים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה