אז האמת היא שכבר תקופה שאני רוצה לנסו להכין פיתות כמו בטאבון.
למה כמו? כי אין לי טאבון.
פשוט, אה?
אש יש לי.
בגז.
יופי
כבר משהו.
עכשיו צריך משטח שעליו אוכל להניח את עיגול הבצק לפיתה.
נו, באמת העני, מאיפה יהיה לך??
תגנזי את הרעיון.
מקסימום תשרפי במחבת.
מחבת?
משהו מתחיל לגרד לי בראש.
מחבת.
טפלון
הפוכה.
על האש
יש לי איך להכין פיתות כמו בטאבון.
אני מתלהבת מההברקה שלי.
מכינה בצק
2 קילו
שיהיה.
נעשה גם לחמניות שום על הדרך.
הבצק הבסיסי שאתן כבר מכירות רק מורידה בסוכר במקום 3/4 כוס רק 3 כפות.
מתפיחה.
תולשת פיסות בצק, מרדדת לעיגול [או עב"מ דומה] ומתחילה לשרוף.
מניחה מחבת טפלון הפוכה על להבה בוערת. נזהרת שהידית לא תיגע באש. רק שטחו של המחבת על האש.
מרססת טיפה שמן מתרסיס. רק בפעם הראשונה.
מחכה שיעלו אדים קצת, אות שהמשטח שלי חם מספיק.
מניחה בזהירות עיגול בצק. גולש רק מעט לדפנות המחבת.
לא מזיזה עין.
מחכה לראות בועות בבצק. מחכה עוד כמה שניות והופכת.
שורפת גם על הצד השני קצת.
כשהפיתה צלויה עם כתמים חומים ומרגישה אפויה היא מוכנה.
מניחה על מגבת.
ועוברת לפיתה הבאה.
עורמת על מגבת.
כשאני מסיימת, אני מכבה את האש ו---צועקת
"יש פיתתתתתתתתתתתתתוותתתתתתת"
זהו
הם באים
טועמים
תכיני עוד מחר.
[גילוי נאות- אל תשתמשו במחבת טפלון הכי טובה שלכם. לשלי לא קרה כלום. לקחתי סיכון על מחבת ישנה כי יש לי 2. לא אמרו לקרות לה כלום. אבל אני לא משלמת פיצויים]
מה שנשאר הכנסתי לשקית ניילון, קשרתי היטב ושלחתי למקפיא.
נפשיר מחר.
אהמ---
ומה קרה ללחמניות שום?
הייתי כל כך עסוקה עם הפיתות שהלחמניות בתבנית אחת מתוך 2 [10 לחמניות מתוך 20] נשרפו לגמרי.
[לא צילמתי, כדי שלא תתעצבו איתי]
הערה: הובא לתשומת ליבי וזו הערה חשובה ממש.
תחתית הסירים והמחבתות יש שפוסקים שהם טרפים כמו החצובות.
לכן- אל תשתמשו במחבת ישנה אם הגז שלכם חלבי ובשרי יחד ללא שאלת רב.
אפשר לייחד לזה מחבת חדשה שחלקה התחתון לא נגע בחצובות.
אצלי הגז רק בשרי.
כך שאין לי בעיה. ולכן גם לא עלה על דעתי הענין כלל
רק לא אוכלים עם חלבי.
תודה לניקית @אמא ועוד.. על ההע[א]רה החשובה מאוד.
למה כמו? כי אין לי טאבון.
פשוט, אה?
אש יש לי.
בגז.
יופי
כבר משהו.
עכשיו צריך משטח שעליו אוכל להניח את עיגול הבצק לפיתה.
נו, באמת העני, מאיפה יהיה לך??
תגנזי את הרעיון.
מקסימום תשרפי במחבת.
מחבת?
משהו מתחיל לגרד לי בראש.
מחבת.
טפלון
הפוכה.
על האש
יש לי איך להכין פיתות כמו בטאבון.
אני מתלהבת מההברקה שלי.
מכינה בצק
2 קילו
שיהיה.
נעשה גם לחמניות שום על הדרך.
הבצק הבסיסי שאתן כבר מכירות רק מורידה בסוכר במקום 3/4 כוס רק 3 כפות.
מתפיחה.
תולשת פיסות בצק, מרדדת לעיגול [או עב"מ דומה] ומתחילה לשרוף.
מניחה מחבת טפלון הפוכה על להבה בוערת. נזהרת שהידית לא תיגע באש. רק שטחו של המחבת על האש.
מרססת טיפה שמן מתרסיס. רק בפעם הראשונה.
מחכה שיעלו אדים קצת, אות שהמשטח שלי חם מספיק.
מניחה בזהירות עיגול בצק. גולש רק מעט לדפנות המחבת.
לא מזיזה עין.
מחכה לראות בועות בבצק. מחכה עוד כמה שניות והופכת.
שורפת גם על הצד השני קצת.
כשהפיתה צלויה עם כתמים חומים ומרגישה אפויה היא מוכנה.
מניחה על מגבת.
ועוברת לפיתה הבאה.
עורמת על מגבת.
כשאני מסיימת, אני מכבה את האש ו---צועקת
"יש פיתתתתתתתתתתתתתוותתתתתתת"
זהו
הם באים
טועמים
תכיני עוד מחר.
[גילוי נאות- אל תשתמשו במחבת טפלון הכי טובה שלכם. לשלי לא קרה כלום. לקחתי סיכון על מחבת ישנה כי יש לי 2. לא אמרו לקרות לה כלום. אבל אני לא משלמת פיצויים]
מה שנשאר הכנסתי לשקית ניילון, קשרתי היטב ושלחתי למקפיא.
נפשיר מחר.
אהמ---
ומה קרה ללחמניות שום?
הייתי כל כך עסוקה עם הפיתות שהלחמניות בתבנית אחת מתוך 2 [10 לחמניות מתוך 20] נשרפו לגמרי.
[לא צילמתי, כדי שלא תתעצבו איתי]
הערה: הובא לתשומת ליבי וזו הערה חשובה ממש.
תחתית הסירים והמחבתות יש שפוסקים שהם טרפים כמו החצובות.
לכן- אל תשתמשו במחבת ישנה אם הגז שלכם חלבי ובשרי יחד ללא שאלת רב.
אפשר לייחד לזה מחבת חדשה שחלקה התחתון לא נגע בחצובות.
אצלי הגז רק בשרי.
כך שאין לי בעיה. ולכן גם לא עלה על דעתי הענין כלל
רק לא אוכלים עם חלבי.
תודה לניקית @אמא ועוד.. על ההע[א]רה החשובה מאוד.
נערך לאחרונה ב: