לעצב אתרים זה מסובך?

בתשבע7

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני גרפיקאית , ואין לי ידע בכלל בבנית אתרים ובתכנות.
האם כדי לעצב אתרים עלי ללמוד את הקורס המקיף של בנייה ,ותכנות האתר? כי זה לא משהו שאני ממש אוהבת...., או שמספיק ללמוד בקטנה ובקצרה ולקבל מושג על סוגי אתרים ולעצב אתר? ואם כן היכן ניתן להשתלם בזה?
אשמח אם תאירו את עיני כי קצת התבלבלתי משיטוט באשכולות דומים.

hershi

משתמש חדש
תלוי

אם תרצי לבנות אתרים כמו ג'ומלה/וורדפרס תוכלי להשתמש בידע שלך בגרפיקה בשביל לעצב את הרקע וכד', אבל אם תרצי לעצב את התבנית/טמפלט ואת המאפיינים הפנימיים של האתר תצטרכי ללמוד בניית אתרים/HTML וכדומה.

בתודה

בתשבע7

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hershi;1651960:
אם תרצי לבנות אתרים כמו ג'ומלה/וורדפרס תוכלי להשתמש בידע שלך בגרפיקה בשביל לעצב את הרקע וכד', אבל אם תרצי לעצב את התבנית/טמפלט ואת המאפיינים הפנימיים של האתר תצטרכי ללמוד בניית אתרים/HTML וכדומה.

בתודה
יש אפשרות לעצב בלי לבנות ? צריך בשביל זה ידע מעמיק בבנית אתר, או רק מושגים בסיסיים?
תודה

Nahum

משתמש צעיר
D I G I T A L
יש עיצוב ויש פיתוח.

בשביל לעצב לאינטרנט צריך ללמוד את המדיה, לדעת מה הולך ומה לא, רספונסיביות, חווית משתמש ועוד.

בשביל לפתח צריך ללמוד שפות אינטרנט, וזה תלוי לאיזה רמה את רוצה להגיע בפיתוח אתרים.

את בהחלט יכולה ללמוד רק עיצוב, ומישהו אחר כבר יעשה את הפיתוח.

ycprog

משתמש צעיר
בס"ד

1. יש אפשרות רק לעצב, ולמכור את זה בתור psd אבל הרווח שלך יהיה בהתאם.
2. ככל שיהיה לך יותר ידע בבניית אתרים ככה הדברים שיצאו תחת ידייך יהיו יותר איכותיים.

השלבים ללמודים
html/css .1
2. ללמוד לשלב קוד javascript. עדיף ללמוד לעבוד עם jquery יקל עלייך מאוד את העבודה.

3. בסוף ללמוד Bootstrap או Foundation כדי שהאתרים שיצאו תחת ידייך יהיו איכותיים. רספונסיביים וכו..

יש עוד שלבים אבל זה ההתחלה, וגם זה לוקח זמן לתרגול והבנה לעומק של הנושאים.

Nahum

משתמש צעיר
D I G I T A L
נכתב ע"י ycprog;1652011:
בס"ד

1. יש אפשרות רק לעצב, ולמכור את זה בתור psd אבל הרווח שלך יהיה בהתאם.

למי למכור? themeforest וכאלה?

בכל מקרה, יש היום ביקוש גבוה למעצבי אתרים ואפליקציות שיודעים לעצב כמו שצריך.
אצלי בעבודה לדוגמה, אין לנו מעצבת. יש לנו רשימה של מעצבים (מקצוענים מהשורה הראשונה!) ואנחנו עובדים איתם.

ycprog

משתמש צעיר
נכתב ע"י Nahum;1652026:
למי למכור? themeforest וכאלה?

בכל מקרה, יש היום ביקוש גבוה למעצבי אתרים ואפליקציות שיודעים לעצב כמו שצריך.
אצלי בעבודה לדוגמה, אין לנו מעצבת. יש לנו רשימה של מעצבים (מקצוענים מהשורה הראשונה!) ואנחנו עובדים איתם.

כן זה מה שחשבתי, אבל בהחלט יכול להיות שאתה צודק.
מעצב מקצועי יכול למצוא עבודה מול חברות פיתוח וישלמו לו כבר יותר טוב ממה שמשלמים ב themeforest

Shlomi

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י ycprog;1652038:
כן זה מה שחשבתי, אבל בהחלט יכול להיות שאתה צודק.
מעצב מקצועי יכול למצוא עבודה מול חברות פיתוח וישלמו לו כבר יותר טוב ממה שמשלמים ב themeforest
אם אתה מוציא תבנית שמוכרת כמו שצריך, קשה לי לראות חברה שיכולה (אולי יכולה אבל לא מעוניינים :) ) להתחרות עם themeforest.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לא הבנתי מה הקשר תבניות וthemeforest...

אם אני מבין נכון, היא שאלה אם יש טעם ללמוד עיצוב אתרים בלי ללמוד פיתוח.
התשובה, לדעתי, היא - כן. אם את מוכשרת בתחום העיצוב, בוודאי שיש פוטנציאל טוב בתחום האינטרנט.
יש ביקוש למעצבים לווב שמבינים את התחום ומסוגלים להפיק עיצובים יצירתיים ויפים שמתאימים לווב.
אם תהיו טובים בזה, יש עבודה כשכירים ויש עבודה כעצמאים.

ycprog

משתמש צעיר
נכתב ע"י Shlomi;1652115:
אם אתה מוציא תבנית שמוכרת כמו שצריך, קשה לי לראות חברה שיכולה (אולי יכולה אבל לא מעוניינים :) ) להתחרות עם themeforest.

