כללי מה לעשות עם גרפיקאי שהשתמש בגרפיקה שלי בלי רשות?

שרה ברנשטיין

משתמש רשום
עימוד ספרים
ברצוני לשאול עצה מה לעשות עם גרפיקאי שנתתי לו גרפיקה אישית שלי (שערים לספר)לעבודה בתשלום מלא על מנת שישפר וישנה כמה אלמנטים, וביקשתי ממנו שלא ישתמש בזה בעבור ספרים אחרים (אני משתמש בזה בסדרת ספרים למכון מסוים כבר שנים רבות), וכעת ראיתי שהוא השתמש באותה גרפיקה בשינוים קלים בעבור מכון אחר.
מה עלי לעשות ?

DMD

משתמש פעיל
עימוד ספרים
איזה השגחה!!
ממש הלילה, לפני שעה שמעתי סיפור כזה - כמעט אותו הדבר (אני מקוה שזה לא הוא! ;) )

קודם כל, כידוע, צריך לדון לכף זכות.
והנה הסיפור,
גיסי שילם אלף דולר לגרפיקאי עבור עיצוב מסויים לכריכת ספר בשבילו.
כשש חודשים אח"כ, פתאום הוא ראה בישיבה איזה קונטרס שנראה כמו שלו. הוא עיין בו ונראה שהוא ממש אותו הדבר עם שינויים קלים עד למאוד.
בתחילה חשב שהגרפקאי עצמו עשה את זה. הוא התקשר אליו ואמר שלא עשה אותו, ושהוא כ"כ דומה להמקורי שא"א שעשו את זה בעצמם, ודאי שהיה לו המקורי.
ממילא חשבו שהיה המדפיס (דפוס שמדפיס קונטריסים).
דמו של גיסי היה רותח על זה. שאל כמה פוסקים והיה ספק גדול בעיניהם אם יש תביעה להלכה - וכמטע שאין. ייעצו אותו להגיד לו פשוט שהוא שילם אלף דולר עבור זה ורוצה פיצוי עליו.
אחד מן הפוסקים אמר לו אותו העצה אבל הוסיף שלא לפתוח בתביעות, רק שאילות.
וכך הוא עשה.....
התוצאה היה שהמדפיס הזה היה מאוד מופתע שקרה דבר כזה.
הוא הסביר שאף פעם לא יעלה על דעתו להשתמש בגרפיקא של מישהו אחר. והוא תמה מאוד על המקרה הזה. ההסבר היה שהרבה אנשים נותנים לו ספר בלי כריכה ומבקשים ממנו להשלים עיצוה הכריכה. יש לו אשה גרפיקאי שעושה זאת בשבילו.
בטעות ושגיאה היא לקחה את עיצוב הזאת והשתמש בה. (איני יודע בדיוק איך קרה טעות כזה, מיהו כל הוא אמר)
הוא היה מאוד מתבייש על סיפור הזאת והיה מבקש מחיה מאות פעמים..... וביקש לשלם משהו עבורו.
לבסוף גיסי אמר לו, שאין לשלם אבל בשום אופן אל תשתמש בו עוד.
והבטיח לו שהפעם הבאה שרוצה להדפיס משהו, הוא יתן לו מחיר זול מאוד.

בקיצור, היה טעות, הכל הסתדר, בשלום ושלוה, ובלי שנאה ונקמה.
אשריכם ישראל!

[לא הייתי כותב דבר כזה, אבל ההשגחה כל כך נוראה, לא הייתי יכול להתאפק. ובפרט שיכולים ללמוד מהסיפור הזאת!!]

בהצלחה לכולכם!

david

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לי גם קרה מקרה כזה שחתכו אלמנטים מעבודה שעשיתי והשתמשו עם זה, וזה מאוד חרה לי
שלחתי מיל לגרפיקאי ההוא וכתבתי לו שזה לא הוגן ובזה תם הסיפור

פרנסה שצריך להגיע אליך יגיע במילא...

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמה עצלנים ונצלנים איכא בשוקא...
אין כמעט פתרון לדבר, אא"כ הזמן ביד הגרפיקאי לשבת בבתי הדין רובו ככולו של היום...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה