למנצח על מוּגנות מזמור לדוד | פקחו עין, שמרו על ילדיכם!!!

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
חבר יקר, אברך חמודות, אמש באישון ליל כתב בדם לבו את השיר הבא, לאחר שנודע לו ולרעייתו מה שעבר על ילדם החמוד והמתוק. הם זכו לתפוס את זה די בזמן ולטפל בזה כהוגן, אבל מי יודע כמה ילדים מחכים להוריהם שיתעוררו. אין מה להוסיף, לא נגעתי.

בתמימות אתה שולחו
בטוח במוגנותו
מפקידו בידי מחנכו
ומשלם גם דמי שמירתו
מלווהו עד חדרו
מכניסו לפנים כיתתו
סמוך אתה בטוהרו
מקווה לנצירת תומתו.

ילד שטעם חטא לא טעם
הטעימוהו, הלעיטוהו
ילד זך, טהור, מלא נועם
בלבלוהו, הטריפוהו
המרידוהו, עקשוהו
על לא עוול בכפו, טמאוהו.

אם ה' לא ישמר,
שווא שומר שקד
מלפניו שגגה לא נמלטה,
ילד ונער לא נפקד
ימודדהו, נפשו ייסרהו
והוא, אך הוא, אף הוא
ירפאהו, יטהרהו.

אשר שרבר

משתמש סופר מקצוען
אוי טאטע, עצוב, וברוך ה' שהצליחו לתפוס בזמן.
ונכון שאם ה' לא ישמר שווא שומר שקד, אבל נראה לי שכאן נאמר גם, ברוך שמסר עולמו לשומרים.

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ונכון שאם ה' לא ישמר שווא שומר שקד, אבל נראה לי שכאן נאמר גם, ברוך שמסר עולמו לשומרים.
אכן, המודעות לעניין עולה כיום יותר ויותר, וזכיתי לתת יד לפעילות של הטעמת מוגנות לילדים במוסדות חרדים.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
זה לא סותר
אם ה' לא ישמור - שווא שקד שומר
אך אם ה' כן ישמור - לא שווא שקד שומר
(נדמה לי שכך כתב רבי יוסף אלבו בספר העיקרים)

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
זה לא סותר
אם ה' לא ישמור - שווא שקד שומר
אך אם ה' כן ישמור - לא שווא שקד שומר
(נדמה לי שכך כתב רבי יוסף אלבו בספר העיקרים)
אכן. מאמר ד פרק ו: "ויתבאר מכל זה שהחריצות טוב בכל דבר ובעבור זה היה שלמה משבח החריצות ואומר ויד חרוצים תעשיר (משלי י' ד'), ומגנה העצלה להעיר האדם שישתדל להשיג מבוקשו בכל מאמצי כחו, וכן אמרו רבותינו ז"ל למען יברכך ה' אלהיך (דברים י"ד כ"ט), יכול יושב ובטל, תלמוד לומר בכל מעשה ידך אשר תעשה, הנה בארו שברכת השם יתברך תגיע ותבא עם ההשתדלות, וכן אמר המשורר אם ה' לא ישמר עיר שוא שקד שומר (תהלים קכ"ז א'), אבל אם ה' ישמור עיר יפה שקד שומר, שעם השמירה וההשתדלות האנושי יגיע העזר האלהי ולא בזולתו, ובעבור זה ראוי שישתדל האדם בחזקת היד בכל הדברים שאפשר שיושגו בהשתדלות האדם, אחר שנדע שההשתדלות מועיל בכל דבר ובכל הפעולות על דרך שבארנו, ובעבור פעל אחד שנראה מגיע על צד הגזרה, כאמרם רבותינו ז"ל כי יפול הנופל ממנו (דברים כ"ב ח'), ראוי היה זה ליפול וכו', לא בעבור זה נשפוט בכל הדברים שהם בגזרה, אבל ראוי שנשתדל בכלן כאלו הן בחיריות בחירה גמורה, וה' הטוב בעיניו יעשה, ויספיק זה בבחירה לפי קצורנו".
גם במוגנות, כמו גם בזהירות בדרכים, ילד שמקבל את הכלים הנכונים, מקבל כוחות ויודע לשמור על עצמו במרבית המקרים, אבל תמיד יש מקרים חריגים.

אשר שרבר

משתמש סופר מקצוען
בהחלט, לכן כתבתי

אכן, המודעות לעניין עולה כיום יותר ויותר, וזכיתי לתת יד לפעילות של הטעמת מוגנות לילדים במוסדות חרדים.
אשרי חלקך, אשמח אם תתן לנו הצצה לפעילותך. בקטנה.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
השבוע שלח לי חבר ראיון ארוך שנערך עם אדם שאיבד את עצמו לדעת רח"ל. הראיון נערך תקופת-מה טרם מותו.
הדבר הכי עצוב היה, כשמבינים שמכל הטלטלות הרבות שהוא חווה ועבר בחייו הקצרים, הכי משמעותית הייתה פגיעה שנפגע בגיל 6 במאה שערים. שם הכל טואטא כמיטב המסורת, וכשבגר הפגיעה הזו הובילה אותו למחוזות רחוקים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה