מזתומרת הכל כלול?
חנוכה הגיע ואיתו ארוחות חלביות מושקעות, חומרי גלם איכותיים וגם... שאריות.
המקרר מלא בשיירי גבינות מארוחות קודמות, בממרחים והגיע הזמן להצילם מהליכה אלי פי פחת
ולכן נכין מאפה ריחני ושחום של פסטה עם גבינות ועגבניות בניחוח איטלקי של שום, אורגנו ובזיליקום שיזמין את כולם לשולחן לארוחה חמה ומנחמת
ההשראה הגיעה מהמתכון הזה
אך הרשיתי לעצמי לערוך שינויים בכמויות היות שסך הגבינות היה נשמע לי לא כל כך שפוי וגם לא מאד זמין.
ולכן העקרון הוא מיכל שמנת לבישול + מיכל גבינת קוטג'+ 480-500 גבינות מכל מה שיש בבית.
אז נתחיל
תבנית חסינת חום בגודל 25X30
מצרכים:
1 חב' פסטה קצרה מכל סוג שהוא.
מיכל שמנת לבישול/מתוקה.
-200-250 גר' ריקוטה/קוטג'/טוב טעם/כנען.
150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק.
100 גר' גבינה בולגרית/צפתית מגורדת דק.
100 גר' רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 שיני שום כתושות/כפית אבקת שום.
1.5 כפית אורגנו/ 5-6 עלי בזיליקום
1 כפית פפריקה -לטעמי לא חובה.
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
לסיום המנה:
100 גר' מוצרלה/גבנ"צ מגורדת דק. (לא חובה)
7-8 עלי בזיליקום שטופים ובדוקים/ ממרח פסטו.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
3. מניחים בקערה גדולה את השמנת והגבינות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערה את הרסק, העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים פנימה את כל הפסטה בהדרגה ומערבבים.
6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
7. אופים כ25 דקות ואז מפזרים את המוצרלה וממשיכים לאפות כ10 דקות לפחות עד שהיא נמסה.
8. מקשטים בעלי בזיליקום/תלוליות רוטב פסטו ומגישים.
הערות הארות ושאר ירקות:
1. כן. גם לי ברור שלא בכל יום יש גבינות יקרות במקרר. כאמור זה מאפה שאריות ממאכלים קודמים שהכנתי (ויפורסמו פה בעז"ה) ואפשר בהחלט ליעד אותו לזמנים אלו.
2. אפשר לשחק עם היחסים שבמתכון. לדעתי לא כדאי להפריז בכמות הגבינה הצהובה כי יותר מדי ממנה יגרום לתחושה שומנית וטעם פלסטיקי.
3. התבנית שבה השתמשתי היא בגודל 20X20 בלבד ולכן נותרה לי עוד כמות לתבנית קטנה (חצי מA4).
4. הטעם הוא די עדין, אם יש את נפשכם להעיז, נסו להוסיף פפריקה חריפה/ פתיתי צ'ילי גרוס.
5. אני השתמשתי בבייבי מוצרלה כי זה מה שהיה לי אבל גם מוצרלה מגורדת או בקוביות תתאים.
6. המאפה שלי יצא לא מאד פוטוגני כי השתמשתי בפסטה פנה מקמח מלא. שימוש בפסטה מקמח לבן יניב תוצאה בהירה יותר.
7. אם יש לכם פרמזן (כיף לכם) החליפו מחצית מכמות הגבנ"צ בפרמזן.
חנוכה הגיע ואיתו ארוחות חלביות מושקעות, חומרי גלם איכותיים וגם... שאריות.
המקרר מלא בשיירי גבינות מארוחות קודמות, בממרחים והגיע הזמן להצילם מהליכה אלי פי פחת
ולכן נכין מאפה ריחני ושחום של פסטה עם גבינות ועגבניות בניחוח איטלקי של שום, אורגנו ובזיליקום שיזמין את כולם לשולחן לארוחה חמה ומנחמת
ההשראה הגיעה מהמתכון הזה
מאפה פסטה עם רוטב עגבניות וגבינות - אז מה את עושה כל היום?
מאפה פסטה עם רוטב עגבניות וגבינות. קל! קל! קל! זורקים את כל החומרים לקערה אחת, מוסיפים פסטה ו-הופ לתנור! איזה כיף! מנה מושלמת לימים ש
www.lichtenstadt.com
ולכן העקרון הוא מיכל שמנת לבישול + מיכל גבינת קוטג'+ 480-500 גבינות מכל מה שיש בבית.
אז נתחיל
תבנית חסינת חום בגודל 25X30
מצרכים:
1 חב' פסטה קצרה מכל סוג שהוא.
מיכל שמנת לבישול/מתוקה.
-200-250 גר' ריקוטה/קוטג'/טוב טעם/כנען.
150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק.
100 גר' גבינה בולגרית/צפתית מגורדת דק.
100 גר' רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 שיני שום כתושות/כפית אבקת שום.
1.5 כפית אורגנו/ 5-6 עלי בזיליקום
1 כפית פפריקה -לטעמי לא חובה.
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
לסיום המנה:
100 גר' מוצרלה/גבנ"צ מגורדת דק. (לא חובה)
7-8 עלי בזיליקום שטופים ובדוקים/ ממרח פסטו.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
3. מניחים בקערה גדולה את השמנת והגבינות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערה את הרסק, העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים פנימה את כל הפסטה בהדרגה ומערבבים.
6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
7. אופים כ25 דקות ואז מפזרים את המוצרלה וממשיכים לאפות כ10 דקות לפחות עד שהיא נמסה.
8. מקשטים בעלי בזיליקום/תלוליות רוטב פסטו ומגישים.
הערות הארות ושאר ירקות:
1. כן. גם לי ברור שלא בכל יום יש גבינות יקרות במקרר. כאמור זה מאפה שאריות ממאכלים קודמים שהכנתי (ויפורסמו פה בעז"ה) ואפשר בהחלט ליעד אותו לזמנים אלו.
2. אפשר לשחק עם היחסים שבמתכון. לדעתי לא כדאי להפריז בכמות הגבינה הצהובה כי יותר מדי ממנה יגרום לתחושה שומנית וטעם פלסטיקי.
3. התבנית שבה השתמשתי היא בגודל 20X20 בלבד ולכן נותרה לי עוד כמות לתבנית קטנה (חצי מA4).
4. הטעם הוא די עדין, אם יש את נפשכם להעיז, נסו להוסיף פפריקה חריפה/ פתיתי צ'ילי גרוס.
5. אני השתמשתי בבייבי מוצרלה כי זה מה שהיה לי אבל גם מוצרלה מגורדת או בקוביות תתאים.
6. המאפה שלי יצא לא מאד פוטוגני כי השתמשתי בפסטה פנה מקמח מלא. שימוש בפסטה מקמח לבן יניב תוצאה בהירה יותר.
7. אם יש לכם פרמזן (כיף לכם) החליפו מחצית מכמות הגבנ"צ בפרמזן.