ודאי שאם יש לך תבנית או פלאגין מנצח, אז קניית הרבים לוקח מה שתשלם לך חברה פרטית.

אבל צריך הרבה ידע או שתפים עם עוד מתכנתים שביחד יבנו קוד מנצח.

ycprog

משתמש צעיר
נכתב ע"י Shia;1652310:
לא הבנתי מה הקשר תבניות וthemeforest...

אם אני מבין נכון, היא שאלה אם יש טעם ללמוד עיצוב אתרים בלי ללמוד פיתוח.
התשובה, לדעתי, היא - כן. אם את מוכשרת בתחום העיצוב, בוודאי שיש פוטנציאל טוב בתחום האינטרנט.
יש ביקוש למעצבים לווב שמבינים את התחום ומסוגלים להפיק עיצובים יצירתיים ויפים שמתאימים לווב.
אם תהיו טובים בזה, יש עבודה כשכירים ויש עבודה כעצמאים.

קצת קשור, גלשנו לנושא מה אפשר לעשות רק עם עיצוב תבניות.
אז אחת הדרכים להרויח זה למכור אותם דרך themeforest, ואז הרווחים הם בהתאם.

אלא אם כן כמו שציין שלומי ובצדק היצירות שלה יהיו מוצלחות ביותר אז ב themeforest בהחלט אפשר להרוויח ואף יותר.

אבל התגובה שלך הכי תמציתית ועיניינית למה שהיא שאלה. כמו שכבר אמרתי אתה יודע לרדת לעומק של דברים ולתת תשובה קולעת ברורה ועניינית.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני חושבת שקצת הלכתם רחוק יותר מידי....יש פה בחורה מעצבת ובהחלט הייתי ממליצה להכנס לעולם האינטרנט וללמוד חווית משתמש - UX, ללמוד מושגי עיצוב לאינטרנט ולעצב למתכנתים, בונות אתרים וכדומה באופן עצמאי או במשרה קבועה. אני באופן אישי חיפשתי אחת כזאת שתעצב לי אתר שבניתי והייתי שמחה לו השוק היה מפותח. לדעתי כל מעצבת תעשה רק טוב לעצמה אם היא תתפתח גם לעולם האינטרנט.
מכאן ועד להגיד לה שהיא צריכה ללמוד תכנות וJS - מוגזם!
מקסימום אם היא באמת רוצה לצלול לעולם הזה שתלמד HTML-CSS וורדפרס

סיפי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סליחה שאני קופצת על האשכול אני מעצבת גרפית ובדיוק מחפשת מקום ללמוד בו רק את העניין של עיצוב אתרים ואפליקציות UI UX. האם יש מקום דתי/חרדי שניתן ללמוד בו את הנ"ל?

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
אני לא מתחום העיצוב הגרפי, אבל מתעניינת כתחביב בעולם העצוב ובמיוחד בתחום אפיון חווית משתמש המגיע בכלל מהפסיכולוגיה התעשייתית / חברתית.

המגמה היום היא שכל אחד יהיה מקצוען בנישה ספציפית, ובמקומות הגדולים יש הבדל לא רק בין תפקיד המפתח לתפקיד הארט, אלא יש גם תפקיד ייחודי למאפיין חווית משתמש, שפעמים רבות יש לו רקע אקדמי בפסיכולוגיה (אפילו בעל תואר שני).

ראיתי פרסום על חוברת בסיסית להכרת תחום האפיון או קורס מקוון מעמיק יותר ללמידה עצמית , אבל אין לי מושג אם התוכן הולם...
(חפשי בגוגל אפיון חווית משתמש).

Splash Design

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
נכתב ע"י סיפי;1657784:
סליחה שאני קופצת על האשכול אני מעצבת גרפית ובדיוק מחפשת מקום ללמוד בו רק את העניין של עיצוב אתרים ואפליקציות UI UX. האם יש מקום דתי/חרדי שניתן ללמוד בו את הנ"ל?
יש מקום בירושלים ללמוד את התחום
קורס עבור מעצבי פרינט וכו' שרוצים להתמחות בעיצוב אתרים ואפליקציות
ולא שיהיה גם קורס עיצוב?

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אפשר ללמוד כאן על 59 כלל ל ui

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עכשיו היזמנתי ספר שנראה לי ספר טוב על חווית משתמש, מה שכתבתי פה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=1659676
אני אישית אוהב ללמוד מספרים כי כשנמצאים ליד המחשב קשה להתרכז בלימוד.

בכל מקרה בשביל להפוך עיצוב לתבנית מוכנה אפשר גם כן להשתמש בתוכנות או אתרים שמכינים את הקוד בשבילך (זה בד"כ לא יוצא באותה רמה כמו מקצוען שכותב קוד לבד).
יש דברים בסגנון של וויקס שמכינים תבנית שתתאים רק בשביל המערכת שלהם ויש כאלה שיכינו תבנית למערכות כמו וורדפרס.

uriel ch

משתמש חדש
ישנה שפה מיוחדת לעיצוב אתרים שקוראים לה css לדעתי זו שפה לא כל כך קשה
אבל לפני שלומדים אותה חייבים לדעת קצת html

MRF

משתמש מקצוען
יש תוכנות בנית אתרים למעצבים בלי קוד
הם מביאים את הקוד נשאר רק לעצב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה