תלוי מה אמורים לכלול העמודים.
אם מדובר על טקסט פשוט רץ, עם איזו מסגרת ומספר עמוד ועל עיצוב בשחור לבן - אפשר להסתפק בוורד - בעיקר שמדובר בהפקה משפחתית.
אם מדובר על שילובי תמונות, גרידים שונים בתוך הספר וכו' - אזי המלצתי היא רק על תוכנה מקצועית. זה לא שאי אפשר להגיע לתוצאות נחמדות בוורד - אבל זה רק למי שממש ממש שולט בה, ואם מדובר על הדפסה צבעונית, לטעמי גם אז התוצאות לא יהיו מקצועיות כמו בתוכנה מקצועית.
לדוגמא, עבודה "פנים משפחתית" של ספר משפחתי צבעוני שעיצבתי ועימדתי בעבר, ודרשה עבודה רבה בעיצוב גרידים שונים למטרות שונות כללה:
* עיצוב שערים לכל נושא בשילוב תמונות בני המשפחה וטקסטים מיוחדים (אפקטים וכו').
* עיצוב החלק הראשון שכלל גריד עם מקום לסיפור הלידה של כל אחד מבני המשפחה (והיה סיפור מיוחד על כל אחד...), מקום לתמונות של בן המשפחה בילדותו, בצעירותו, בחתונה ועם הילדים כיום + עיצוב עמודים להורים ולסבא ולסבתא עם סיפור החיים שלהם, העלייה לארץ וכו'.
* עיצוב החלק השני "מתכונים מבית אמא", כלל מס' גרידים לפי אורכי המתכונים, עם מקום ל"חומרים", ל"אופן ההכנה" ול"טיפ" מיוחד לכל מתכון.
* עיצוב החלק השלישי שהיווה כמין "אלבום משפחתי" עם תמונות מאירועים מיוחדים של המשפחה כגון מסיבות פורים משותפות, הכנסת ספר תורה וכו' וכן עמודי אחים, נכדים וכו'.
לעומת זאת, בספר משפחתי אחר שחור לבן הסתפקו בעיצוב כריכה צבעונית יפה וגריד אחיד לכל העמודים שכלל תמונה ש הסבא והסבתא בתחתית כל עמוד בשילוב עם המסגרת והמיקום למספר העמוד - והמשפחה השתילה את הגריד הזה כ"כותרת עליונה" בוורד ושיבצה בו את הטקסט לבד.
בספר שלישי המשפחה פשוט זרקה את כל הטקסט הרץ בוורד עם מספר עמוד (אפילו בלי מסגרת) וביקשה עיצוב לכריכה בלבד.
אז קודם כל - רואים מקילומטר שהעימוד של המשפחות ש"חסכו" התבצע בוורד (אבל מדובר באנשים שלא מבינים בו הרבה, אנשים קצת יותר מקצועיים יכולים להוציא ממנו תוצאות טובות יותר).
שנית, הטקסט שרץ על גריד אחיד או ללא גריד כלל, לסיפורים, למתכונים, למכתבים מהנכדים, לתמונות וכו' - מתחיל לשעמם באיזה שהוא מקום ולא מזמין לקריאה...
לשיקולך.