לכל המבקשות. הדרכה מצולמת להכנת פטיפור "סושי" שוקולד ובצק סוכר

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כמענה לכל אלו שביקשו הדרכות מצולמות. החלטתי אתמול בערב כשהכנתי את הפטיפור הזה לצלם את שלבי הכנתו.

הכל מתחיל בכך שקניתי חותמת חדשה לבצק סוכר ובהזמנה לפטיפורים לבר מצוה.
החלטתי אתמול בערב לנסות לפני שאני מכינה בתכל'ס לבר מצוה.
צילמתי את שלבי ההכנה ואני מעלה לטובת כל אלו שביקשו ממני גם בפורום וגם באישי.

באם אראה שיש ביקוש [מי שמעוניינת שתצלצל וכך אדע מהו הביקוש] אעלה בהמשך דברים נוספים כי יש לי עכשיו כמה הזמנות על הפרק.

הנה תמונה של הפטיפור המוכן:
צפה בקובץ המצורף 258725

הרכיבים:
שאריות עוגת שוקולד או כל עוגת ספוג אחרת. אני בחרתי בצק סוכר בצבע בהיר ועוגה כהה אבל אפשר ההיפך.
100 גרם שוקולד מריר או לבן לעוגה בהירה
ריצ' מהקופסא
מעט אבקת קפה נמס

בצק סוכר בצבע רצוי. ניתן לרכוש בחנויות למוצרי אפיה און להכין לבד. אם תרצו אעלה מתכון לבצק סוכר. העליתי בעבר וניתן למצוא בפורום בחיפוש.

הכנה:
מפוררים את העוגה לקערה
צפה בקובץ המצורף 258726

מוסיפים לעוגה את השוקולד המומס, קפה וריצ' בשלבים. כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה נוחה ליצירת נקניק שוקולד [כמו לכודרי שוקולד]. יוצרים גוש מהעיסה ומעבירים לניר אפיה
צפה בקובץ המצורף 258727

בעזרת ניר האפיה מגלגלים לנקניק בקוטר של 2.5 ס"מ
צפה בקובץ המצורף 258728

מניחים בצד.

מרדדים בעזרת מערוך חתיכת בצק סוכר לעובי של כ -2.5 מ"מ ולוקחים את חותמת הבצק סוכר
צפה בקובץ המצורף 258730

לוחצים על החותמת כדי שתטבע בבצק סוכר ומעבירים מערוך.
צפה בקובץ המצורף 258731

בודקים שהחותמת הוטבעה בבצק סוכר ומרימים אותה. בעזרת סכין נפטרים משאריות הבצק ומישרים את "פס" בצק הסוכר עם הדוגמא.
צפה בקובץ המצורף 258732
צפה בקובץ המצורף 258733

לוקחים את נקניק השוקולד ומסובבים סביבו בקצה את בצק הסוכר. חותכים בשולי בצק הסוכר. קיבלנו סושי ראשון. כך ממשיכים עם יתרת בצק הסוכר [מרדדים, מטביעים חותמת, מקיפים את הנקניק ויוצרים עוד סושים]
צפה בקובץ המצורף 258734
צפה בקובץ המצורף 258735

המשך בהודעה הבאה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
המשך- סושי שוקולד ובצק סוכר

אחרי שהסושים מוכנים, לקוחים קיסם דקורטיבי ונועצים בכל סושי מכיוון אחד של הבצק סוכר אל הצד השני
צפה בקובץ המצורף 258736

צפה בקובץ המצורף 258738

וזהו, מניחים על מגש יפה וקוצרים מחמאות
צפה בקובץ המצורף 258741

על הדרך הכנתי עוד משהו קטן מהבצק סוכר שנשאר [מתכון ואיך מכינים, אם תרצו...]:
צפה בקובץ המצורף 258742

תהנו!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה יפהפה, אבל השם סושי לא ממש מתאים לזה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י קקטוס;1803910:
זה יפהפה, אבל השם סושי לא ממש מתאים לזה.

ענין של דעה אישית. כל הקונדיטורים הגדולים משתמשים בשם הזה לכל דבר מגולגל ועטוף בשכבה חיצונית כלשהי. וכך אני [אמנם ממש לא קונדיטורית גדולה] החלטתי להשתמש בשם הזה. לא מוצא חן, תקראו לזה גלילי שוקולד. זה ממש לא משנה.
הלכתי בעקבות "גדולים"
 

ציפופוק

משתמש רשום
מקורי!
תמיד אני תמהה מאיפה את מוצאת את הזמן לכל הדברים החמודים האלו?!
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני כבר לא יודעת ממה יותר להתפעל מהיופי של הפוטיפור או מהמאמץ שלך להסביר לנו ולשתף אותנו לצלם ולטרוח- אין מילים!! תודה רבה! מחכים לעוד...
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה חמוד!! תודה על השיתוף. אני יודעת שזה עבודה לצלם כל שלב! מיניסיון ...
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה, איזה יופי!
תוצאה מקסימה והדרכה עוד יותר!
כמה עולה חותמת כזו לבצק סוכר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא זוכרת בדיוק. יש חנויות שמוכרות מאוד בזול כמו מקסטוק בירושלים. יש להם כל מיני דוגמאות/ אורכים/ רוחבים.
 

פורום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האם אפשר להשתמש בחותמת הזו לבצק פריך לעוגיות? איזה עוד שימושים יש לה?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה הטעם של הבצק סוכר הזה? אכיל?

או אולי יש לו תחליף משובח יותר בטעמו?

כי דווקא הפעם זה נראה כמו משהו שגם אני אצליח להכין (ויצא יפה ומרשים...)

ותודה לגב' בקר על ההדרכה המפורטת.

חני
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
האם אפשר להשתמש בחותמת הזו לבצק פריך לעוגיות? איזה עוד שימושים יש לה?

לא ניסיתי. נראה לי שהדוגמא עדינה מדי. אולי אנסה בהזדמנות ואעדכן.

מה הטעם של הבצק סוכר הזה? אכיל?

או אולי יש לו תחליף משובח יותר בטעמו?

כי דווקא הפעם זה נראה כמו משהו שגם אני אצליח להכין (ויצא יפה ומרשים...)

הטעם לא הכי הכי. מתוק. אבל בגלל זה הוספתי קפה לעוגה כדי להוריד את מתיקות העוגה ואז המתיקות של בצק הסוכר פחות מפריעה.
נראה לי אפשר עם מרציפן. מה שכן חייבים לקמח טוב טוב את המרציפן כדי שלא ידבק לחותמות. מקמחים עם קורנפלור. ואחרי ההחתמה מנקים את שאריות הקורנפלור.

אם תכיני עם מרציפן תעדכני. מעניין לראות איך יוצא. האמת חשבתי לנסות בהזדמנות רק שאני מפחדת כי אני מאוד אוהבת מרציפן ואני חוששת שבמקום להכין את המסגרת הזו אני אוכל הכל ואז הלכה פייפן הדיאטה...:mad:
 

נפמן

משתמש מקצוען
מדהים מיוחד ונראה די קל להכנה
אפשר מתכון לבצק סוכר, או קישור?
(לא מצאתי בחיפוש)
תודה רבה
 

אא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בקר את מקסימה!
למה את לא עושה בלוג מסודר לכל היצירות שלך? כאן זה ילך לאיבוד.
סתם המלצה...

אגב,
לכל מי שמתעניינת, אני ממש ממליצה לרכוש באלי אקספרס אביזרים כמו חותמות לבצק סוכר ותבניות סיליקון לפרלינים. רכשתי מספר פעמים בגרושים ממש.
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1804623:
מה הטעם של הבצק סוכר הזה? אכיל?

או אולי יש לו תחליף משובח יותר בטעמו?

כי דווקא הפעם זה נראה כמו משהו שגם אני אצליח להכין (ויצא יפה ומרשים...)

ותודה לגב' בקר על ההדרכה המפורטת.

חני

אולי אפשר בצק מרשמלו? בעצם כתוב שזה יותר רך ויותר עדין אז אולי זה לא יעבוד פה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מדהים מיוחד ונראה די קל להכנה
אפשר מתכון לבצק סוכר, או קישור?

כאן העליתי מתכון
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=224924&highlight=בצק+סוכר

בקר את מקסימה!
למה את לא עושה בלוג מסודר לכל היצירות שלך? כאן זה ילך לאיבוד.
סתם המלצה.
.

הסמקתי. את מכירה אותי כאחת שמסמיקה בקלות?
ובלוג- לא מעשי בשבילי. תודה!

אולי אפשר בצק מרשמלו? בעצם כתוב שזה יותר רך ויותר עדין אז אולי זה לא יעבוד פה.

אכן רך מדי וקצת מדי דביק. פה צריך חומר קצת יותר יבש וקשה. בצק מרשמלו מתאים להכנת עיטורים שונים פרחים וכיוצ"ב
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מקפיצה את האשכול במקום לפתוח חדי כי חלק מהוראות ההכנה זהים...

אופן הכנת העוגה הזו [מעלה אחרי שהתבקשתי על ידי כמה נשים שאני מכירה;):
צפה בקובץ המצורף 259312

רכיבים:
שאריות עוגת שוקולד או עוגה לבנה פשוטה
ריצ'
מעט פודינג וניל [בערך 2 כפות]
נותן טעם: אפשר קפה, תמצית רום, תמצית שקדים, ליקר שוקולד או כל דבר אחר העולה על דעתכן.
אני השתמשתי בתמצית שקדים.
פירות לפי בחירתכן [אני השתמשתי במנגו ובדובדבנים מקופסא של טעמן- קופסת זכוכית- משהו חדש שנתקלתי בו לראשונה בשבוע שעבר]

בצק סוכר בצבע הרצוי

כלי עזר: רינג מתכת אישי

הכנה:

מפוררים את העוגה בקערה ומוסיפים מעט ריצ' מהקופסא ונותן טעם. מערבבים יחד למסה דומה לזו של כדורי שוקולד.

מניחים את הרינג על ניר אפיה. לוקחים כ-5 כפות מהמסה ודוחסים לתחתית הרינג. לוחצים ומהדקים בעזרת גב של כפית או האצבעות עד שהמסה מתהדקת ממש. משחררים בזהירות מהרינג.

צריך לקבל עיגול עוגה בקוטר הרינג ובגובה של כ -2 ס"מ.
אפשר לוותר על הבלאגן הזה ופשוט להכין בראוניס ולקרוץ עיגולים בעזרת הרינג. באופן שאני הכנתי העוגה פשוט עסיסית יותר.

מרדדים מצק סוכר וחותמים בחותמת. נפטרים משאריות הבצק סוכר. מניחים את עיגול העוגה על צלחת ומסובבים סביבה את בצק הסוכר. אם האורך של בצק הסוכר לא מקיף את העוגה, לוקחים רצועה נוספת ומחברים לרצועה הקיימת בעזרת מעט מים. מהדקים באצבעות.
מתקבל עיגול עוגה עם מסגרת בצק סוכר גבוה יותר מהעוגה.
מניחים בצד.

מקציפים ריצ'. מוסיפים מעט פודינג וניל. רק מעט. אפשר להשאיר טבעי או להוסיף צבע. אני הוספתי מעט ג'לי בטעם משמש על מנת לקבל צבע כתום בהיר שיתאים לבצק סוכר.

מזלפים בעזרת שקית זילוף מעט ריצ' מעל טבעת העוגה בתוך מסגרת הבצק סוכר עד לגובה 3/4 מגובה בצק הסוכר.
מפוררים מעט ממסת העוגה על הריצ'. מזלפים עוד שכבת ריצ'. הפעם מזלפים עד לגובה שבולט מעל שפת המסגרת.
מקשטים בפירות.

להגשה מקשקשים בסירופ מייפל על צלחת ומניחים את העוגה במרכז.
גיוון: במקום סירופ מייל אפשר לשפוך מעט רוטב תותים או מלית דובדבנים מדוללת במעט מים.

צפה בקובץ המצורף 259313

תהנו!

נשתמע בהמשך...
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מדהים.
תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה