לידיעת הציבור -- ידידים

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אתמול שיחקו ילדי בחדר הילדים עם המפתח (מפתח 0) ללא יכולת לפתוח את הדלת. כמה שניסיתי, החלפתי מפתחות, שימנתי את הדלת ולא צלח.
לא חיכיתי זמן רב כי נזכרתי בקבוצת "ידידים" שנעזרנו בהם לא מזמן עם פנצ'ר בגלגל. והחלטתי להתקשר אליהם.
וכמו תמיד, הקבוצה המדהימה הזו נתנה לי מענה בתוך דקות (!) שלחו אלי מתנדב צדיק שפתח את הדלת בתוך דקות ספורות (!)
בחדר שהו בנותי (בנות 6 ו-8), כשתוך כדי שוחחתי איתן דרך חלון החדר השני והכל היה באוירה נינוחה וטובה.
כל ה"ארוע" הזה ארך בסביבות 20 דקות.

אבל--- ובגלל האבל הזה אני פותחת את הפוסט הזה, כי לו ידעתי את המשך הסיפור, במקרה שלי לא הייתי מזמינה אותם.
כמה דקות לאחר ששוחחתי עם "ידידים" דפק אצלי בדלת מתנדב באיחוד הצלה, לתמיהתי השיב כי עודכן ע"י ידידים לראות שהכל בסדר.
אוקי.
לאחר 2 דקות נוספות, צופר של אמבולנס וטלפון אלי, מדברים ממד"א, אנחנו בדרך אליכם.
הי, לא הזמנתי אתכם, הכל בסדר. הילדות בחוץ. אין התייחסות.
2 דקות נוספות עוברות, צופר נוסף, וכמובן, טלפון--- המשטרה. אנחנו בדרך אליכם.
הי, הכל בסדר אנחנו בריאים ושלמים, שמחים ומאושרים, רגועים ונינוחים. לא עזר. כפי דברי השוטר: מדובר ב"ארוע חמור"
עברתי חקירה משטרתית, כולל כל הפרטים טכניים ומה קרה ואיך נהיה וכמה זמן, תעודת זהות, שמות הכל.

אז ככה, לאחר שנרגעתי (מהצופרים והחקירות. היו אצלי כ- 10 אנשים בבית) וגם דיברתי עם ידידים להבין מה זה ועל מה זה. הבנתי שהחוק מחייב אותם ובצדק להודיע לכולם כשמדובר בארוע שמעורבים בו ילדים קטנים.
ובכל אופן, אם הייתי יודעת ספציפית, במקרה הזה, ש"הארוע החמור" יגיע לכאלו דרגות "חומרה" וטראומה לילדים - לא הייתי מזמינה את ידידים כ"כ מהר ובכזו קלות מבחינתי.

שוב, אין בפוסט זה תרעומת על הקבוצה המיוחדת הזאת. רק להביא לידיעת הציבור את הנ"ל.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נורא ואיום!
ההשקפה המעוותת הזו שהורים אשמים בכל פיפס הכי קטן שקרה לילדים שלהם,
כל עוד לא הוכח אחרת!

תודה שכתבת.

לילי 1

משתמש מקצוען
וואוו
הפכו את הארוע לטראומטי באמת בשביל הילדים
צדיקים

124578

משתמש פעיל
וואו! הזוי!
מקווה שהתאוששת..
בטח הבנות נלחצו..

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מדינת חלם...אמבולנס, משטרה...נראה אותם כל כך יעילים כשבאמת צריך אותם!

איש מצליח

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כן אני מכיר עוד סיפור דומה
ועד שכולם מגיעים אין כבר כלום
ואז מתחיל השאלות....

גרפולוג

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
ככל הנראה לא עדכנתם את המוקדן שקיים קשר עין עם הילדים, ושאינם תחת חרדה ו/או סכנה.
(וגם במצב זה, זה לא כזה פשוט).

וככל שההלכה מתירה חילוץ ילד מחדר בשבת, גם אם נדרש לחללה(!), נראה כי מצב זה אכן מוגדר 'חירום' ולא 'רק' מפתח / מנעול תקול.

ההשלכות הטראומטיות לילד שנעול בחדר, אינם בהכרח נראים לעין מיד.

אינני דובר של ארגון 'ידידים', אך כמתנדב החשוף לפעילות האינסטנקטיבית של המתנדבים מסביב לשעון ללא כל תמורה, הייתי מצפה דווקא להערכה על התנהלות המוקד באופן מקצועי, ולא 'חאפר' בשיטת ה'סמוך'...

אח"כ לא מבינים מדוע אצל הציבור שלנו הרשויות מעגלים פינות בחובותיהן לאזרח / לתושב.

אין באמור למתוח ביקורת על ההערכה של פותחת האשכול כלפי ארגון 'ידידים', שהערכתה גלוייה.

אלא להסתייג מהמסקנה כלשונה:
''ובכל אופן, אם הייתי יודעת ספציפית, במקרה הזה, ש"הארוע החמור" יגיע לכאלו דרגות "חומרה" וטראומה לילדים - לא הייתי מזמינה את ידידים כ"כ מהר ובכזו קלות מבחינתי.''
עפ"ל.

במצבים של ילד הנעול בחדר, אל תהססו לרגע. זה מצב 'חירום'!

ניוזמן

משתמש פעיל
אם הייתי מזמין ידיד לעזרה הו א גם היה חייב לעדכן ?
אז מה אם זה ידידים?

גרפולוג

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
נכתב ע"י ניוזמן;n5051725:
אם הייתי מזמין ידיד לעזרה הו א גם היה חייב לעדכן ?
אז מה אם זה ידידים?

אז תזמין ידיד ותוציא אותו מהמיטה בארבע לפנות בוקר להגיע אליך חצי שעה נסיעה לאיזה כביש נידח כדי להתניע את האוטו...

ובנימה רצינית יותר,

צריך להבין, שארגון שכל קריאה נרשמת, מתועדת, וגלויה וחשופה לביקורת, אין שום סיבה שמצדיקה לקיחת אחריות אישית ולא לדווח. הרי לו חלילה היה נדרש סיוע רפואי, לא רק את ההורים היו חוקרים אלא גם את המוקד, והמוקדן, והמתנדב [וגם את הידיד המיוחד שלך] כך שנדרשת הגינות להתייחס לדברים בצורה שכזו.

מה גם שבין 3,500 המתנדבים בארגון 'ידידים', ישנם גם אנשים המשרתים בשירותי הביטחון (משטרה, מד"א, הצלה, איחוד, וכו'), כך שכל קריאה כזו שנפתחת בלי דיווח לגורמים הרלוונטיים, מסבכת מיידית את הארגון והמתנדב.

תגובתי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י גרפולוג;n5051724:
אח"כ לא מבינים מדוע אצל הציבור שלנו הרשויות מעגלים פינות בחובותיהן לאזרח / לתושב.

אח"כ לא מבינים מדוע אנשים חוששים לבקש עזרה

גרפולוג

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
נכתב ע"י בעריש;n5051736:
אח"כ לא מבינים מדוע אנשים חוששים לבקש עזרה

לדוג משפט מפוסט, זה מתכון להוצאת דברים מהקשרם...;)

אני אמרתי שאם אנשים מעדיפים עזרה של 'חאפר' בשיטת ה'סמוך'... ממילא מה שיקבלו מהרשויות בחובותיהן לאזרח, זה עיגול פינות 'חאפר'.
מה שנקרא, 'שירות כבקשתך'.

לגבי החשש לבקשת עזרה, העובדות מדברות בעד עצמם.
ארגוני החסד על כל גווניהם מוצפים בבקשות לעזרה.

ואינני חושב שאדם יתחיל לחשוש במקום שיש חשש ממשי לילדיו. אא"כ הוא דואג יותר לעורו, ולא נראה לי שזה המצב.

ונא לא להביא דוג' מאי פנייה לשירותיי רווחה ממשלתיים, אני מדבר על 'מצבי חירום - חילוץ - הצלה'.

ניוזמן

משתמש פעיל
נס שלפחות כשבאים לעזרה בעזר מציון וכדו' זה לא מדווח ישר למשטרה

shaygen

משתמש חדש
אנחנו עברנו בחברה מחוסר אחריות לעודף אחריות

arye770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
טוב, שבוע טוב..

כחבר הנהלת ארגון ידידים, אסביר את הענין.

א. יישר כוח על הבאת הדברים כפי שהם ובצורה נכונה ומכובדת!.

ב. אנסה להסביר בקצרה את העניים.
ארגון ידידים סיוע בדרכים - מסייע בעיקר בנושאי "הכביש" וההגדרה שלנו היא "עזרה ראשונה לא רפואית".

כחלק מכך שב"ה מערך המתנדבים שלנו גדול (כ-4000 בפריסה ארצית) אנו נותנים תגבור גם באירועים כגון איתור נעדרים וכדומה.

מתנדבי ידידים שחלק מהפעילות גם פותחים רכבים שננעלו, טיפלו בקיץ האחרון ובשנים האחרונות בכלל במאות קריאות של ילדים ש"ננעלו" ברכב (בד"כ לא נשכחו, אלא הנעילה האוטומטית הארורה) ע"כ גיבשנו נהלים בייעוץ של אנשי חירום למקרים בהם יש מעורבות כלשהי של ילדים/חשש מינימלי לחיי אדם.

כשילד ננעל ברכב או בחדר ואתם מתקשרים לידידים, השיחה מגיעה למוקד שלנו שהינו מוקד ממוחשב כך שכל השיחות מוקלטות. במידה וח"ו (והיו דברים מעולם) המצב יגיע כן לסכנת חיים ויתברר שאנחנו היחידים שידענו אך לא דיווחנו לארגוני החירום אנו חשופים לתביעה.

ארגון ידידים לא מבוטח למקרים אלו כי אינו ארגון חירום, ע"כ הנוהל הוא שבכל מקרה "שיש ספק" - "אין ספק"! מוציאים מיד גורמי חירום וכן, מסירים מעצמנו את האחריות שאינה שייכת אלינו.

אכן מרגיז לפעמים את ההורים שציפו למתנדב נחמד שיפתח את הדלת.. אבל צריך להבין שאנו שמפעילים מערך אדיר שכזה ובהתנדבות מלאה, לא נוכל לקחת על עצמנו אחריות משפטית כלשהי וח"ו סכנת חיים.

מקווה שהבהרתי איכשהו את הענין.

נ. ב. לצערנו בציבור שלנו "מחשש שמה יידעו" לפעמים ממעיטים בערך הסכנה ולא מדווחים נכון למוקדנים גם של מוקדי החירום, וחבל.

arye770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אגב נקודה נוספת,
ביקורת זה מצוין וזה בסדר גם לשתף במקרה לא נעים שחוויתם, אך לעומת זאת אני אציין שבשנה האחרונה טופלו ע"י ארגון ידידים קרוב ל90,000 מקרים בכל רחבי הארץ, ב"ה התגובות ברובם המוחלט מרוצות ושמחות.
​​​​​​

​​

קדיתא

משתמש פעיל
נכתב ע"י גרפולוג;n5051724:
אלא להסתייג מהמסקנה כלשונה:
''ובכל אופן, אם הייתי יודעת ספציפית, במקרה הזה, ש"הארוע החמור" יגיע לכאלו דרגות "חומרה" וטראומה לילדים - לא הייתי מזמינה את ידידים כ"כ מהר ובכזו קלות מבחינתי.''
עפ"ל.

עפ"ל! לא פחות!

איילת 100

משתמש פעיל
אולי באמת צריך לחשוב פעמיים לפני שמזעיקים ידידים טובים ומסורים
שמתנדבים (זה לא כזה קל) ע"מ לתת מענה בשעת חירום
לא שעת חירום? תנסו קודם להסתדר לבד

נחמנציק

משתמש צעיר
תמיד תמיד צריך לקחת בחשבון את כל ההשלכות, אנחנו חיים במדינה ששום דבר לא מובן מאיליו...

שמעתי מידיד שרץ עם ילד למוקד רפואי בעקבות פציעה קלה שלא רצה בשו"א ללכת שוב כאשר נפתחה התפירה הלא מקצועית (הוא חשש שיפילו עליו את התיק...)

ע"כ לפני שרצים לקבל סיוע אפילו מ'חבר'ה' שלנו צריך לקחת בחשבון את הכל, כי ה'חבר'ה' שלנו שייכים היום להם...

אולי מעניין אותך גם...