עדה החרדית
אין מי שיאכל אותםועוד שאלה על הדרך, איפה כל האיברים הפנימיים של הפרות "האשכנזיות"?
נראה לי שיש בהם מלא "טריפות"מישהו יודע למה לעדה החרדית/ שארית/הרב לנדא אין בשר טלה\כבש ?
ספרדים לא יכולים לאכול אותם כי (אולי) זה לא "חלק"ועוד שאלה על הדרך, איפה כל האיברים הפנימיים של הפרות "האשכנזיות"?
דווקא הפוךנראה לי שיש בהם מלא "טריפות"
ככה שמעתי פעם מאיזה שוחט (ספרדי)דווקא הפוך
יש הרבה פחות טריפות בכבשים
בטלה אין מספיק בשר לאשכנזים שלא עושים ניקור.מישהו יודע למה לעדה החרדית/ שארית/הרב לנדא אין בשר טלה\כבש ?
ועוד שאלה על הדרך, איפה כל האיברים הפנימיים של הפרות "האשכנזיות"?
לא שמעתי אף פעם על אשכנזים שאוכלים ראש כבש..אגב גם בראש השנה האשכנזים לא אוכלים ראש כבש?
איפה?קיים גם של קהילות
לא יודע אם כיום אבל אני יודע שבאושר עד היה יכול להיות שלא בכל התקופותאיפה?
(כי של וולדאן יקרררר)
מעניין, כי המנהג מקורו באשכנז. כש"כ הטור בסי' תקפג:לא שמעתי אף פעם על אשכנזים שאוכלים ראש כבש..
אשכנזים לא עושים ניקור?בטלה אין מספיק בשר לאשכנזים שלא עושים ניקור.
לא משתלם לשחוט טלה ולאכול רק את החלק הקדמי.
נראה לי שאין להם מסורתאשכנזים לא עושים ניקור?
אני יודע, ובאמת זה מאוד מוזר שאשכנזים עברו לראש דגמעניין, כי המנהג מקורו באשכנז. כש"כ הטור בסי' תקפג:
צפה בקובץ המצורף 1450643
ואין שחיטה משותפת לאשכנזים וספרדים?בטלה אין מספיק בשר לאשכנזים שלא עושים ניקור.
לא משתלם לשחוט טלה ולאכול רק את החלק הקדמי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: