דרוש מידע מה עושים עם סרבני אכילה?

תיק כבד

משתמש צעיר
ילדה בת שמונה שאפשר לספור על אצבעות הידיים את המאכלים הנורמליים שהיא אוהבת. לא מוכנה לטעום דברים חדשים, אפילו דברים שבד"כ ילדים אוהבים כמו פיצה, פלאפל, טבעול.
איך להתייחס מבחינת הכנת ארוחות? להתחשב בה? לא לתת לה לאכול שטויות אפילו אם לא אהבה כלום בארוחה? להכריח לאכול או להתעלם?
אשמח לשמוע עצות מבעלות ניסיון.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בחיים לא להכריח!
כן להראות לה שמתחשבים בה, אבל בלי לרדוף אחריה.

פלורה

משתמש מקצוען
ילדה בת שמונה שאפשר לספור על אצבעות הידיים את המאכלים הנורמליים שהיא אוהבת. לא מוכנה לטעום דברים חדשים, אפילו דברים שבד"כ ילדים אוהבים כמו פיצה, פלאפל, טבעול.
איך להתייחס מבחינת הכנת ארוחות? להתחשב בה? לא לתת לה לאכול שטויות אפילו אם לא אהבה כלום בארוחה? להכריח לאכול או להתעלם?
יש לי נסיון - לצערי - עם ילד בן 9.
סרבן אכילה בדיוק כמו שאת מתארת. (אפשר לספור על אצבעות הידיים את הדברים שהוא אוכל)
בשבת בלילה למשל הוא אוכל רק חלה עם טחינה, ואח"כ את המרק - בלי ירקות. (הוא מזכיר לי כל פעם לשים לו ראשון בצלחת כשהמרק עדיין צלול. בימות החול אני שמה לו עם מסננת....)
בשבת בבוקר זה רק החלה עם הטחינה. (ואם אנחנו אוכלים אצל חמותי אני מביאה לו את הטחינה שלו, אחרת לא יאכל כלום)
אני כן רוצה להתחיל איתו במבצעים (לטובתו ולטובת אישתו בעתיד..),
ניסינו פעם וזה לא עזר, אולי עכשו הוא כבר גדל.

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
מה קורה כשמגיעים לסבא וסבתא או לדודים, האם שם יש אוכל שהוא לא אהב ופתאום הוא כן אוכל?

אצלנו היה אוכל שהילדים לא אהבו והציעו להם רק לטעום, והנה סבתא אוכלת את זה וכל הדודים... וזה השפיע....

וכן אפשר לומר שזה מתוק, שזה מרקם טעים טעים... וכמובן לא לחייב.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
יש לי ניסיון עם עצמי שהייתי קטן הייתי משגע את ההורים שלי שהם מבחינתם היו קשוחים. 90% מהפעמים זה לא היה עוזר וגם מתי שהייתי אוכל הייתה נוצרת אוירה לא כיפית ולא נעימה בקיצור לא להכריח
האם להתחשב בו זו שאלה טובה אם מכינים לו אוכל שהוא אוהב הוא אוכל? אם כן נראה שזה שווה וגם אפשר להגיד לו אנחנו מפנקים אותך וכו' שירגיש גם טוב אם עדיין הוא עושה קונצים זה כבר קשה (לטרוח לחשוב להכין ובסוף כלום)
עוד דבר שכדאי לבדוק אם הוא בכלל רעב אני את כל הפרוסות בבית ספר לא הייתי אוכל כנראה שלא הייתי כ"כ רעב

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
חובה שלילד תהי' אפשרות לאכול אוכל שהוא אוהב. אי אפשר להשאיר ילד רעב.
לגבי אכילת 'שטויות' - היות וה'בררנות' הזו עשויה לנבוע מהפרעת התנהגות כלשהי, לכן נחוץ, לענ"ד, לעמוד על העיקרון ש'ממתקים מקבלים רק אחרי אוכל מזין'. אם הוא לא מסכים לאכול שום דבר - שיקח אחריות על הבחירה וההחלטה מה לאכול.
להכריח - יכול רק להעצים את ההתנגדות. מסתמא, זאת לא המטרה.

עה"ח,
אמא לשני ילדים בררניים.

חסדי

משתמש פעיל
ילד שלי אוכל רק לחם עם שוקולד או שניצל בשרי מסויים גם בליל שבת אני נותן לו חלה מוסיימת שאוהב עם שוקולד ושאר הדברים רק מלקק בגלל הענין של מאכלי שבת קודש

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה