דיון מה ההבדל בין טשונט לחמין ? ואיך זה יוצא מוצלח .

מצב
הנושא נעול.

גישה חיובית

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נראה לי שאין שום הבדל חוץ משעות הבישול,
כי טשונט מבשלים הרבה זמן... :rolleyes:
רק חבל שאף פעם זה לא יוצא לי כמו בטשלונטיה .
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אצלי ההבדל שבחמין כל פריט הוא בפני עצמו והתפוחי אדמה הם שלמים קטנים והתיבול יותר ספרדי, קרי כורכום וכמון.
ובטשונט זה עיסתי יותר וגם מתוק יותר:
להשחים כף סוכר לקרמל ואז להוסיף מים, לשים הרבה שעועית וגריסי פנינה ומעט חתיכות תפו''א, להוסיף כפית נס קפה, פפריקה מתוקה וכפית שום כתושה, מלח פלפל, בשר וקישקע....
בהצלחה
והעיקר האש: חייב להיות בעבוע קל כל השבת...
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ההבדלים בין צ'ולנט לחמין הם בעיקר שאת החמין נוהגים להכין בני עדות המזרח ובתוך הסיר כל דבר בנפרד - הקטניות בנפרד כל סוג, התפו"א בנפרד, גם הבשר בנפרד. התיבול הוא יותר מזרחי: כמון כורכום וכדו'. הצ'ולנט הוא בד"כ אשכנזי כשהכל מעורבב בתוך הסיר: הקטניות, הבשר, התפו"א (מתקבלת בלילה עבה של כל הנ"ל) והתיבול בד"כ פפריקה, מלח וסוכר.
הכי חשוב זה שהכל יוצא טעים!! גם החמין וגם הצ'ולנט :p
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה