מדריך לפיסוק אוטומטי

system

משתמש רשום
חסכון בעבודת הגהה

קבצים מצורפים

• מדריך פיסוק אוטומטי.doc
    KB 48.5 · צפיות: 119

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כבר שמחתי... מוטב תקרא לזה: מדריך לתיקון אוטומטי של פיסוק. (אילו הצגת אפשרות לפיסוק אוטומטי היית זוכה להרבה ברכות.)

מאירי5

משתמש רשום
שמעו לי, ותאמינו שיש לי ניסיון בזה, בחיים אבל בחיים אל תתנו למחשב לעשות חפש החלף לבד.
תמיד תמיד אבל תמיד זה גורם לצרות צרורות ופשלות איומות. תמיד תעשו חפש החלף ידני גם אם זה לוקח כפול זמן.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
???
צריך להיות זהירים, זה נכון, אבל יש דברים שאינם יכולים לגרום לבעיות, ופשוט חבל לעבור אחד אחד כשיש טקסט ארוך.

רווחים כפולים למשל, או משולשים או מרובעים, יהפכו כולם לרווח אחד בהחלפה אוטומטית פעם, פעמיים ושלוש, ואין שום סיבה לעקוב אחריהם אחד אחד.
צריך לעבוד עם שכל ישר ולהחליט מה כדאי ומה לא.

געוואלדיג

משתמש צעיר
עימוד ספרים
אכן, בעבר יצרתי לעצמי מאקרו המרכז את פעולות ההחלפה לתיקון השגיאות האלה ודומיהן.

לענ"ד

משתמש צעיר
נכתב ע"י מאירי5;571690:
שמעו לי, ותאמינו שיש לי ניסיון בזה, בחיים אבל בחיים אל תתנו למחשב לעשות חפש החלף לבד.
תמיד תמיד אבל תמיד זה גורם לצרות צרורות ופשלות איומות. תמיד תעשו חפש החלף ידני גם אם זה לוקח כפול זמן.

בשביל זה יש לי שני פתרונות/טיפים:
או שאתה עושה עקוב אחרי השינויים' לפני ההחלפה (אחרי ההחלפה אתה יכול לבטל את זה) מה שנשאר לך לעשות זה לעבור על ההחלפות שבצעת בקלות, אחרי הכול זהיותר קל מהחלפה ידנית
יש גם אפשרות של החלפת צבע הגופן ביחד עם החלפת הטקסט ולעבור על זהאחר כך כנ"ל
או שאתה עושה החלף את הבא ועובר אחד אחד

אגב אם אנחנו מדברים על חיפוש והחלפה פתרון יצירתי ליצירת קודים בטקסט כהכנה לעימוד
כידוע הקלדת מספרים בתוך טקסט הינה עבודה קצת מסורבלת באשר כיווני ההקלדה של הקטסט והמספרים שונים, הפתרון המוצע הוא במקום קוד לשים כוכבית או סוגריים מרובעות פעמיים או כל סימן אחר שאינו מאותיות הא- ב, כל קוד והסימן שלו ולאחר מכן לעשות החלף הכל בהתאם, זה מקל על העבודה באופן משמעותי

מאירי5

משתמש רשום
נכתב ע"י עפרה;571694:
???
צריך להיות זהירים, זה נכון, אבל יש דברים שאינם יכולים לגרום לבעיות, ופשוט חבל לעבור אחד אחד כשיש טקסט ארוך.

רווחים כפולים למשל, או משולשים או מרובעים, יהפכו כולם לרווח אחד בהחלפה אוטומטית פעם, פעמיים ושלוש, ואין שום סיבה לעקוב אחריהם אחד אחד.
צריך לעבוד עם שכל ישר ולהחליט מה כדאי ומה לא.
את צודקת שצריך שכל ישר, אבל בהחלפה אוטומטית, לעולם, אבל לעולם לא תדעי מה בדיוק קרה, וכבר קרה לעולמים פשלות גם בכגון דא.
נכתב ע"י gutman09;571806:
בשביל זה יש לי שני פתרונות/טיפים:
או שאתה עושה עקוב אחרי השינויים' לפני ההחלפה (אחרי ההחלפה אתה יכול לבטל את זה) מה שנשאר לך לעשות זה לעבור על ההחלפות שבצעת בקלות, אחרי הכול זה יותר קל מהחלפה ידנית
באמת? גם בקובץ של 500 עמ'?
נכתב ע"י gutman09;571806:
יש גם אפשרות של החלפת צבע הגופן ביחד עם החלפת הטקסט ולעבור על זהאחר כך כנ"ל
או שאתה עושה החלף את הבא ועובר אחד אחד
בלעבור אחר כך , תמיד אפשר לפספס גם אם זה בצבע. כי בדרך כלל אין כבר סבלנות לדקדק ומעבירים את הדפים מהר.

מה שאני הדגשתי, זה לעשות חיפוש והחלפה ידניים ולא אוטומטיים, גם אם זה אומר ללחוץ 300 פעם על הכפתור החלף.
אני עובד כך, ומעולם לא הפסדתי מזה. כלומר, תמיד או לכל הפחות על פי רוב, לא ימלט לפחות מקום אחד קריטי שבו לא קשור ההחלפה. (אולי חוץ מרווחים כפולים כמו שעפרה כתבה. למרות שלא תמיד זה מדויק, כי לפעמים הקלדן\נית מסתמך על רווחים מרובים כחלק מהעיצוב והעימוד ואז כשמבטלים אותם, זה קופץ).

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה