הכנתי לשמחת תורה. כל אלו שנוהגים שלא לאכול אגוזים עד אחרי הושענא רבה, הנה מתכון לעוגה משובחת עם אגוזים לשמחת תורה. הכנתי אתמול לשמחת תורה.
ז'רבו אגוזים [הונגרי אמיתי]
לבצק:
2 כפות שמרים
450 גרם קמח
חבילה מרגרינה
1/4 כוס שמן
2 ביצים
3 כפות סוכר
1.5 כפות מיץ לימון
1/3 כוס מים
מכינים בצק מכל הרכיבים. מעבירים למקרר לבערך שעה.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים עלים דקים.
מכינים מילוי אגוזים:
350 גרם אגוזים טחונים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
כ-4 כפות ריבה [אני השתמשתי בריבת משמש אבל אפשר כל ריבה משובחת אחרת]
מערבבים בקערה אגוזים, סוכר ומיץ לימון.
מרכיבים את העוגה:
מניחים עלה בצק ראשון בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה. מורחים עליה 2 כפות ריבה ושמים 1/2 מכמות מלית האגוזים. מהדקים בידיים לחות.
מניחים מעל עוד עלה בצק ושוב מורחים ריבה ושמים את יתר האגוזים. מהדקים ומניחים עלה בצק אחרון.
דוקרים במזלג את הבצק העליון ומכניסים לתנור ב 180 מעלות לבערך 3/4 שעה עד להשחמה קלה.
מצננים ומכינים גלזורה של שוקולד:
ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה:
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 כף קפה
3 כפות מים
100 גרם שוקולד
אחרי שנמס מסירים מהאש ומערבבים פנימה 50 גרם מרגרינה.
מורחים על העוגה. פורסים רק אחרי שקצת קפא בעזרת סכין חדה ולא משוננת שטובלים במים לפני כל חיתוך. העוגה מאוד עשירה ולכן חותכים לקוביות קטנות או מלבנים קטנים.
תהנו!
ז'רבו אגוזים [הונגרי אמיתי]
לבצק:
2 כפות שמרים
450 גרם קמח
חבילה מרגרינה
1/4 כוס שמן
2 ביצים
3 כפות סוכר
1.5 כפות מיץ לימון
1/3 כוס מים
מכינים בצק מכל הרכיבים. מעבירים למקרר לבערך שעה.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים עלים דקים.
מכינים מילוי אגוזים:
350 גרם אגוזים טחונים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
כ-4 כפות ריבה [אני השתמשתי בריבת משמש אבל אפשר כל ריבה משובחת אחרת]
מערבבים בקערה אגוזים, סוכר ומיץ לימון.
מרכיבים את העוגה:
מניחים עלה בצק ראשון בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה. מורחים עליה 2 כפות ריבה ושמים 1/2 מכמות מלית האגוזים. מהדקים בידיים לחות.
מניחים מעל עוד עלה בצק ושוב מורחים ריבה ושמים את יתר האגוזים. מהדקים ומניחים עלה בצק אחרון.
דוקרים במזלג את הבצק העליון ומכניסים לתנור ב 180 מעלות לבערך 3/4 שעה עד להשחמה קלה.
מצננים ומכינים גלזורה של שוקולד:
ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה:
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 כף קפה
3 כפות מים
100 גרם שוקולד
אחרי שנמס מסירים מהאש ומערבבים פנימה 50 גרם מרגרינה.
מורחים על העוגה. פורסים רק אחרי שקצת קפא בעזרת סכין חדה ולא משוננת שטובלים במים לפני כל חיתוך. העוגה מאוד עשירה ולכן חותכים לקוביות קטנות או מלבנים קטנים.
תהנו!