לקחתי אותן מהקישור הזה
והן פשוט הצלחה...
אני עשיתי כמה שינויים, וכן שדרגתי בחצי מהכמות - ובמקום ביצה ושומשום,
שמתי תערובת של שמן זית, מלח, שום גבישי ופטרוזיליה קצוצה.
יצא במרקם באגטי כזה, באמת אחד המתכונים הטובים. ממש מוצלח!
והבצק מעולה - מאד נוח לעבודה ולא מדי דביק.
כמו כן השתמשתי ב-70% ולא במאה אחוז מלא
זה המתכון עם השינויים שלי:
הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות
ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר.
הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.
חשוב: לעתים, במזג אויר יבש מאוד או בסוגים שונים של קמח, יש להוסיף כמה כפות מים. אני ממליצה להתחיל בכמויות הרשומות, ורק לאחר סיום הלישה הראשונית עשר דקות של לישה לפחות- להוסיף בהדרגה כף או יותר של מים , אך ורק במידת הצורך.
רכיבים:
*קילו קמח כוסמין 70%
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר/דבש/ סילאן
5 כפות (75 גר׳) שמן זית עדין (הכוונה בחמיצות נמוכה, או שמן קנולה)
2 ביצים (לארג')
2.5 כוסות (580 מ"ל) חלב סויה - השתמשתי בחצי מהכמות במים
2 כפיות מלח גדושות - ממש, לא לפספס...
לזיגוג:
ביצה
שומשום/ פרג שלם/ קצח
אופן הכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.
2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.
3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק. זה לוקח זמן, מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד כעשר דקות. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה. אני עשיתי כדורים קטנים.
6. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. אין זמן מוגדר מראש להתפחה, זה תלוי במזג האויר ובחום שיש במטבח באותו זמן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.
* אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן, חלקים של כוסמין מלא ולבן, או בקמח מלא.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה. בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים.
והן פשוט הצלחה...
אני עשיתי כמה שינויים, וכן שדרגתי בחצי מהכמות - ובמקום ביצה ושומשום,
שמתי תערובת של שמן זית, מלח, שום גבישי ופטרוזיליה קצוצה.
יצא במרקם באגטי כזה, באמת אחד המתכונים הטובים. ממש מוצלח!
והבצק מעולה - מאד נוח לעבודה ולא מדי דביק.
כמו כן השתמשתי ב-70% ולא במאה אחוז מלא
זה המתכון עם השינויים שלי:
הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות
ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר.
הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.
חשוב: לעתים, במזג אויר יבש מאוד או בסוגים שונים של קמח, יש להוסיף כמה כפות מים. אני ממליצה להתחיל בכמויות הרשומות, ורק לאחר סיום הלישה הראשונית עשר דקות של לישה לפחות- להוסיף בהדרגה כף או יותר של מים , אך ורק במידת הצורך.
רכיבים:
*קילו קמח כוסמין 70%
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר/דבש/ סילאן
5 כפות (75 גר׳) שמן זית עדין (הכוונה בחמיצות נמוכה, או שמן קנולה)
2 ביצים (לארג')
2.5 כוסות (580 מ"ל) חלב סויה - השתמשתי בחצי מהכמות במים
2 כפיות מלח גדושות - ממש, לא לפספס...
לזיגוג:
ביצה
שומשום/ פרג שלם/ קצח
אופן הכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.
2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.
3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק. זה לוקח זמן, מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד כעשר דקות. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה. אני עשיתי כדורים קטנים.
6. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. אין זמן מוגדר מראש להתפחה, זה תלוי במזג האויר ובחום שיש במטבח באותו זמן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.
* אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן, חלקים של כוסמין מלא ולבן, או בקמח מלא.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה. בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים.