מידע שימושי מאפה בשר

  • פותח הנושא EC
  • פורסם בתאריך

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מחפשת מתכון למאפה בשר עם בצק למעלה/למטה ( עדיף שמכינים בבית ולא עלים ושות') משהו עסיסי במיוחד,שיכול להתאים עם רוטב פטריות וכו'.
אשמח מאוווווד לקבל :)
תודה מראש.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שטרודל בשר [מעולה כמנה ראשונה עם רוטב פטריות]:

לבצק:
3 כוסות קמח
1 כף חומץ
1/2 כוס שמן
1/2 כוס פחות 2 כפות מים
1 כפית א. אפיה

מעבדים את הנ"ל לבצק אחיד. מתקבל בצק קצת שומני [אפשר להוריד קצת בשמן אבל אז השטרודל עלול להתפרק בפריסה].

מכינים מלית:
500 גרם בשר טחון [עדיף בקר, אבל אפשר גם עוף]
2 בצלים קטנים או 1 גדול קצוצים דק דק
1 כף מלח
1 כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר חום
חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק [לא חובה]

מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מקבל צבע אפרפר [בבשר בקר] או לבן [בבשר עוף]. מערבבים כלהזמן.מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד כמה דקות עד שהבשר מוכן.
מסננים מהנוזלים שהצטברו בבישול.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים לעלים. מפזרים מעט פירורי לחם [לספיגת הנוזלים שניגרים מהמבשר באפיה] ומכסים במלית. מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה כשתפר החיבור למטה. מסמנים חריצים מלמעלה [לא עמוקים מדי].
מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מעט שומשום [לא חובה]
אופים ב 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שהשטרודל זהוב כל הצדדים [מרימים את ניר האפיה ובודקים גם מלמטה].

פורסים בעת ההגשה.מגישים חם עם רוטב פטריות או רוטב בשר.
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה !!
יש לך אולי תמונה?
אפשר להקפיא?
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד שאלה-
את הבצק חילקנו ל2 כלומר יוצאים 2 שטרודלים? כל חלק מהבצק עם מחצית מכמות הבשר, כן?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י EC;1763401:
עוד שאלה-
את הבצק חילקנו ל2 כלומר יוצאים 2 שטרודלים? כל חלק מהבצק עם מחצית מכמות הבשר, כן?

אכן. אבל תראי לפי כמו הבשר שתהיה לך כי הבשר מתכווץ בבישול ורמת הכיווץ תלויה ברמת השומן שבבשר כך שאין לי איך לומר לך במדיוק כמה יצא לך לכן אם את רואה שאין מאוד הרבה מילוי בשביל 2 שטרודלים ואם את רוצה הרבה מילוי אז תכניסי הכל בחצי מכמות הבצק ואת הכמות השניה תמלאי בפירה תפו"א עם בצל מטוגן- גם מאוד טעים כמנה ראשונה עם רוטב פטריות.
 

tamar

משתמש מקצוען
אפשר להכין פחזניות גדולות
ולמלא בבשר קצוץ מאודה עם בצל
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מאפה פילו ממולא בשר ופירות יבשים
טעיםםם!!! שנה שעברה הכנתי לראש השנה ונחל הצלחה עצומה!!!
 

קבצים מצורפים

  • SAM_0096.png
    KB 784.6 · צפיות: 67
  • SAM_0121.png
    KB 816.6 · צפיות: 54
  • SAM_0126.png
    KB 659.3 · צפיות: 50

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אדל- נראה סוף!
חייב עם פילו? אפשר גם עם עלי סיגר?
ואפשר מתכון מדויק?
תודה :)
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שילך גם עם עלי סיגר וגם עם בצק עלים, וגם עם שמרים :)

מחפשת לך את המתכון המדויק
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מצאתי (מתוך האתר של פירגה, עם שינויים קלים שלי)

400 גרם בשר טחון (הולך יופי גם עם עוף טחון, אבל הרבה פחות טעים)
20 גרם צנובר
20 גרם גפרורי שקדים
3 כפות צימוקים
6 שזיפים שחורים או משמש מיובשים קצוצים
2 בצלים קצוצים
כף סילאן
מעט קינמון לצבע וניחוח (לא לוותר!!! מאוד מוסיף),פפריקה,מלח,פלפל
מעט אגוז מוסקט (אפשר לוותר)

מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים להקפיץ בעזרת 2 כפות עץ עד שישחים.
מוסיפים תבלינים. טועמים ומשפרים טעם
מוסיפים את הצנובר והשקדים ומוסיפים לבחישה קלה את הפירות היבשים.
מערבבים ומקררים

הכנת בצק פילו ממולא:
פורסים 2 עלים של בצק פילו זה על גבי זה כשכל עלה זוכה בנפרד להברשה בשמן. מחלקים לריבועים של 12 ס"מ ומפזרים מעט פירורי לחם . מעליהם מניחים באמצע כל ריבוע את המלית.
כל ריבוע סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים וסוגרים היטב גם בצדדים.
מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מברישים למעלה שמן. אופים עד שמשחים
 

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
שטרודל בשר [מעולה כמנה ראשונה עם רוטב פטריות]:

לבצק:
3 כוסות קמח
1 כף חומץ
1/2 כוס שמן
1/2 כוס פחות 2 כפות מים
1 כפית א. אפיה

מעבדים את הנ"ל לבצק אחיד. מתקבל בצק קצת שומני [אפשר להוריד קצת בשמן אבל אז השטרודל עלול להתפרק בפריסה].

מכינים מלית:
500 גרם בשר טחון [עדיף בקר, אבל אפשר גם עוף]
2 בצלים קטנים או 1 גדול קצוצים דק דק
1 כף מלח
1 כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר חום
חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק [לא חובה]

מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מקבל צבע אפרפר [בבשר בקר] או לבן [בבשר עוף]. מערבבים כלהזמן.מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד כמה דקות עד שהבשר מוכן.
מסננים מהנוזלים שהצטברו בבישול.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים לעלים. מפזרים מעט פירורי לחם [לספיגת הנוזלים שניגרים מהמבשר באפיה] ומכסים במלית. מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה כשתפר החיבור למטה. מסמנים חריצים מלמעלה [לא עמוקים מדי].
מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מעט שומשום [לא חובה]
אופים ב 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שהשטרודל זהוב כל הצדדים [מרימים את ניר האפיה ובודקים גם מלמטה].

פורסים בעת ההגשה.מגישים חם עם רוטב פטריות או רוטב בשר.
@ה. בקר מרווה שלא מידי מפריע לך בערב החג,
אני באמצע להכין את הבצק אבל לא מצליחה, נראה כאילו יש כמות גדולה מידי של קמח על מעט נוזלים, בצק פירורי.. מה יכול להיות? אין ביצים? הכמויות נכונות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר מרווה שלא מידי מפריע לך בערב החג,
אני באמצע להכין את הבצק אבל לא מצליחה, נראה כאילו יש כמות גדולה מידי של קמח על מעט נוזלים, בצק פירורי.. מה יכול להיות? אין ביצים? הכמויות נכונות?
הכמויות נכונות ואין ביצים אני מכינה את זה הרבה
אולי זה משהו עם הקמח שלך
תוסיפי עוד נוזלים
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה