מקור המתכון: ישראל אהרוני ונירה רוסו.
לטעמי זה מתכון מוצלח ביותר כיון שאין בבלילה שומן כלל וכן לא מורגש בו טעם ביצים חזק.
חומרים:
1. כוס קמח.
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפיה.
כפית תמצית וניל.
ביצה אחת L.
1/2 כוס חלב.
1/3 כוס מי סודה (לא בטעמים) / רוויון.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב במטרפה.
2. משהים את הבלילה כ15-20 דקות במקרר.
3. מחממים מחבת עם צפוי נון סטיק כלשהו, שופכים כף שמן ומורחים על פני המחבת עם נייר סופג.
4. מעבירים את הבלילה לכלי נוח למזיגה ומוזגים למחבת כ1/3 כוס.
5. עם הופעת בועות מעטות מנמיכים את האש .כשיש בועות על פני כל השטח הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת או עד השחמה של הצד השני.
6. מגישים עם סירופ מייפל , שמנת חמוצה ,פירות , קצפת ועוד.
הערות והארות:
1. למשפחה גדולה אפשר ומומלץ להכפיל כמויות.
2. אני ממירה מחצית מכמות הקמח לקמח מלא 70%. יוצא מצוין.
3. אם אין תמצית וניל ניתן להמיר לשקית אחת של סוכר וניל.
4. לא לנסות להשמיט את הסודה/ הרוויון . זה לא יעבוד בלעדיהם. יש להקפיד שהסודה תהיה "טריה" (כלומר שיש בועות).
5. לעיתים הבלילה מסמיכה מדי בקירור. ניתן לדלל עם מעט חלב וכן להיפך- ניתן להסמיך בלילה דלילה עם מעט קמח.
6. לא ניתן להשמיט את הסודה / הרוויון . הם רכיב חיוני במתכון ואחראים על התפיחה.
בהצלחה ובתאבון!
לטעמי זה מתכון מוצלח ביותר כיון שאין בבלילה שומן כלל וכן לא מורגש בו טעם ביצים חזק.
חומרים:
1. כוס קמח.
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפיה.
כפית תמצית וניל.
ביצה אחת L.
1/2 כוס חלב.
1/3 כוס מי סודה (לא בטעמים) / רוויון.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב במטרפה.
2. משהים את הבלילה כ15-20 דקות במקרר.
3. מחממים מחבת עם צפוי נון סטיק כלשהו, שופכים כף שמן ומורחים על פני המחבת עם נייר סופג.
4. מעבירים את הבלילה לכלי נוח למזיגה ומוזגים למחבת כ1/3 כוס.
5. עם הופעת בועות מעטות מנמיכים את האש .כשיש בועות על פני כל השטח הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת או עד השחמה של הצד השני.
6. מגישים עם סירופ מייפל , שמנת חמוצה ,פירות , קצפת ועוד.
הערות והארות:
1. למשפחה גדולה אפשר ומומלץ להכפיל כמויות.
2. אני ממירה מחצית מכמות הקמח לקמח מלא 70%. יוצא מצוין.
3. אם אין תמצית וניל ניתן להמיר לשקית אחת של סוכר וניל.
4. לא לנסות להשמיט את הסודה/ הרוויון . זה לא יעבוד בלעדיהם. יש להקפיד שהסודה תהיה "טריה" (כלומר שיש בועות).
5. לעיתים הבלילה מסמיכה מדי בקירור. ניתן לדלל עם מעט חלב וכן להיפך- ניתן להסמיך בלילה דלילה עם מעט קמח.
6. לא ניתן להשמיט את הסודה / הרוויון . הם רכיב חיוני במתכון ואחראים על התפיחה.
בהצלחה ובתאבון!