בשרי למה הבקר יוצא לי קשה ?

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מומחיות בבישול בקר..
ניסיתי שלל מתכונים. ניסיתי שלל חלקים.
טעים, ניחוחי, אבל קשה ללעיסה.
ומדובר על בשר שמגיר כמויות של נוזלים בבישול, וגם החימום הוא ברוטב.
ומבשלת מספיק שעות.

לא תמיד, אבל בהרבה מקרים הבשר קשה.
לא מצליחה להגיע לסיבה ולמנוע את התוצאה.
רוצה שיצא לי רך ונימוח, כמו שטעמתי בהרבה מקומות.
כרגע יש לי חלק מספר 6.
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מומחיות בבישול בקר..
ניסיתי שלל מתכונים. ניסיתי שלל חלקים.
טעים, ניחוחי, אבל קשה ללעיסה.
ומדובר על בשר שמגיר כמויות של נוזלים בבישול, וגם החימום הוא ברוטב.
ומבשלת מספיק שעות.

לא תמיד, אבל בהרבה מקרים הבשר קשה.
לא מצליחה להגיע לסיבה ולמנוע את התוצאה.
רוצה שיצא לי רך ונימוח, כמו שטעמתי בהרבה מקומות.
כרגע יש לי חלק מספר 6.
אני יודעת שמה שמשעותי זה דבר ראשון מספר הבשר. יש מספרים כמו 7 שאף פעם לא יצאו רכים
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני יודעת שמה שמשעותי זה דבר ראשון מספר הבשר. יש מספרים כמו 7 שאף פעם לא יצאו רכים
לא קניתי אף פעם 7.
קניתי מספרים מומלצים, 6,5, 8
לא ראיתי הבדלים משמעותיים בתוצאה מבחינת הרכות.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יכול להיות שאת מבשלת על אש גבוהה מדי?
או פחות מדי נוזלים?

הבשר אמור להתבשל זמן ארוך, על אש נמוכה, בתוך נוזל.
כך בדיוק אני עושה. אש נמוכה ממש, הרבה נוזלים, בישול ארוך.
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
בעיקרון בשר בקר צריך לבשל לפחות 3 שעות על אש נמוכה בכדי שיצא רק ונימוח
אני מקצרת את התהליך, מבשלת גוש שלם בסיר לחץ למשך שעה, מקררת במקרר, אח"כ פורסת ומבשלת עם הרוטב עוד חצי שעה
יוצא רק כמו חמאה
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אצלנו יש שני שלבים לבישול בשר 5 או 6
"שולקים" עם פלפל אנגלי ועלה דפנה. שעה בערך.
מקררים ופורסים ואז מבשלים עוד כשעתיים ברוטב הרצוי.
לפחות פעם אחת ניסיתי את זה.
אבל אני לא זוכרת שהיו תוצאות משמעותיות בגזרת הרכות.
את חושבת שזה משפיע? אולי אנסה שוב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא יודעת אם זה משפיע. בפרט שאת לא פורסת כשהבשר חם.
נסי לבשל עם יותר נוזלים ברוטב ויותר זמן.
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
אני עשיתי בשבת האחרונה פרוסות בשר עם פטריות וערמונים ויצא ממש מעדן
אם תלכי לפי הכללים אין סיבה שלא יצא לך טוב
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני לא יודעת אם זה משפיע. בפרט שאת לא פורסת כשהבשר חם.
נסי לבשל עם יותר נוזלים ברוטב ויותר זמן.
עדיף לפרוס כשהוא חם? ואיך זה בכלל משפיע על הרכות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה