מה ההבדל בין פלאגין ל JS ??

שינדל'ה

משתמש חדש
הי
שלום לכולם
אני בודקת די חדשה - כרגע אני בודקת מערכות CRM

יש דברים במערכת שנעשו באמצעות התאמה אישית של המערכת וישנם דברים שנעשו באמצעות קוד
אני שומעת שוב ושוב את 2 המושגים ואין לי שמץ מה ההבדל בניהם... לא נעים לשאול כי בשביל התוכניתיים זה שאלה מפרגת...

אבל שאני מתלוננת על תקלה ושואלים אותי האם זה בפלאגין או JS אני לא יודעת לענות ....

פליז תשובה שתתאים למי שלא למד תכנות

חנה 1

משתמש פעיל
D I G I T A L
אני מניחה שמדובר בפלאגינים של javascript. אם כן - אין הרבה הבדל. גם פלאגינים (תוספים כתובים שמפתחים מורידים מהרשת על מנת להשתמש בהם ולחסוך כתיבה של קוד שמישהו כבר כתב ובדק עבורם) כתובים בJS.
מהות השאלה היא בגדול, האם זה פלאגין שהורדנו לאתר כמו שהוא, ואז אני אומר ללקוח "במסגרת יכולות הפלאגין" או שובר את הראש ומחפש פתרון ברשת עבור הפלאגין, או שזה לא פלאגין אלא קוד שמפתחים של החברה שלנו פתחו, ואז אשבור את הראש ואבדוק למה הקוד שמישהו שלנו כתב לא עובד...

לא ברור לי איך כבודקת את אמורה לדעת... אצלנו התפקיד של הבודקת זה לאתר באגים והתפקיד של המפתחת הוא לפתור אותם, לא משנה מה המקור שלהם....

עד כאן אם מדובר בתוספים של JS, אבל יש מצב שמדובר בבדיקות של לוגיקת צד לקוח ולוגיקת צד שרת, ואז השאלה היא מאיזה חלק של הקוד הבאג נובע. שוב לא ברור לי המקום שלך כבודקת לענות על השאלה...

noam1

משתמש מקצוען
ההבדל הוא -
פלאגאין - קוד שמוטמע בדף בצד לקוח
JS - קוד שמוטמע בצד שרת
לדוג' כשמכניסים מספר ת.ז לא תקין מיד קופצת הודעת שגיאה. הבדיקה נמצאת על הדף
לעומת זאת כשלוחצים על אישור ומתקבלת הודעה שהמספר כבר קיים במערכת זה אומר שהאתר ניגש לשרת ובציצע את הבדיקה ולכן ההודעת שגיאה מגיעה רק בשמירה

בדיקות בצד לקוח הם מהירות ומידיות אבל הקוד חשוף לכול לעומת זאת בצד שרת זה מאובטח אבל יותר איטי ורק בשמירה

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
פלאגאין - קוד שמוטמע בדף בצד לקוח
JS - קוד שמוטמע בצד שרת
או שהפכת את היוצרות
או שאין לך מושג מה זה JS....
JS על השרת זה רק אם משתמשים ב-NODEJS, לא עושה רושם שזה שייך לפה
וגם אז אין לבודק דרך לדעת את זה
כמו כן - לגבי צד בדיקות תקינות - זה שיקול של המתכנת, כי צד לקוח יותר מהיר צד שרת יותר בטוח (אם רוצים למנוע את כל הבעיות עושים גם וגם) אבל המהירות לא כ"כ משמעותית בשביל שבודק יוכל לשים לב לזה בבדיקות
לא נראה לי שלזה התכוון המשורר, ממש ממש לא.
התשובה שיותר קרובה לאמת היא של @חנה 1

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה