כמענה לכל אלו שביקשו הדרכות מצולמות. החלטתי אתמול בערב כשהכנתי את הפטיפור הזה לצלם את שלבי הכנתו.
הכל מתחיל בכך שקניתי חותמת חדשה לבצק סוכר ובהזמנה לפטיפורים לבר מצוה.
החלטתי אתמול בערב לנסות לפני שאני מכינה בתכל'ס לבר מצוה.
צילמתי את שלבי ההכנה ואני מעלה לטובת כל אלו שביקשו ממני גם בפורום וגם באישי.
באם אראה שיש ביקוש [מי שמעוניינת שתצלצל וכך אדע מהו הביקוש] אעלה בהמשך דברים נוספים כי יש לי עכשיו כמה הזמנות על הפרק.
הנה תמונה של הפטיפור המוכן:
צפה בקובץ המצורף 258725
הרכיבים:
שאריות עוגת שוקולד או כל עוגת ספוג אחרת. אני בחרתי בצק סוכר בצבע בהיר ועוגה כהה אבל אפשר ההיפך.
100 גרם שוקולד מריר או לבן לעוגה בהירה
ריצ' מהקופסא
מעט אבקת קפה נמס
בצק סוכר בצבע רצוי. ניתן לרכוש בחנויות למוצרי אפיה און להכין לבד. אם תרצו אעלה מתכון לבצק סוכר. העליתי בעבר וניתן למצוא בפורום בחיפוש.
הכנה:
מפוררים את העוגה לקערה
צפה בקובץ המצורף 258726
מוסיפים לעוגה את השוקולד המומס, קפה וריצ' בשלבים. כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה נוחה ליצירת נקניק שוקולד [כמו לכודרי שוקולד]. יוצרים גוש מהעיסה ומעבירים לניר אפיה
צפה בקובץ המצורף 258727
בעזרת ניר האפיה מגלגלים לנקניק בקוטר של 2.5 ס"מ
צפה בקובץ המצורף 258728
מניחים בצד.
מרדדים בעזרת מערוך חתיכת בצק סוכר לעובי של כ -2.5 מ"מ ולוקחים את חותמת הבצק סוכר
צפה בקובץ המצורף 258730
לוחצים על החותמת כדי שתטבע בבצק סוכר ומעבירים מערוך.
צפה בקובץ המצורף 258731
בודקים שהחותמת הוטבעה בבצק סוכר ומרימים אותה. בעזרת סכין נפטרים משאריות הבצק ומישרים את "פס" בצק הסוכר עם הדוגמא.
צפה בקובץ המצורף 258732
צפה בקובץ המצורף 258733
לוקחים את נקניק השוקולד ומסובבים סביבו בקצה את בצק הסוכר. חותכים בשולי בצק הסוכר. קיבלנו סושי ראשון. כך ממשיכים עם יתרת בצק הסוכר [מרדדים, מטביעים חותמת, מקיפים את הנקניק ויוצרים עוד סושים]
צפה בקובץ המצורף 258734
צפה בקובץ המצורף 258735
המשך בהודעה הבאה
הכל מתחיל בכך שקניתי חותמת חדשה לבצק סוכר ובהזמנה לפטיפורים לבר מצוה.
החלטתי אתמול בערב לנסות לפני שאני מכינה בתכל'ס לבר מצוה.
צילמתי את שלבי ההכנה ואני מעלה לטובת כל אלו שביקשו ממני גם בפורום וגם באישי.
באם אראה שיש ביקוש [מי שמעוניינת שתצלצל וכך אדע מהו הביקוש] אעלה בהמשך דברים נוספים כי יש לי עכשיו כמה הזמנות על הפרק.
הנה תמונה של הפטיפור המוכן:
צפה בקובץ המצורף 258725
הרכיבים:
שאריות עוגת שוקולד או כל עוגת ספוג אחרת. אני בחרתי בצק סוכר בצבע בהיר ועוגה כהה אבל אפשר ההיפך.
100 גרם שוקולד מריר או לבן לעוגה בהירה
ריצ' מהקופסא
מעט אבקת קפה נמס
בצק סוכר בצבע רצוי. ניתן לרכוש בחנויות למוצרי אפיה און להכין לבד. אם תרצו אעלה מתכון לבצק סוכר. העליתי בעבר וניתן למצוא בפורום בחיפוש.
הכנה:
מפוררים את העוגה לקערה
צפה בקובץ המצורף 258726
מוסיפים לעוגה את השוקולד המומס, קפה וריצ' בשלבים. כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה נוחה ליצירת נקניק שוקולד [כמו לכודרי שוקולד]. יוצרים גוש מהעיסה ומעבירים לניר אפיה
צפה בקובץ המצורף 258727
בעזרת ניר האפיה מגלגלים לנקניק בקוטר של 2.5 ס"מ
צפה בקובץ המצורף 258728
מניחים בצד.
מרדדים בעזרת מערוך חתיכת בצק סוכר לעובי של כ -2.5 מ"מ ולוקחים את חותמת הבצק סוכר
צפה בקובץ המצורף 258730
לוחצים על החותמת כדי שתטבע בבצק סוכר ומעבירים מערוך.
צפה בקובץ המצורף 258731
בודקים שהחותמת הוטבעה בבצק סוכר ומרימים אותה. בעזרת סכין נפטרים משאריות הבצק ומישרים את "פס" בצק הסוכר עם הדוגמא.
צפה בקובץ המצורף 258732
צפה בקובץ המצורף 258733
לוקחים את נקניק השוקולד ומסובבים סביבו בקצה את בצק הסוכר. חותכים בשולי בצק הסוכר. קיבלנו סושי ראשון. כך ממשיכים עם יתרת בצק הסוכר [מרדדים, מטביעים חותמת, מקיפים את הנקניק ויוצרים עוד סושים]
צפה בקובץ המצורף 258734
צפה בקובץ המצורף 258735
המשך בהודעה הבאה