EPaP
מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
•
המתכון הזה הוא של @אפרת 10 שחיפשה במיוחד עוגה קלילה להכנה
טעימה - ועדיין מכובדת לחגיגות שבת ההכרזה מאה שנה לדף היומי.
**
פאי כדורי שוקולד במילוי מוס שוקולד – אפרת ביתן
פאי טעים וקל מאד להכנה,
בשונה מפאי עם בצק פריך –
כאן הבסיס עשוי מעיסה טעימה של כדורי שוקולד
כך שהפאי לא נאפה בתנור אלא נשמר במקפיא.
אם רוצים להכין כדורי שוקולד עם הילדים - ללא הפאי,
ניתן להכין את העיסה, ליצור כדורים ולטבול בקוקוס או סוכריות.
*תבנית פאי מתפרקת בגודל 22-24 ס"מ
מצרכים לעיסת כדורי שוקולד:
מצרכים למוס שוקולד:
מצרכים לציפוי גאנש שוקולד (לא חובה):
מצרכים לקישוט:
הכנת עיסת הכדורים:
מרסקים את הבסקוויטים לפרורים,
מוסיפים סוכר, קקאו, חמאה ומעדן ולשים לעיסה אחידה ↓
משמנים קלות עם חמאה את התבנית ומרפדים ב-2\3 מהעיסה לשכבה דקה
גם לאורך השוליים עד שתבנית הפאי מצופה מכל הכיוונים ↓
מהשליש הנותר, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג,
טובלים בקוקוס ושומרים בצד ↓
הכנת המוס:
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן בתוך שקית ואת השקית הזו מכניסים לתוך שקית נוספת (כדי למנוע חדירת נוזלים) קושרים היטב, שמים את השקית בקערית מים רותחים למשך 10 דקות או עד שהשוקולד נמס.
שמים בקערת הקצפה את השמנת המתוקה, יוצרים חור בשקית השוקולד ומרוקנים את תכולתה לתוך השמנת, מערבבים במהירות עם כף (לא מקציפים) עד שמתקבל קרם חלק ↓
שמים את הקערה במקרר ולאחר קירור מוחלט מקציפים עם פודינג לקצף במרקם יציב.
מוזגים את הבלילה לתוך הפאי, מיישרים עם מרית ומכניסים למקפיא להתייצבות לכשעתיים ↓
הכנת הגאנש:
ממיסים את השוקולד (כמו בהכנת המוס) ומערבבים במהירות עם השמנת עד לקבלת מרקם חלק, שופכים במרכז הפאי ומטים את התבנית בעדינות לכל הכיוונים כדי שהגאנש יתפשט ויצפה את כל הפאי, שומרים במקפיא ↓
מקשטים:
מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב, ממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים שושני קצפת כמסגרת לפאי, שומרים על מרווחים שיתאימו לכדורי השוקולד, משלבים כדור שוקולד בכל מרווח ושומרים בקופסא אטומה בהקפאה.
מגישים את הפאי כשהוא מופשר חלקית ↓
בתאבון
ומזל טוב לכל המשפחות החוגגות!
טעימה - ועדיין מכובדת לחגיגות שבת ההכרזה מאה שנה לדף היומי.
**
פאי כדורי שוקולד במילוי מוס שוקולד – אפרת ביתן
פאי טעים וקל מאד להכנה,
בשונה מפאי עם בצק פריך –
כאן הבסיס עשוי מעיסה טעימה של כדורי שוקולד
כך שהפאי לא נאפה בתנור אלא נשמר במקפיא.
אם רוצים להכין כדורי שוקולד עם הילדים - ללא הפאי,
ניתן להכין את העיסה, ליצור כדורים ולטבול בקוקוס או סוכריות.
*תבנית פאי מתפרקת בגודל 22-24 ס"מ
מצרכים לעיסת כדורי שוקולד:
- 250 גרם בסקוויטים
- 1\2 סוכר
- 2 כפות קקאו
- 150 גרם חמאה רכה
- 120-150 גרם מעדן שוקולד
מצרכים למוס שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 1\4 כוס חלב
- כף פודינג שוקולד או וניל
מצרכים לציפוי גאנש שוקולד (לא חובה):
- 50 גרם שוקולד
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
מצרכים לקישוט:
- מעט קוקוס לציפוי הכדורים
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
- 2 כפות פודינג וניל
הכנת עיסת הכדורים:
מרסקים את הבסקוויטים לפרורים,
מוסיפים סוכר, קקאו, חמאה ומעדן ולשים לעיסה אחידה ↓
משמנים קלות עם חמאה את התבנית ומרפדים ב-2\3 מהעיסה לשכבה דקה
גם לאורך השוליים עד שתבנית הפאי מצופה מכל הכיוונים ↓
מהשליש הנותר, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג,
טובלים בקוקוס ושומרים בצד ↓
הכנת המוס:
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן בתוך שקית ואת השקית הזו מכניסים לתוך שקית נוספת (כדי למנוע חדירת נוזלים) קושרים היטב, שמים את השקית בקערית מים רותחים למשך 10 דקות או עד שהשוקולד נמס.
שמים בקערת הקצפה את השמנת המתוקה, יוצרים חור בשקית השוקולד ומרוקנים את תכולתה לתוך השמנת, מערבבים במהירות עם כף (לא מקציפים) עד שמתקבל קרם חלק ↓
שמים את הקערה במקרר ולאחר קירור מוחלט מקציפים עם פודינג לקצף במרקם יציב.
מוזגים את הבלילה לתוך הפאי, מיישרים עם מרית ומכניסים למקפיא להתייצבות לכשעתיים ↓
הכנת הגאנש:
ממיסים את השוקולד (כמו בהכנת המוס) ומערבבים במהירות עם השמנת עד לקבלת מרקם חלק, שופכים במרכז הפאי ומטים את התבנית בעדינות לכל הכיוונים כדי שהגאנש יתפשט ויצפה את כל הפאי, שומרים במקפיא ↓
מקשטים:
מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב, ממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים שושני קצפת כמסגרת לפאי, שומרים על מרווחים שיתאימו לכדורי השוקולד, משלבים כדור שוקולד בכל מרווח ושומרים בקופסא אטומה בהקפאה.
מגישים את הפאי כשהוא מופשר חלקית ↓
בתאבון
ומזל טוב לכל המשפחות החוגגות!