סצינת "שפוך חמתך" בה הגבאי נזכר בפרעות הנאצים כמה חודשים לפני כן
והפאייעס צריכים סילסול כלפי פנים, ולא כלפי חוץמאוד מאוד יפה!
הערה קטנה אצל חסידים הכיפה גדולה יותר ואמורים לראות אותה מציצה קצת מאחורי הכובע
באוסטריה היו גם היו, ודווקא בשנים אלו, בגרמניה - לא יודע וגם לא כ"כ נראה לי.הערה קטנה: למיטב ידיעתי לא היו קהילות חסידיות בגרמניה ואוסטריה. בטח לא בשנים שלפני השואה.
תודהבאוסטריה היו גם היו, ודווקא בשנים אלו, בגרמניה - לא יודע וגם לא כ"כ נראה לי.
בתקופה זו השלטון האוסטרי שלט גם על גליציה, וחסידויות מקומיות התבססו באוסטריה.איזו חסידות?
תודה רבה.בתקופה זו השלטון האוסטרי שלט גם על גליציה, וחסידויות מקומיות התבססו באוסטריה.
לדוגמה, חצר חסידות טשורטקוב מבית רוז'ין עברה לאוסטריה.
אבל זה באמת נכון שהרוב המכריע של יהודי מערב אירופה לא היו בעלי חזות 'חסידית' [זה קצת אבסורדי לקרוא לאוסטריה 'מערב', כי שמה מוכיח על היותה מזרחית... כמובן תלוי ביחס לאיזו מדינה...].
אבל ככלל, סוגיית הלבוש לאורך היסטוריה מורכבת מאד, ולא תמיד מה שנראה בהשקפה ראשונה זו אכן האמת.
תודה! כל הכבוד ששמת לב לזה, מחמיא ומפרגןאיזה דבר יפה!
שימו לב בתמונה השנייה בצד שמאל למעלה תמיד יש את ההוא שעומד בקהל ונתפס מסתכל על הצלם בזמן שכולם שקועים... גדול!
תודה רבה על שימת הלב והפירגונים!מאוד מאוד יפה!
הערה קטנה אצל חסידים הכיפה גדולה יותר ואמורים לראות אותה מציצה קצת מאחורי הכובע
תודהזה מאד יפה ומרגש
הערה קטנה: למיטב ידיעתי לא היו קהילות חסידיות בגרמניה ואוסטריה. בטח לא בשנים שלפני השואה.
תודה רבה!מהמם!!!
אכן היום כמעט כולם מסלסלים כלפי פניםוהפאייעס צריכים סילסול כלפי פנים, ולא כלפי חוץ
באוסטריה היו גם היו, ודווקא בשנים אלו, בגרמניה - לא יודע וגם לא כ"כ נראה לי.
תודה
איזו חסידות?
ובכל מקרה נראה לי שהייצוג של יהודי מערב אירופה כבעלי מראה חסידי לא מאד מדויק היסטורית.
בוינה (אוסטריה) היו חסידים בין 2 מלחמות העולם
בתקופה זו השלטון האוסטרי שלט גם על גליציה, וחסידויות מקומיות התבססו באוסטריה.
לדוגמה, חצר חסידות טשורטקוב מבית רוז'ין עברה לאוסטריה.
אבל זה באמת נכון שהרוב המכריע של יהודי מערב אירופה לא היו בעלי חזות 'חסידית' [זה קצת אבסורדי לקרוא לאוסטריה 'מערב', כי שמה מוכיח על היותה מזרחית... כמובן תלוי ביחס לאיזו מדינה...].
אבל ככלל, סוגיית הלבוש לאורך היסטוריה מורכבת מאד, ולא תמיד מה שנראה בהשקפה ראשונה זו אכן האמת.
תענוג להחכים על הדרך!!תודה רבה.
החכמתי.
תודה רבה!לוקחים נושא של השואה ועוד מוסיפים תמונה כל כך יפה
מהמםם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: