דרוש מידע למבינים ביין (יישון)

שלום רב
אשמח לקבל מידע בהקשר ליישון יינות.
  1. אילו יינות אםשר ליישן? מתוקים, יבשים, פורט ויינות קינוח?
  2. לכמה זמן מומלץ ליישן יין ממוצע? שמעתי פעם שהיינות הישראלים מומלצים בין 7 ל 10 שנים
  3. יש מיתוס שהיום כבר א"א ליישן יין, בגלל שמוסיפים בולסיפיטץ האם זה נכון?
אשמח לקבל מידע או היכן אפשר לקבל מידע
תודה רבה
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
שלום רב
אשמח לקבל מידע בהקשר ליישון יינות.
  1. אילו יינות אםשר ליישן? מתוקים, יבשים, פורט ויינות קינוח?
  2. לכמה זמן מומלץ ליישן יין ממוצע? שמעתי פעם שהיינות הישראלים מומלצים בין 7 ל 10 שנים
  3. יש מיתוס שהיום כבר א"א ליישן יין, בגלל שמוסיפים בולסיפיטץ האם זה נכון?
אשמח לקבל מידע או היכן אפשר לקבל מידע
תודה רבה
אני כל כך נהנתי משם הניק ולכן אני מגיב.....
גם אני שמעתי שיין שאתה קונה בחנות לא שייך ליישן.
רק יין שאתה מכין או מישהו הכין, (לא תעשייתי) ולא הכניס חומרים.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לכן ליין טוב יש פקק שעם
ככל שאיכות היין טובה יותר מבקבקים אותו בשעם איכותי יותר
 

תורת עולם

משתמש פעיל
1) כל סוגי היינות אפשר ליישן - כמובן בחביות עץ או בחביות פלסטיק עם השרייה של מקלות עץ הנמכר בכל מיני סוגים וטעמים
2) יין יבש הישון יותר זמן מהיין המתוק
3) היישון נעשה אחרי סינון היין במסננת רגילה
4) גם היום מיישנים את היין בכל היקבים (המחשיבים את עצמם)
5)אין זמן היישון קבוע בדרך כלל במתוקים מינימום 6 חודשים ביבשים בין 12- ל18 חודש אם היין מוצלח כמה שיותר מיושן יותר משובח
6) הביסולפיט שמכניסים ביין בדרך כלל מכניסים אותו לפני המילוי בבקבוקים כדי שישמר בבקבוק במצב שהיה בעת המילוי
 
וזה בדיוק השאלה. בקבוקים של פעם אחרי כמה שנים יישון בבקבוק הטעם הוא משהו אחר לגמרי!
ככו לדוגמה יין קדמון של כרמל מזרחי שבעיקרון הינו יין פשוט אבל אם נשתה בקבוק אפילו ר בן 15 20 שנה הוא משהו משהו!
אבל את הבקבוקים החדשים שמעתי שכבר א"א ליישן.
אז הייתי רוצה לדעת אם זה נכון? או שאין הבדל?
 

תורת עולם

משתמש פעיל
כל יין בעיקר מתוק (ולאו דווקא יין אלא כל דבר מתוק) ככל יתיישן טעמו משתנה, היין נהיה סמיך יותר והמתיקות עולה
והיום שחלק גדול ממתיקות היין הוא לא מסוכר אלא מאלכוהול בגלל זה הוא שונה מפעם
יש כהיום סוג יין מסוים שכדי לתת לו את הסמיכות של יין (קדמון) שהתיישן 15 - 20 שנה מכניסים לתוכו סילאן המופק מתמרים
 
תודה רבה לכל העונים
אבל אסביר את השאלה שלי. אבי שמר כאשר היה צעיר ארגזים של יין , והיום15 20 שנה אחרי יש לו יינות מיוחדים!
היות ואני התחלתי ג"כ לשמר יינות אבל שמעתי שהיום זה לא יילך וכנ"ל , אשמח לדעת אם למישהו יש מידע בנידון!
תודה רבה!
אני מוכרח לציין שיש יין בשם "הר ציון" של בלו בוטיק שריתי שכתוב עלו במפורש ש"ניתן ליישנו בבקבוק"
 

moc

משתמש פעיל
יין ליישון בבית, עובר יישון של 18 חודשים (לפחות) בחביות עץ בתהליך הייצור, ביקב.
זה מה שנותן לו את האפשרות להתיישן בלי לעבור תהליכי חימצון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה