מאפים לחמניות כוסמין ליומיום מעלפות

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לקחתי אותן מהקישור הזה
והן פשוט הצלחה...
אני עשיתי כמה שינויים, וכן שדרגתי בחצי מהכמות - ובמקום ביצה ושומשום,
שמתי תערובת של שמן זית, מלח, שום גבישי ופטרוזיליה קצוצה.
יצא במרקם באגטי כזה, באמת אחד המתכונים הטובים. ממש מוצלח!
והבצק מעולה - מאד נוח לעבודה ולא מדי דביק.
כמו כן השתמשתי ב-70% ולא במאה אחוז מלא

זה המתכון עם השינויים שלי:

הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות
ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר.
הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.
חשוב: לעתים, במזג אויר יבש מאוד או בסוגים שונים של קמח, יש להוסיף כמה כפות מים. אני ממליצה להתחיל בכמויות הרשומות, ורק לאחר סיום הלישה הראשונית עשר דקות של לישה לפחות- להוסיף בהדרגה כף או יותר של מים , אך ורק במידת הצורך.

רכיבים:

*קילו קמח כוסמין 70%
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר/דבש/ סילאן
5 כפות (75 גר׳) שמן זית עדין (הכוונה בחמיצות נמוכה, או שמן קנולה)
2 ביצים (לארג')
2.5 כוסות (580 מ"ל) חלב סויה - השתמשתי בחצי מהכמות במים
2 כפיות מלח גדושות - ממש, לא לפספס...

לזיגוג:
ביצה
שומשום/ פרג שלם/ קצח

אופן הכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.
2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.
3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק. זה לוקח זמן, מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד כעשר דקות. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה. אני עשיתי כדורים קטנים.
6. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. אין זמן מוגדר מראש להתפחה, זה תלוי במזג האויר ובחום שיש במטבח באותו זמן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.

* אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן, חלקים של כוסמין מלא ולבן, או בקמח מלא.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה. בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים.
 

נשיקה

משתמש מקצוען
תודה!
נראה טוב...
אפשר להמיר את החלב סויה כולו במים?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה!
נראה טוב...
אפשר להמיר את החלב סויה כולו במים?
כן, לכאורה כן. רציתי להעשיר את זה בחלבון, אבל במתכון כתוב שאפשר גם רק מים.
מה עם תמונה????
אצלי זה נאכל מדי מהר, וחלק כבר שמתי בהקפאה עמוקה..
אבל הנה התמונה היפה מהאתר שמציע את המתכון.
לחמניות כוסמין וחלת כוסמין.jpg
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ממש תודה על המתכון.
אפשר הסבר מה זה הקפאה עמוקה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ממש תודה על המתכון.
אפשר הסבר מה זה הקפאה עמוקה?
במקפיא נפרד, שיש בו רמות הקפאה יותר גבוהות
אני מרגישה שאוכל שמוקפא שם - מופשר בטעמו המקורי יותר ממקפיא רגיל של המקרר.
דברים גם נשמרים שם לתקופת זמן יותר ארוכה.
טוב שירי,
2 לחמניות בעד הסלט?
ברורררררררר
אני לוקחת אותך ברצינות הני!!!!! :) :) :)
(אבל נשב לאכול יחד, כן? במרחק, במרחק)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
במקפיא נפרד, שיש בו רמות הקפאה יותר גבוהות
אני מרגישה שאוכל שמוקפא שם - מופשר בטעמו המקורי יותר ממקפיא רגיל של המקרר.
דברים גם נשמרים שם לתקופת זמן יותר ארוכה.

ברורררררררר
אני לוקחת אותך ברצינות הני!!!!! :) :) :)
(אבל נשב לאכול יחד, כן? במרחק, במרחק)
לכשתחלוף הקורונה.
אבל רשמתי ביומן
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
@שירי כהן , אלוף
הכנתי עכשיו מ-80% כוסמין, ומים (במקום חלב סויה. המרתי הכל).
עוד לא טעמתי. רק הפרשתי חלה, וחצי מהנגלה יצאה מהתנור. לא זוכרת שיצא לי אי פעם כאלו לחמניות רכות, ולעבוד עם הבצק היה בכלל חוויה.
תבורכי
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
במקפיא נפרד, שיש בו רמות הקפאה יותר גבוהות
אני מרגישה שאוכל שמוקפא שם - מופשר בטעמו המקורי יותר ממקפיא רגיל של המקרר.
דברים גם נשמרים שם לתקופת זמן יותר ארוכה.

/QUOTE]

תודה!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@שירי כהן , אלוף
הכנתי עכשיו מ-80% כוסמין, ומים (במקום חלב סויה. המרתי הכל).
עוד לא טעמתי. רק הפרשתי חלה, וחצי מהנגלה יצאה מהתנור. לא זוכרת שיצא לי אי פעם כאלו לחמניות רכות, ולעבוד עם הבצק היה בכלל חוויה.
תבורכי
נכון? נכון?
איך אני מבסוטה שעוד מישהי מבינה את החוויה :)
תודה ששיתפת!
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
אפשר לאכול את זה בתוכנית של האחים גיל?
אני ממש מחפשת משהו כזה...
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש מתכון לעוגות עם קמח כוסמין?
אני מכינה כל מתכון עם קמח כוסמין (לא מחזיקה קמח חיטה בכלל כבר שנים)
לא רואה הבדל דרמטי. אבל יהיה מי שיגיד שכן צריך התאמות
בכל מקרה לא משתמשת ב-100% מלא, אלא ב-70% או 80%.
אפשר לאכול את זה בתוכנית של האחים גיל?
אני ממש מחפשת משהו כזה...
לא בשלב הניקוי, ומבחינתם גם עדיף לא בכלל..
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@שירי כהן איזה מתכון מושלם!!!
ניסיתי עשרות מתכונים ללחמניות כוסמין ובחיים לא יצא לי בצק כזה אוורירי ורך. פשוט טעים!
 

nlk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
@שירי כהן
תודה רבה על המתכון
אני כבר אופה שנייים עם כוסמין,
והמתכון שלי די קרוב לזה (כמובן עם מים ולא חלב סויה)
מה שהכי קשה לי ליישם זה להוסיף את המלח אחרי שהבצק כבר ממש מגובש,
איך הוא אמור להטמע בבצק?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@שירי כהן
תודה רבה על המתכון
אני כבר אופה שנייים עם כוסמין,
והמתכון שלי די קרוב לזה (כמובן עם מים ולא חלב סויה)
מה שהכי קשה לי ליישם זה להוסיף את המלח אחרי שהבצק כבר ממש מגובש,
איך הוא אמור להטמע בבצק?
אני לא יודעת איך את לשה, אני משתמשת במיקסר -
הוא עושה את העבודה במקומי נהדר...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה