חגים מה עושים עם טורטיה?

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
המתכון שלנו לטורטיות (המנה האהובה על בנותיי):
1. מקפיצים במחבת פסים, עם שמן במידה. אין לי משקלים ומידות מדויקים (יצא לי משפט גם מלהיב, גם מפחיד :)). לכן אסור לי לכתוב מתכונים :(. 'שמן במידה' אומר שהבשר והבצל ייעשו היטב, אבל יוותרו על שחייה בשמן: בצל קצוץ, חתיכות קטנטנות של חזה עוף, חתיכות קטנטנות של כבד עוף צלוי. חושבת שהסוד הוא בקיצוץ הדק מאד מאד, כי אחת הבנות שלי שממש לא מחבבת כבד, בשום גרסה שלו, 'משוגעת' על המנה הזאת.
2. מתבלים היטב, תוך כדי הקפצה. אני משתמשת בתבלין על האש, תבלין לסטייק (יש לי כמה גרסאות של התבלין הזה), תבלין לשווארמה, טוסקנה, פילדלפיה. וכמובן: פלפל, פפריקה מרוקאית, שום כתוש, כורכום, קצת כמון, קצת אגוז מוסקט. נראה לי שאני דוחפת את כל התבלינים למחבת, חוץ מזעתר וקינמון :).
3. כשהבשר עשוי היטב (מוטב לבדוק לפי החזה), מוציאים. מסננים משמן.
4. מחממים את הטורטיות במחבת עגולה רגילה, בלי שמן. חצי דקה כל צד. מוציאים.
5. מרכיבים מנה: יוצקים 'פס' של רוטב צ'ילי במרכז הטורטיה. מורחים קלות בעזרת כף. מניחים שלוש כפות גדושות מתערובת הבצל-כבד-חזה במרכז הטורטיה. מקפלים. הקיפול צריך להיות מהודק מאד. אחרי שמקפלים את הטורטיה לאורך, מקפלים קיפול אחד גם בשוליים לרוחב, שהטורטיה לא תיפתח. ליתר ביטחון, עוטפים גם בנייר מגבת, כי אין סיכוי לא להתלכלך מהמנה הזאת.
כדאי מאד להשתמש ברוטב צ'ילי איכותי. לא רוצה להזכיר שמות של חברות, אבל יש בשוק כמה רטבי צ'ילי תעשייתיים, וטעם הלוואי שלהם עלול להרוס את המנה (ולא רק אותה).
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש כאן מתכונים מתאימים לחימום על הפלטה? אני רוצה להשתמש בזה בחג הראשון שיוצא השנה בשבת. ואנחנו מחממים רק אוכל יבש ללא רוטב על כלי הפוך, יש מילוי כזה? יש טעם לטורטיה בלי מילוי רטוב?
 

מ. י.

משתמש מקצוען
היה בטעימות של שבועות מתכון טעים של פרגיות בטורטיות
אני הכנתי אותו הדבר רק עם חזה עוף במקום פרגיות
למיטב זכרוני המתכון היה:
לטגן בצל להוסיף כורכום, מלח, פלפל
להוסיף את הפרגיות ולטגם הכל
למרוח על טורטיה טחינה גולמית
ומעל את התערובת לפזר מעל כוסברה
לגלגל ולאפות כמה דקות
 

mitria4567

משתמש פעיל
כמה זמן צריך לטגן?
כי פעם כשטיגנתי נשרף לי מידי מהר
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
1609669837468.png
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלתק חלקי,
פעם ראשונה שאני משתמשת במוצר הזה,
חייבים להכין סמוך לסעודה? כי אני רוצה להכין לסעודת פורים ולא ממש מתחשק לי לעמוד במטבח ולהגיש מן המחבת,
מטגנים/אופים בנפרד מהמילוי או ביחד? למשל במלית של בשר טחון, מה עדיף- אפיה או טיגון?
איזה מילוי חגיגי נוסף יש לכן להציע?
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלתק חלקי,
פעם ראשונה שאני משתמשת במוצר הזה,
חייבים להכין סמוך לסעודה? כי אני רוצה להכין לסעודת פורים ולא ממש מתחשק לי לעמוד במטבח ולהגיש מן המחבת,
מטגנים/אופים בנפרד מהמילוי או ביחד? למשל במלית של בשר טחון, מה עדיף- אפיה או טיגון?
איזה מילוי חגיגי נוסף יש לכן להציע?
הקפצה, מישהי יכולה לכוון אותי?
 

טוב טובית

משתמש פעיל
מתכון מהממם ופתוח לכל שינוי !
שמים טורטיה אחת במחבת ,על אש לא מידי גבוהה,
על זה שופכים ביצה מעורבבת, ומפזרים מה שבא ..
זיתים ,פטריות בצל ירוק, גבינות (גבינה צהובה... מלוחה..) מלח ופלפל
סוגרים בטורטיה נוספת מחכים כמה דקות והופכים בזהירות לעוד כמה דקות..
יוצא טעים וקריספי!

מעבר לזה טורטיות אצלינו זה מאסט..
לארוחה קלה, ולארוחת מהירה
לא חיבים לטגן בשמן! אני שמה לפעמים רק על מחבת חמה ל2 דקות בזהירות
בלי שמן..
אפשר להכין ולגלגל עם כל דבר..
אני מורחת לילדים גבינה, שמה חביתה וירקות ומגלגלת.. או עם טונה .. טעים וקליל!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה