דרוש מידע לימוד טעמים, וסימנים ביד לבעל קורא, מישהו יודע?

מאן דאו

משתמש פעיל
יכולים לעזור לי בנושא?

לימוד של טעמי המקרא, ואיך לסמן לבעל קורא

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
גם אני מצטרף.
הבנתי שרביעי זה עם אצבע כלפי מטה או באויר

האמת שיש פה אשכול לבעלי קוראים וייתכן ששם זה המקום לשאלה

ראש מנוע

משתמש פעיל
בסימונים הכי חשוב זה לדעת באיזה רגע לבצע אותם, לא מוקדם ולא בתוך המילה עצמה, אחרת זה לפעמים מבלבל.
הסימונים עצמם זה איך שהם נראים, למשל זרקא, לסובב את האצבע כמו הסימון, אזלא לעלות את האצבע שמאלה ולהוריד, יש כאלה שעושים את זה: עם שתי אצבעות עולים ויורד, דרגא, כמו הסימון, רביעי, בצורה ישרה פנימה, סוף פסוק, כל היד בצורת ירידה, נראה לי שזקף קטן אין צורך בסימון.
מקווה שעזרתי, אני לא מקצוען בזה.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
לימוד של טעמי המקרא
לא ברור לי אם כוונתך לעצם הניגון, או ללימוד של הבנת מערכת הטעמים.
בנושא הלימוד עצמו, של הבנת מערכת הטעמים, יש כמה ספרים.
למתחילים ממש, יש ספר יפה: 'טוב טעם' של מכון סימנים (יש בנוסח אשכנז ובנוסח עדות המזרח). ממחיש בטוב טעם את סימוני הטעמים ותפקידיהם.
ללימוד עיוני ומקיף, יש את הספר המיוחד ביותר: 'טעמי המקרא' של הרב ברויאר, שרק לאחרונה נתבשרתי שנדפס מחדש. מסביר היטב את כל הטעמים, בליווי דוגמאות מפורטות לכל טעם.
ויש גם את הספר 'תורת הטעמים' של מכון 'ויבינו במקרא', שבמבוא הרחב שלו הוא מפרט את מערכת הטעמים, ועיקר הספר בנוי על הבנת הפסוק לפי הטעמים (שלא כמו פירושים אחרים), יש שם אולי מאות של פסוקים שמבוארים בספר דוקא לפי הטעמים. ובזה נוכחים לדעת שהטעמים הם ממש סוג של פירוש הפסוקים, ומתרגלים להתייחס אליהם בהתאם.

לגבי הניגון של הטעמים, יש ספר בשם 'טעמי המקרא' של הרב וינפלד - הוצאת שי למורא, שמלבד ההסבר של מערכת הטעמים, מביא בסוף הספר את הניגון בצורה של תווי נגינה (!) לפי כל עדות ישראל [גם נגינות של ספרים שונים, כמו מגילות וכדומה].
מלבד זה, יש ב'קול הלשון' שיעורי שמע על טעמי המקרא, לפי העדות השונות.
יש שם למכון סימנים שיעורים מאת הרב שמעון מייל (הברה אשכנזית) והרב שמואל סלמן (הברה ספרדית).
ויש שם עוד רבנים שונים (הרב משה פרנקל, והרב חיים שלום שווארץ - אשכנזית, הרב אליהו בר חן - מרוקאית, הרב דוד ונלשטיין - טעמי ההפטרה בהברה אשכנזית).

אולי יש שם עוד, אבל זה מה שראיתי בינתיים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה