דרוש מידע מה אנחנו עובדים פה בחינם? (הפח הכתום)

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אז התחילו לשלם לנו 30 אגורות שלמים חדשים על כל בקבוק פלסטיק שאנחנו ממחזרים
קטן, גדול, יש פקק, אין פקק. זכוכית
אנשים עושים מזה מסחרות שלמות,
מתאגדים יחד, מעבירים את הכסף לקופת הצדקה, או לחילופין למטרה נעלה אחרת. בקיצור, ממש יוצא מזה סכום נחמד.

אבל היי, רגע, כשמסביבי פזורים פחים כתומים,
ועל עשרות מוצרים מסומן סימון נחמד של לפח הכתום,
ומבקשים ממני ממש יפה להפריד את הפסולת, וקצת למחזר, התחלתי להתבלבל, מה אני עובדת פה בחינם?
על הבקבוק פלסטיק המעוך קיבלתי 30 אגורות, ואילו על הבקבוק שמפו לא מקבל שקל!

ועכשיו ברצינות, למה זה ככה?
למה פתאום התחילו לקבל את בקבוקי הפלסטיק למחזור?
ולמה אי אפשר לעשות את זה עם בקבוקי שמפו/ שמן/ חומץ?

אני וביתי

משתמש מקצוען
מתאגדים יחד, מעבירים את הכסף לקופת הצדקה, או לחילופין למטרה נעלה אחרת. בקיצור, ממש יוצא מזה סכום נחמד.

ומבקשים ממני ממש יפה להפריד את הפסולת, וקצת למחזר, התחלתי להתבלבל, מה אני עובדת פה בחינם?

מה זה נקרא התחילו לקבל? משלמים בקנייה על כל בקבוק תוספת של 30 אגו. אני לא מעוניין לשלם גם על בקבוקי שמפו. אבל בקצב הלחץ של דת הירוקים בממשלה השמאלנית הבאה גם זה יהא.

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוקי, נכון.
שילמנו על זה מראש, ואז קיבלנו חזרה.
בכל אופן, אנשים הלכו ומינפו את זה למקומות מאוד מעניינים.

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אוקי, נכון.
שילמנו על זה מראש, ואז קיבלנו חזרה.
בכל אופן, אנשים הלכו ומינפו את זה למקומות מאוד מעניינים.
תוכלו למנף את זה גם
תעשו דוכן למכירת שאריות מופרדות - אולי בשביל מרק כתום..

פישל לוי

משתמש מקצוען
לא הבנתי על מה הדיון, את הכסף של הפיקדון -לא התכוונו לשם שמים (איכות הסביבה), כי אם כן למה העלימו את פחי המיחזור עבור בקבוקי השמן, שמפו וכו'?
מלבד זאת האפשרות של הצרכן לקבל את דמי פיקדונו חזרה לא כ"כ מעשיים, כיון שבחנות בה שילמתי את הפיקדון אין אפשרות לקבלו חזרה, כי היא קטנה מ-600 מ"ר (לא הבנתי מה הקשר, אבל ככה זה) וכדי לקבל את הפקדון עלי ליסוע לחנות מרוחקת כך ששילמתי את הכסף על הנסיעה...:unsure:
כך שאני בוחרת בסוף באפשרות ה'מוצלחת' ביותר -לוותר על 3 ש"ח לשבוע (כ-10 בקבוקים לשבת) ולשלשל את כל הבקבוקים לפח האשפה הקרוב -איכות הסביבה כבר הזכרתי????:devilish:- חלם זה כאן!!!!!!

D

Deleted member 107321

אורח
מה זה נקרא התחילו לקבל? משלמים בקנייה על כל בקבוק תוספת של 30 אגו. אני לא מעוניין לשלם גם על בקבוקי שמפו. אבל בקצב הלחץ של דת הירוקים בממשלה השמאלנית הבאה גם זה יהא.
זה הזמן להתעורר...
צאו להצביע!

הגולם החולם

משתמש מקצוען
לא הבנתי על מה הדיון, את הכסף של הפיקדון -לא התכוונו לשם שמים (איכות הסביבה), כי אם כן למה העלימו את פחי המיחזור עבור בקבוקי השמן, שמפו וכו'?
מלבד זאת האפשרות של הצרכן לקבל את דמי פיקדונו חזרה לא כ"כ מעשיים, כיון שבחנות בה שילמתי את הפיקדון אין אפשרות לקבלו חזרה, כי היא קטנה מ-600 מ"ר (לא הבנתי מה הקשר, אבל ככה זה) וכדי לקבל את הפקדון עלי ליסוע לחנות מרוחקת כך ששילמתי את הכסף על הנסיעה...:unsure:
כך שאני בוחרת בסוף באפשרות ה'מוצלחת' ביותר -לוותר על 3 ש"ח לשבוע (כ-10 בקבוקים לשבת) ולשלשל את כל הבקבוקים לפח האשפה הקרוב -איכות הסביבה כבר הזכרתי????:devilish:- חלם זה כאן!!!!!!
לא נכון עובדתית לאור נתוני המיחזור שהשתפרו פלאים
גם אם יש אחוזים אחרים שלא ישקיעו וישימו את זה בפח.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לבד זאת האפשרות של הצרכן לקבל את דמי פיקדונו חזרה לא כ"כ מעשיים, כיון שבחנות בה שילמתי את הפיקדון אין אפשרות לקבלו חזרה, כי היא קטנה מ-600 מ"ר (לא הבנתי מה הקשר, אבל ככה זה) וכדי לקבל את הפקדון עלי ליסוע לחנות מרוחקת כך ששילמתי את הכסף על הנסיעה...:unsure:
מוזר...
ציטוט מכל זכות:

בתי עסק שפטורים מקבלת מכלי משקה ריקים​

• במקרים הבאים בתי עסק לא מחויבים על-פי החוק לקבל מכלי משקה ריקים:
    • בית עסק ששטח רצפתו קטן מ-28 מ"ר לא חייב לקבל מכלי משקה ריקים, חוץ מכלים שנרכשו בבית העסק עצמו.
    • בית עסק לא חייב להשיב דמי פיקדון על מכלי משקה אם הוא לא משווק מכלי משקה מלאים של אותו יצרן או יבואן.
    • מכירתם של מכלי המשקה הייתה לשם צריכה בתחומי בית העסק, ולא נגבו דמי פיקדון עבור המכלים.
ואם הוא מתעקש לא לקבל זה מכרה זהב:
  • אם בית עסק (חוץ מבית עסק שפטור לפי החוק) מסרב לקבל מצרכן מכלי משקה ריקים מסומנים ולשלם לו את דמי הפיקדון, ניתן להגיש תביעה אזרחית בבית משפט לתביעות קטנות. בית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לצרכן, בסכום של עד 1,800 ₪ על כל סירוב.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

תעשו טובה ותנצלו את זמנכם הפנוי לרעיונות מועילים יותר.
גם ככה הרעיון הזה של מחזור הבקבוקים הביא את סדום לכאן אין צורך להריץ גם את עמורה..

מפרוג'נת

משתמש צעיר

בירושלים, בסביבת גאולה: ידוע היכן ניתן להחזיר בקבוקים ולקבל דמי פקדון?

פישל לוי

משתמש מקצוען
מוזר...
ציטוט מכל זכות:

בתי עסק שפטורים מקבלת מכלי משקה ריקים​

• במקרים הבאים בתי עסק לא מחויבים על-פי החוק לקבל מכלי משקה ריקים:
    • בית עסק ששטח רצפתו קטן מ-28 מ"ר לא חייב לקבל מכלי משקה ריקים, חוץ מכלים שנרכשו בבית העסק עצמו.
    • בית עסק לא חייב להשיב דמי פיקדון על מכלי משקה אם הוא לא משווק מכלי משקה מלאים של אותו יצרן או יבואן.
    • מכירתם של מכלי המשקה הייתה לשם צריכה בתחומי בית העסק, ולא נגבו דמי פיקדון עבור המכלים.
  • אם בית עסק (חוץ מבית עסק שפטור לפי החוק) מסרב לקבל מצרכן מכלי משקה ריקים מסומנים ולשלם לו את דמי הפיקדון, ניתן להגיש תביעה אזרחית בבית משפט לתביעות קטנות. בית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לצרכן, בסכום של עד 1,800 ₪ על כל סירוב.
אצלינו לא שמעו על זה, הקופאי הראשי אומר -תלוננו...

פישל לוי

משתמש מקצוען
לא נכון עובדתית לאור נתוני המיחזור שהשתפרו פלאים
גם אם יש אחוזים אחרים שלא ישקיעו וישימו את זה בפח.
כשהיה לנו פח מחזור ליד הבית זרקנו לתוכו בקבוקי משקה וגם מיכלי חומרי ניקוי ובקבוקי שמן. היום הכל לפח וחסל -וחבל...

הנשר הגדול

משתמש צעיר
הבדל גדול הפח הכתום זה לא מיחזור זה שמירה על איכות הסביבה אז אין אינטרס בזה (נראה לי ככה שלא ממחזרים את כל הליכלוך שלנו)

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אצלינו לא שמעו על זה, הקופאי הראשי אומר -תלוננו...
למה אתם מחכים... תנו לי רק מעשרות:cool:,

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה