דרוש מידע למבינים בנושא ביטוחי בריאות

איזדרכת

משתמש פעיל
לבעלי יש בקע (כילה)
כרגע אנחנו בשלב של אחרי הא"ס, לפני ביקור אצל כירורג שיתן חו"ד על ניתוח והפניה אם יש צורך.
ע"פ הבירורים שעשינו, במידה ונצטרך ניתוח, נרצה לעשות ניתוח פרטי אצל רופא ספציפי.
לי יש מהעבודה ביטוח בריאות קבוצתי, עד עכשיו היינו ברובד בסיס- כיסוי קטסטרופות.
ע"מ להצטרף לרובד ההרחבה יש למלא הצהרת בריאות מאוד בסיסית, שנראה שלא כוללת הרבה שאלות וסעיפים.
(בהתחלה, לעובד חדש יש הצטרפות אפילו ללא הצהרה, אולי לכן גם פה ההצהרה מאוד חלקית. אבל פספסתי את זה, מה גם שאז לא היתה לי ב"ה בעיה עם ההצהרה)
השאלה היחידה שיכולה להכשיל זה :האם אתה צפוי לעבור ניתוח או טיפול רפואי.
כיוון שאנחנו לפני אבחנה של הכירורג, האם אפשר לסמן לא בסעיף הזה ולתבוע בהמשך במקרה שנעשה ניתוח את הביטוח? או שמכיוון שהא"ס כבר נעשה והודגם בקע, הם לא יתנו לנו את הכיסוי על זה? (מציינת שלא בטוח שיופנה לניתוח וכמו"כ אין סעיף שאומר ומדבר על זיקה רפואית קודמת לחתימה על הביטוח)

קבצים מצורפים

• הצהרה (1).pdf
    KB 384.2 · צפיות: 36

A052

משתמש סופר מקצוען
שום חברת ביטוח לא תבטח מקרה שהתחיל לפני התחלת הביטוח.

זה כמו שתעשו תאונת דרכים ואח"כ תתקשרו לחברת ביטוח לבטח את הרכב ואז תתבעו על התאונה שהיתה קודם לכן.

החברות מבקשות תיקים רפואיים וכדו' כדי לדעת בדיוק מתי היתה האבחנה, ולא ישלמו כלום על משהו שהתחיל כבר קודם.

איזדרכת

משתמש פעיל
החברות מבקשות תיקים רפואיים וכדו' כדי לדעת בדיוק מתי היתה האבחנה, ולא ישלמו כלום על משהו שהתחיל כבר קודם.
אתה מדבר מנסיון בתחום?
כי העניין הוא שלגבי הביטוח הזה, בהתחלה היה אפשר להצטרף ללא הצהרה בכלל, תו"כ שהם מדגישים ללא שום סייג וגם במצב רפואי קיים, הבנתי שזו הטבה שנתנת לפעמים בביטוחים קבוצתיים לחברות גדולות.
כעת אפשר להצטרף לביטוח תו"כ חתימה על ההצהרה שצירפתי, הצהרה קטנה בהרבה מההצהרות הרגילות בביטוחי בריאות כשאין שום סעיף המדבר על סייג של זיקה למצב רפואי קודם כמו שיש בדר"כ.
בכל מקרה, השאלה שלי האם במקרה שלי אני יכולה לענות לא על הסעיף ההוא האם אתה מיועד לעבור ניתוח כל עוד שאיני יודעת זאת בברור. (מה שנקרא, לשחק אותי ראש קטן, למרות שיש סיכוי שכן)

אבידובי

משתמש מקצוען
בלי קשר להצהרת הבריאות,
אי אפשר להתקבל לביטוח באמצע תהליך רפואי,
כל עוד אובחנה בעיה ולא ניתנה אבחנה סופית א"א להתצטרף לביטוח,
וגם אם כן, אני לא מאמינה שהם יכסו את הניתוח הזה

עט להשכיר

משתמש מקצוען
תתבעו ניתוח, יבקשו היסטוריה רפואית ויראו שהתהליך החל לפני ההצטרפות לביטוח. חברות הביטוח מנוסות מספיק, בפרט כשמדובר במבוטחים חדשים.

נקודה נוספת - אין תקופת אכשרה?

איזדרכת

משתמש פעיל
אין תקופת אכשרה.
פשוט בדר"כ החברות מוסיפות את הסעיף שהם לא מבטחות על מקרים שהחלו לפני הניתוח, כאן אין את הסעיף הזה.

ה ש

משתמש מקצוען
כנ"ל.
מהנסיון שלנו,
היה לנו סיעתא דשמיא ענקית.
קרוב משפחה שלי עשה בדיקת דם כי הרופא המליץ לו.
באותו יום, כשעה אחרי שעשה את הבדיקת דם, התקשרו אליו מהחברת ביטוח והמליצו לו להרחיב את הביטוח הפרטי שהיה לו.
לצערינו תוצאות הבדיקות לא היו ממש בסדר,
ולכן הרופא המליץ על בדיקות נוספות שלאחריהן גילו שיש לו מחלה כרונית.

ב"ה יש לנו סוכן ביטוח מסור מאד והוא דאג לנו לכיסוי כל ההוצאות.
והוא הדגיש שהיה נס שהתקשרו אלינו אחרי בדיקת הדם השגרתית...
אם היו מתקשרים אלינו שבוע אח"כ, שהוא היה כבר באמצע תהליך של חיפוש ואבחון המחלה, זה כבר לא היה עוזר...

אבידובי

משתמש מקצוען
אין תקופת אכשרה.
פשוט בדר"כ החברות מוסיפות את הסעיף שהם לא מבטחות על מקרים שהחלו לפני הניתוח, כאן אין את הסעיף הזה.
זה חוק בין-לאומי,
לא צריך לציין אותו,
חברת ביטוח לא מבטחת מקרה ביטוח שהיה לפני תחילת הביטוח,
אלא אם כן- ביטוח קבוצתי שמציינים מראש שהוא ללא הצהרת בריאות

עט להשכיר

משתמש מקצוען
זה חוק בין-לאומי,
לא צריך לציין אותו,
חברת ביטוח לא מבטחת מקרה ביטוח שהיה לפני תחילת הביטוח,
אלא אם כן- ביטוח קבוצתי שמציינים מראש שהוא ללא הצהרת בריאות

בד"כ בביטוח קבוצתי ללא הצהרת בריאות תהיה תקופת אכשרה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  97  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה