כללי למעמדי הספרים שביננו

amirot

משתמש רשום
שאלה: האם עשיית אינדקס בסוף הספר היא מחובתו של המעמד, או שאפשר לומר ללקוח: אני לא יודע/ לא רוצה לקחת את העבודה הזו, אם אתה דווקא רוצה, אשלח לך עמודי PDF של הספר ותעשה את זה ידני לבד?
בכל מקרה, מסתבר שיש תמחור רק על עריכת האינדקס (מציאת העמודים בהם מופיעים הערכים), לבד מהתמחור על העימוד כמו שלוקחים על עיצוב כל דף, ואם כן- מהו המחיר המקובל?
תודה מראש למשתתפים!

מוציאלאור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אתה לא חייב לעשות את האינדקס. זה לא חלק מהעימוד.

בכל מקרה, ברור שמגיע על כך תשלום נפרד.

עצתי: תסכים לעריכת האינדקס, תמורת תשלום מתאים.

amirot

משתמש רשום
זה נשמע לי משהו נורא מסובך, לא למדתי את הפקודה הזו. איך עושים את זה ? איך לתמחר?
כמו כן אני מנסה ללמוד את פקודת עריכת תוכן העניינים (לתחילת הספר) ולא כל כך הולך לי. אולי משהו יכול להסביר את העיקרון של הפקודה הזו בפשטות?

natittt

משתמש פעיל
עימוד ספרים
תימחור נפרד לאינדקס. זו באמת פרשה אחרת.
והכנת ערכי האינדקס איננה מחובת המעמד, אבל כדאי לדעת לעשות אותה.
תוכן העניינים הוא פשוט מאוד ונכלל במחיר הספר.

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י natittt;524639:
תוכן העניינים הוא פשוט מאוד ונכלל במחיר הספר.

לא תמיד. תלוי ברמת המורכבות שלו. אם הוא זקוק לעיבוד אפשר לקחת עליו כמה מאות שקלים.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י חיטובים;524674:
לא תמיד. תלוי ברמת המורכבות שלו. אם הוא זקוק לעיבוד אפשר לקחת עליו כמה מאות שקלים.

נכון, אבל עדיין - עריכת תוכן עניינים בסיסי היא מחובת המעמד, ומעמד שלא יודע איך לעשות זאת, שלא ייקח עבודות עימוד לפני שהוא לומד ליצור תוכן.

איילת שלו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י amirot;524505:
שאלה: האם עשיית אינדקס בסוף הספר היא מחובתו של המעמד, או שאפשר לומר ללקוח: אני לא יודע/ לא רוצה לקחת את העבודה הזו, אם אתה דווקא רוצה, אשלח לך עמודי PDF של הספר ותעשה את זה ידני לבד?

אני מניחה שבהחלט מקובל וראוי תשלום נפרד עבור אינדקס.
לעומת זאת, אם אינך יודע / אינך רוצה לעשות זאת, - לומר ללקוח אשלח לך קובץ PDF ותעשה ידני, לענ"ד לא כ"כ הוגן. שהרי יש דרכים יעילות לעשות את האינדקס מתוך הקובץ.
במקרה כזה כדאי לאפשר ללקוח לקבל קובץ שימושי עבורו, או שאתה עצמך תמצא מישהו שיעשה את החלק הזה.
מכל מקום- סיכום מראש לגבי אופי העבודה, מה היא כוללת ומה המחיר שלה - תמיד כדאי ומונע אח"כ אי הבנות ואי נעימויות.

mizzan

משתמש רשום
בדרך כלל מחובתך ליצור אינדקס לספר כי המזמין אמור לקבל ממך קובץ להדפסה
אלא אם הוא ביקש אינדקס מורכב מה שנקרא "מפתחות" או "גלוסרי" שזה עבודה נפרדת וגם היא קלה אם הכנת בזמן ההקלדה את האפשרות ליצור את האינדקסים. וזה חובה על כל מעמד לדעת ובלי זה אינו נקרא ראוי לתואר מעמד אלא "עוזר מעמד"

בכל מקרה ניתן ליצור אינדקס גם מקובץ PDF אם יש לך תוכנה מתאימה

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י אברהם;524676:
נכון, אבל עדיין - עריכת תוכן עניינים בסיסי היא מחובת המעמד, ומעמד שלא יודע איך לעשות זאת, שלא ייקח עבודות עימוד לפני שהוא לומד ליצור תוכן.

אכן מחובת המעמד, אבל בתשלום נפרד.

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מאז ששמעתי זאת ממעמד ותיק עם נסיון של עשרות שנים.
באינדיזיין זה יותר קל מתג ולכן נראה לי שרק משהו שזקוק לעיבוד רציני מצריך תשלום נפרד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה