דרוש מידע מה ההגדרה של קידוש ה'

ETA

משתמש פעיל
ובאילו מקרים משתמשים לא נכון בביטוי?
תודה!

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
"וכן אם דקדק החכם על עצמו והיה דבורו בנחת עם הבריות ודעתו מעורבת עמהם ומקבלם בסבר פנים יפות ונעלב מהם ואינו עולבם, מכבד להן ואפילו למקילין לו, ונושא ונותן באמונה, ולא ירבה באריחות עמי הארץ וישיבתן, ולא יראה תמיד אלא עוסק בתורה עטוף בציצית מוכתר בתפילין ועושה בכל מעשיו לפנים משורת הדין, והוא שלא יתרחק הרבה ולא ישתומם, עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה' ועליו הכתוב אומר ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר" (רמב"ם).

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש 2 משמעויות - להלן ציטוטים מהרמב"ם:

1. כל בית ישראל מצווין על קדוש השם הגדול הזה, שנאמר: "ונקדשתי בתוך בני ישראל" )ויקרא כב,לב(, ומוזהרין שלא לחללו, שנאמר: "ולא תחללו את שם קדשי" )שם(.
כיצד? בשעה שיעמוד גוי ויאנוס את ישראל לעבור על אחת מכל מצוות האמורות בתורה או יהרגנו - יעבור ואל יהרג, שנאמר במצוות: "אשר יעשה אותם האדם וחי בהם" )שם יח,ה( - ולא שימות בהם. ואם מת ולא עבר - הרי זה מתחיב בנפשו.
במה דברים אמורים? בשאר מצוות חוץ מעבודה זרה וגלוי עריות ושפיכות דמים. אבל שלש עברות אלו, אם יאמר לו 'עבור על אחת מהן או תהרג' - יהרג ואל יעבור...
2. כבר כתבו פה:
"וכן אם דקדק החכם על עצמו והיה דבורו בנחת עם הבריות ודעתו מעורבת עמהם ומקבלם בסבר פנים יפות ונעלב מהם ואינו עולבם, מכבד להן ואפילו למקילין לו, ונושא ונותן באמונה, ולא ירבה באריחות עמי הארץ וישיבתן, ולא יראה תמיד אלא עוסק בתורה עטוף בציצית מוכתר בתפילין ועושה בכל מעשיו לפנים משורת הדין, והוא שלא יתרחק הרבה ולא ישתומם, עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה' ועליו הכתוב אומר ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר" (רמב"ם).

המסודרת

משתמש מקצוען
חשוב להדגיש
קידוש השם הוא גם בחדרי חדרים ולאו דווקא בפרהסיה
על כל מצווה שנעשית בעולם גדל ומתקדש שמו של השם למעלה ולמטה .
מה שמשתמשים לא נכון הוא שלעיתים אנשים מתבלבלים וחושבים שלמצוא חן בעיני אנשים שלא שומרים תו"מ או בגויים זה קידוש השם
וגישה זו מוטעית ומכשילה מאוד כי היא מצדיקה דפוסי חיים שלא חופפים להלכות התורה
קידוש השם הוא לא כמה הגוי אוהב אותי כי בסיני ירדה שנאה לעולם - והשנאה הזו תשאר עד ביאת משיח במהרה , אמן!
הוא כמה אני מקדש את שמו של השם בעולם ומצהיר "כי ד' אחד ושמו אחד"!!!

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מה שמשתמשים לא נכון הוא שלעיתים אנשים מתבלבלים וחושבים שלמצוא חן בעיני אנשים שלא שומרים תו"מ או בגויים זה קידוש השם
עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה'
זה כן נכון! תסתכלי ברמבם הנ"ל

לארג'

משתמש סופר מקצוען
?

חילול השם חמור יותר כשאינם שומ"צ רואים אותך עושה דברים נגד התורה

• תודה
Reactions: ETA

המסודרת

משתמש מקצוען
לגרום לאנשים לשבח את הקב"ה זה קידוש השם
אבל לנסות למצוא חן בעיניהם ע"י נסיגה מתורה ומצווה וזה דבר שקורהזה לא קידוש השם
כמה פעמים שמעתי את המשפט אני לא יכולה ללכת בעיר חילונית עם חצאית ארוכה מדי כי זה חילול השם שהחילונים יגידו יכנע - ולא במדובר על לבוש מלוכלך ומרושל שיש בו בהחלט בעיה הלכתית

המסודרת

משתמש מקצוען
?

חילול השם חמור יותר כשאינם שומ"צ רואים אותך עושה דברים נגד התורה
הוא אשר אמרתי
חלול השם הוא לא למצוא חן בעיני אחינו הטעים ובני דודינו השניים
הוא לגרום להגדלת כוחו והודו של הקב"ה בעולם ע"י התנהגות לפי כללי התורה
והתנהגות זו בהחלט גורמת "שהכל מקלסין את הקב"ה ומעשיו " כדברי הרמב"ן הקדוש וחלילה לי שיחשבו שחלקתי ח"ו על דעתו - ולכן מדגישה

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה