מהו הסכום המרבי שאפשר לקבל עבור דמי לידה??

קולות חדשים

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ברצוני לדעת מהו הסכום המרבי שאפשר לקבל עבור דמי לידה?
יש גבול?

imac100

משתמש מקצוען
כן יש הגבלה
באזור ה150000 שח לכל התקופה (105 ליום)
התעריף הוא בערך 1500 ליום.

ההגבלה היא על אותו משקל של תשלום לביטוח לאומי
גם בתשלום יש תיקרה חודשית שמעלה לא משלמים והיא בערך אותו סכום שמקבלים.

imac100

משתמש מקצוען
לעובדת שכירה באופן נורמלי מחשבים לפי 3 חודשים אחרונים.
ניתן לבקש לעשות ממוצע ל 6 חודשים.
הבנתי שיש אפשרות לבקש לפי חודשים אחרים עם סיבה מוצדקת אבל לא בדקתי.

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
השכר המקסימלי שעליו מפרישים לביטו"ל
43240 ש"ח לחודש-ברוטו
שכר שלא מופרש עליו, לא מקבלים עליו קצבה
באם מדובר בסכום ח"פ שקיבלת לפני לידה
כל דבר לגופו, הרבה פעמים נשלל

Batshe✔a

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דרך אגב, מה עם עוסק פטור?

Batshe✔a

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

Batshe✔a

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה.
כפילות, טעות טכנית.

נערך לאחרונה ב:

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוסק פטור מקבלת דמי לידה ע"פ ממוצע שנתי. הכסף נכנס יום או יומיים אחרי הלידה ללא צורך בהגשת תביעה, ע"פ גובה דמי הביטוח שהיא משלמת לביטוח לאומי.
אחרי הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה, ביטוח לאומי מחשבים אם היה יותר הכנסות, הם משלמים את ההפרש, ואם ההכנסות היו פחות מהצפוי, צריך להחזיר את ההפרש.

Batshe✔a

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עוסק פטור מקבלת דמי לידה ע"פ ממוצע שנתי. הכסף נכנס יום או יומיים אחרי הלידה ללא צורך בהגשת תביעה, ע"פ גובה דמי הביטוח שהיא משלמת לביטוח לאומי.
אחרי הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה, ביטוח לאומי מחשבים אם היה יותר הכנסות, הם משלמים את ההפרש, ואם ההכנסות היו פחות מהצפוי, צריך להחזיר את ההפרש.

תודה רבה על ההסבר המפורט!
מעריכה.

ts4

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
קופצת על האשכול..

אם בתקופה של שלושה חודשים שלפני הלידה קיבלתי בונוס שהקפיץ לי את המשכורת (מופיע בתלוש כ "בונוס") האם מחשבים גם אותו או שמחשבים בלעדיו?

קולות חדשים

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תשובה מהאתר ביטוח לאומי.

במשכורות שקיבלתי לאחר הלידה שולמו לי תשלומים נוספים שאינם בגדר השכר הרגיל, כגון הבראה ביגוד בונוס או הפרשים - כדי לבדוק אם אני זכאית לתשלום הפרשים בשל התשלומים האלה, מה עלי לעשות?

עליך להמציא לסניף במקום מגורייך מכתב בקשה להפרשים ולצרף את תלוש השכר של חודש התשלום.

• תודה
Reactions: ts4

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

רק תיקון קטן- אצלי הכסף נכנס כשלושה שבועות אחרי הלידה, ואכן באופן אוטומטי ללא צורךבהגשת תביעה.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
קופצת על האשכול..

אם בתקופה של שלושה חודשים שלפני הלידה קיבלתי בונוס שהקפיץ לי את המשכורת (מופיע בתלוש כ "בונוס") האם מחשבים גם אותו או שמחשבים בלעדיו?

אם הכסף הבונוס ניתן בעבור עבודה [מיוחדת/מצטיינת] באחד החודשים שעל פיו מחושבים דמי הלידה, אז מחשיבים אותו.
ואם הכסף הזה ניתן בעבור כמה חודשים [בונוס כל חצי שנה] או דמי הבראה, אז יחושב החלק היחסי שלו, כלומר כמה מתחלק לכל חודש.

• תודה
Reactions: ts4

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
תשלום דמי הבראה נכנסים לחשבון?

עריכה: עכשיו אני רואה שכתבו מעלי שמתחלקים יחסי, השאלה היא - אם לא נכנסו דמי הבראה בחודשים שלפני הלידה - לא מתקבלים האחוזים? כלומר, בחודשים שאחרי קבלת הבראה - "שווה" יותר ללדת? :)

A052

משתמש סופר מקצוען
גם לאחר הלידה ניתן לבקש הפרשי דמי לידה בגין דמי הבראה שנכנסו על התקופה שלפני הלידה.

חגיתי

משתמש מקצוען
מישהי יודעת מאיזה סכום אפשר לקבל הפרשים לדמי לידה?
לפי מה שידוע לי אם יש סכום כמו הבראה, בונוס שהוא יותר מרבע מהשכר החודשי אפשר לקבל-זה מה שקרה אצלי ב2 לידות וקיבלתי הפרשים מביטוח לאומי, אבל פעם אחרונה קיבלתי הבראה גם לאר הלידה
והגשתי בקשה להפרשים ואמרו לי שאני לא זכאית בגלל חישובים שלהם, איך אדע לחשב בעצמי? אשמח לעזרה

yaelgo

משתמש פעיל
צילום מקצועי
קופצת על האשכול, גם לי יש שאלה בעניין:
בחודש החמישי להריון קיבלתי תלוש נוסף מעבר לתלוש ממקום העבודה הקבוע שלי,(5,000 ש"ח) שזה שכר שנתי על עבודה צדדית שאני עושה להם.
אני עדיין עובדת בשבילם ויקבל תלוש שנתי נוסף כשתעבור שנה.
יש לי דרך שיחשבו לי דווקא את החודש שקיבלתי בו את התלוש, או שלפחות יעשו ממוצע שנתי וישלמו על זה גם?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה