כללי מה המחיר של לוגו מהסופרמרקט?

אות לי

משתמש סופר מקצוען
שאל היום את דעתי ידיד ולא ידעתי מה לענות לו..

מדובר בעסק יצרני ותיק מאוד בתחום המתכת שלאחרונה נכנסו לעבוד בו בני הדור השלישי.
לעסק יש לוגו בן 60 שנה, דווקא נחמד אבל רואים שהוא עתיק יומין.
הצעירים כינסו ישיבת הנהלה והחליטו שחייבים 'מיתוג' מחדש, אמרו ועשו
הם פנו למעצב (אני לא יודע במי מדובר אבל המחיר שהוא דרש אסטרונומי לטעמי) וסיכמו על מחיר, מספר תיקונים אם ידרשו וכ'ו

אתמול הם קיבלו את הסקיצה, הם התלהבו זה נראה להם לוגו מושלם.

אף אחד לא בדיוק יודע איך או מי אבל מישהו בעסק ראה את הלוגו הזה בדיוק בשינוי השם כמובן באתר לרכישת לוגואים מוכנים..במחיר 199$..
מחיר ההצעה של הגרפיקאי הוא פי כמה וכמה.

בעלי העסק מוכנים לקחת את הלוגו אבל במחיר זול הרבה יותר, הגרפיקאי לא מוכן.

מי צודק?

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אין מי צודק בקטע. הם צודקים שעשה עליהם סיבוב. הוא צודק שמגיע לו על העבודה כפי שסיכמו. על זה נאמר: כשר אבל מסריח.

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
ראו ערך "עלית"
אם הם הבינו שהם מקבלים שירות VIP רק למוצר שלהם
לדעתי זכותם להוריד במחיר
כי הם לא מעוניינים שמה שיש להם היה בתור אופציה גם לאחרים
ומי אמר שבמקום אחר לא משתמשים בזה?
אני לא כ"כ בטוחה שזה כשר-נראה לי שלפי המחיר ניתן להבין את כוונת הלקוח

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לדעתי הלקוח צודק
זה לא לוגו ייחודי, כ"א יכול להוריד ולהשתמש בו..
עצם התשלום על הלוגו זה הייחודיות והעניין שזה נבנה במיוחד לצרכים שלהם וישאר ייחודי להם..

אות לי

משתמש סופר מקצוען
פרט נוסף שמגביר את תחושת התיסכול שלהם זה הביקור..
הגרפיקאי וסגניתו ביקרו לפני תחילת 'העבודה' במפעל עברו במחלקות הייצור למדו על המוצרים והתעניינו מי קהל היעד של המוצרים..

עדן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני חושבת שזו חוצפה מטורפת, הייתי קוראת לזה הונאה.

חשמל

אמנות העימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם מדובר לפתח דיון בשביל האתגר, אז זה בסדר לדון על זה כאן. אבל למעשה, לא כאן המקום לדון מי צודק, ולא ניקים אנונימים אמורים לשפוט בנושא. היחידים בעולם שבסמכותם לדון בזה, זה בית דין מוסמך בהרכב של שלשה דיינים. [אם הנידון לא יסכים להופיע בבית הדין, יש סיכוי שהדיינים יורו לפנות לבית המשפט, אבל גם אז סמכות השופטים היא מכח הוראת הדיינים ולא סמכות עצמית].
כל זה כמובן לפי תורתינו הקדושה תורת אמת.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה באמת נושא לדין תורה.

אגב, מה דעתכם על משרד פרסום שלוקח על כל תמונה משאטרסטוק 150 ש"ח, בהנחה שממילא יש להם מנוי וזה עולה להם בקושי דולר?
כאן בטח פחות תקפצו. יש דברים מקובלים :rolleyes:
זה לא הופך אותם למוסריים :cool:

אגוזי

משתמש רשום
השאלה אם מצאתם משו "דומה" או שזה משו ש"הגיוני שתמצאו בעוד מקומות" (ויש כזה דבר)
או, שזה מועתק אחד על אחד, וזה באמת מצריך פתרון...

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש צורך בידע מקצועי בכדי ליצור או למצוא את הלוגו שיענה על הצרכים של הלקוח. כבר הזכירו כאן את ברוך נאה ושטראוס עלית.

מדובר על מחקר, סקר שוק, הבנת קהל היעד ועוד פרמטרים שעל פיהם מכוון המעצב את מיתוג העסק. אין זה עסקו של הלקוח איך יצר המעצב את המיתוג. האם הוא מעסיק פרילנסרים בהודו, רכש דרך פייבר, או אפי' חיפש ומצא באתר למכירת לוגואים.

הלקוח משלם למעצב על כישוריו למיתוג העסק על פי הידע המקצועי והניסיון שרכש.

תשאלו כל גרפיקאי, הוא מכיר את הטענות האלה על פה. כולנו מכירים. מה כבר עשית? בשביל להוריד את הרקע ולשים כיתוב אתה גובה 1500 שקל? אני יכול לעשות את זה בוורד בחמש דקות.

אז למה לא עשית זאת? למה פנית אלי? אם פנית אלי, משמע, שאתה סומך על שיקול דעתי, ורוצה את הקו שלי במוצר שלך. על זה צריך לשלם.

ארשה לעצמי נימה אישית, מעיסוקי העכשווי כמפתח אתרים. כמעט ואין צורך בידע מקצועי בכדי להקים אתר אינטרנט. מערכות הניהול הנפוצות כיום הנם חינמיות, ניתן להשיג תבניות פרימיום בכמה מאות שקלים בודדים, כך גם שטח אכסון ודומיין. יש אינספור מדריכים באינטרנט בנושאים אלו, מה גם שהמערכות הללו אינטאיטיביות וידידותיות מאד.

אני שומע את השאלות הללו כמעט מכל לקוח. למה אני צריך לשלם לך מחיר שהוא פי עשר מהעלות של האתר, בעוד אני מסוגל להתמודד עם זה בעצמי?! אבל בכל זאת, יש לי כמה לקוחות שאחרי שדשדשו וניסו במשך מספר חודשים פנו אלי. וזה אומר הכל. ישנם שמבינים מראש שיש צורך במישהו שחי ונושם את התחום, ויש כאלו שצריכים להרגיש את זה בפועל.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1632719:
יש צורך בידע מקצועי בכדי ליצור או למצוא את הלוגו שיענה על הצרכים של הלקוח. כבר הזכירו כאן את ברוך נאה ושטראוס עלית.

מדובר על מחקר, סקר שוק, הבנת קהל היעד ועוד פרמטרים שעל פיהם מכוון המעצב את מיתוג העסק. אין זה עסקו של הלקוח איך יצר המעצב את המיתוג. האם הוא מעסיק פרילנסרים בהודו, רכש דרך פייבר, או אפי' חיפש ומצא באתר למכירת לוגואים.

הלקוח משלם למעצב על כישוריו למיתוג העסק על פי הידע המקצועי והניסיון שרכש.

תשאלו כל גרפיקאי, הוא מכיר את הטענות האלה על פה. כולנו מכירים. מה כבר עשית? בשביל להוריד את הרקע ולשים כיתוב אתה גובה 1500 שקל? אני יכול לעשות את זה בוורד בחמש דקות.

אז למה לא עשית זאת? למה פנית אלי? אם פנית אלי, משמע, שאתה סומך על שיקול דעתי, ורוצה את הקו שלי במוצר שלך. על זה צריך לשלם.

ארשה לעצמי נימה אישית, מעיסוקי העכשווי כמפתח אתרים. כמעט ואין צורך בידע מקצועי בכדי להקים אתר אינטרנט. מערכות הניהול הנפוצות כיום הנם חינמיות, ניתן להשיג תבניות פרימיום בכמה מאות שקלים בודדים, כך גם שטח אכסון ודומיין. יש אינספור מדריכים באינטרנט בנושאים אלו, מה גם שהמערכות הללו אינטאיטיביות וידידותיות מאד.

אני שומע את השאלות הללו כמעט מכל לקוח. למה אני צריך לשלם לך מחיר שהוא פי עשר מהעלות של האתר, בעוד אני מסוגל להתמודד עם זה בעצמי?! אבל בכל זאת, יש לי כמה לקוחות שאחרי שדשדשו וניסו במשך מספר חודשים פנו אלי. וזה אומר הכל. ישנם שמבינים מראש שיש צורך במישהו שחי ונושם את התחום, ויש כאלו שצריכים להרגיש את זה בפועל.

מסכימה חלקית
לגבי בניית אתרים אתה צודק לגמרי
ועדיין -
בעל עסק שיחליט לבנות לעצמו אתר עם כל הפונקציות הנדרשות - בוא נגיד שטמפלט (חינמי או לא) זה רק הבסיס.
איך להפוך את הטמפלט למשהו שמותאם בדיוק לצרכים הספצפיים של העסק - הוא יכול להתקשקש עם זה חודשים ויהיה לו אתר צולע.
או - אם יש לו חוש טכני וסבלנות ואוהב ללמוד לבד דברים חדשים - יהיה לו אתר מהמם.
רוב בעלי העסקים לא יעשו את זה לבד.
זה בדיוק כמו שיש אנשים שיבנו בעצמם את הבית שלהם, או ילכו לנגריה להזמין עץ ויבנו לבד ארון למרות שהם לא נגרים.
רוב האנשים בעולם לא כאלה.

אבל להכנס לאתר שמוכר לוגואים ב-200$ ולקנות שם לוגו - זה ממש לא דורש ידע טכני\מקצועי\עיצובי.
לא רק זה - ממש לא ברור שהלוגו הזה אכן מותאם להם בצורה מיטבית - כי הוא לא נבנה במיוחד עבורם.
ואם לא נבנה במיוחד עבורם - יש עוד אלפי לוגואים מהממים בשאטר ודומיו, וכולם לא מותאמים אישית, וכל אחד מהם אפשר "לקפל" בהתאם לבריף ולכתוב עליו מגילות ולבנות לו ספר מותג נהדר.

תכל'ס -
אם הלקוח שילם על מוצר X (בניית לוגו ייחודי עבורו, שעל כך מוכן לשלם מחיר מפולפל)
וקיבל מוצר Y (לוגו לא ייחודי שניתן לכל דורש בלחיצת כפתור ובסכום נמוך)
יש פה בעיה מאוד חמורה
לא משהו לבלוע בשקט ולעבור לסדר היום

ממש לא נראה לי שזה "כשר אבל מסריח"
מה כשר בזה? הלקוח בסופו של דבר לא קיבל את מה ששילם עליו

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מסכים עם שמואל.

שימו לב לכל מה שתרם המעצב:
(1) ידע היכן לחפש לוגואים איכותיים. זה בעצמו יכול לקחת יום שלם או יותר למי שלא מכיר את התחום.
(2) אפיין את החברה בצורה רצינית.
(3) מצא את בדיוק הלוגו הנכון (עובדה -- הבעלים התלהבו) מבין רבבות לוגואים מוכנים. זה בכלל לא פשוט.
(4) שינה את הכיתוב לפונט מתאים וכו'.
(5) גם יעשה כנראה עבודה של הכנה לדפוס/הכנה לשילוט וכו'.

מגיע לו על זה כסף הרבה מעבר למחיר הפשוט של הלוגו בסופרמרקט.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ariels;1632798:
תכל'ס -
אם הלקוח שילם על מוצר X (בניית לוגו ייחודי עבורו, שעל כך מוכן לשלם מחיר מפולפל)
וקיבל מוצר Y (לוגו לא ייחודי שניתן לכל דורש בלחיצת כפתור ובסכום נמוך)
יש פה בעיה מאוד חמורה
לא משהו לבלוע בשקט ולעבור לסדר היום

ממש לא נראה לי שזה "כשר אבל מסריח"
מה כשר בזה? הלקוח בסופו של דבר לא קיבל את מה ששילם עליו

בדיוק כך גם אני חושב.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אריאל וו;1632803:
מסכים עם שמואל.

שימו לב לכל מה שתרם המעצב:
(1) ידע היכן לחפש לוגואים איכותיים. זה בעצמו יכול לקחת יום שלם או יותר למי שלא מכיר את התחום.
(2) אפיין את החברה בצורה רצינית.
(3) מצא את בדיוק הלוגו הנכון (עובדה -- הבעלים התלהבו) מבין רבבות לוגואים מוכנים. זה בכלל לא פשוט.
(4) שינה את הכיתוב לפונט מתאים וכו'.
(5) גם יעשה כנראה עבודה של הכנה לדפוס/הכנה לשילוט וכו'.

מגיע לו על זה כסף הרבה מעבר למחיר הפשוט של הלוגו בסופרמרקט.

את סעיפים 1/2/3/4 גם הגרפיקאי טוען, ליד סעיף (5) הוא כתב בחוזה המקורי 'יתומחר בנפרד'..
אני חשבתי שזה כמו שתזמיני בגד לאירוע אצל מעצבת אופנה, תקבלי בגד מקסים ותגלי לבסוף שהיא רכשה אותו באתר מכירות והוסיפה כמה פאייטים וחגורה, בעבודת יד כמובן.

בגלל שהם אוהבים את הלוגו הם מוכנים לשלם פי 3 מהמחיר שהוא שילם עליו
אבל הוא עקשן ומבקש את מלוא הסכום למרות שהוא מבין שזה יגיע בסוף לבית משפט/בורר.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מדובר באותו לוגו ממש?

אישית,ללא קשר לסיפור המובא, אני לא רואה בעיה ב'שאיבת' רעיונות מאתרי לוגואים.
אולי גרפיקאים יכולים להזכר ולקשר, אבל אדם אחר יהנה מהם ללא הפרעה.
יש כאלו שיתנגדו נחרצות אבל לדעתי, אם מעצב ראה משהו וואו שמתאים ללקוח, הוא יכול להתבסס עליו השראתית.
בסופו של יום, רב הלוגואים אינם 'גלגלים'.

(בדיוק רציתי להעלות כרטיס ביקור לחוו"ד, אבל חששתי מהזריזים האלו בפורום שיודעים ישר להעלות את כל מה שזה מזכיר להם. ו...נכון, הרעיון ללוגו לא היה שלי, רק בצעתי אותו בסגנון שלי והוא מושלם ללקוח)

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גרפיקאי שגובה כ"כ הרבה על לוגו לא חושש מהריסת התדמית שלו?
מוזר.

אשר לב

סופר, עורך וקופירייטר
פרסום וקופי
אני לא מבין מה הבעיה.

קחו דוגמא:
פניתי למוכר שטריימלך. סגרנו חוזה על 8,000 ש"ח וסוכם שהמשלוח בסוף יהיה על חשבוני או בתשלום נוסף. אחרי שלושה חודשים קבלתי שטריימל מדהים שסיפק אותי. הרגשתי טוב.
פתאום פגשתי את אח של שכן של חבר של השטריימל-מאכר הזה, שסיפר לי שהשערות מיובאות בזיל הזול מהסנאים המצויים לרוב ברכסי הרי ההינדים, והוא מעסיק אצלו במחסן שלושה סודנים ששלושתם יחד עולים לו 17 ש"ח לשעה. עוד הוא מספר לי, אח של שכן של חבר שלו, שתהליך הייצור אורך בדיוק 20 שעות הפרושים על 3 ימי עבודה.
אני עושה חשבון ומרגע לרגע מתעצבן - 20 שעות עבודה, כפול 17 שקל לסודנים, פלוס 75 שקלים של שער הסנאים = 415 שקל.
חמתי בוערת בי ואני יורד למחסן הדלוח ומתחיל לצעוק עליו: "שקרן. רמאי. נוכל. על שטריימל של 415 ש"ח אני צריך לשלם 8,000 ש"ח?! אני לא מסכים לשלם לך יותר מ1,250 ש"ח - כפול שלוש מהסכום שעלה לך השטריימל".

האם יהיה מישהו אחד שיסכים איתי?
כולם יסבירו לי שהוא החברהמן שיודע לשכור סודנים ולהזמין שער סנאים מסוף העולם.
חוצימזה, אתה משלם על המוצרים או על המומחיות והידע שלו להתאים שטריימל מדהים לראש מרובע כשלך?

הלקוח לא אמור להיות מעורה בתהליך שעבר הגרפיקאי.
אדרבה, לטעמי גם אם ילכו לדין תורה הם יראו שזה בסדר גמור, בטח אם חתמו חוזה מסודר...

מקווה שהובנתי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה