דיון לחם מחמצת שינוי אמיתי?

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אחרי שנים (בעיקר בשנים האחרונות) שאחרי אכילת לחם/ לחמניה/ כוסמין/ מלא וריק וכדו' התחושה היא כאילו הזריקו לי זריקת הרדמה ונגזר עלי לישון. אני כבר תקופה לא נוגעת בלחמים בגלל ההירדמות והעיפות שזה גורם לי.

הבנתי שזה נגרם משילוב של קמח ושמרים, ועכשיו שמעתי על לחם מחמצת שזה ממש מחיה מתים. מישהו שמע משהו בענין והתנסה בשינוי ההרגשה לאחר אכילת לחם שכזה.

אשמח מאוד לתשובה
ואשמח גם לדעת האם יש דרך קלה לאפות לחמניות כאלו בבית, או שזה רק משהו להזמין (ומאיפה?).
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני אישית הרגשתי הבדל מאוד גדול בעיכול, כאילו אני שבעה אבל אין שם פעילות, הכל עבר בקלות מאוד.
אפשר להכין לבד בצק של מחמצת אבל זה תהליך של ימים שלוקח זמן, אנשים אומרים בצחוק שזה כמו ילד נוסף שדורש תשומת לב וחום ואהבה אז לשיקולך
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אני אישית הרגשתי הבדל מאוד גדול בעיכול, כאילו אני שבעה אבל אין שם פעילות, הכל עבר בקלות מאוד.
אפשר להכין לבד בצק של מחמצת אבל זה תהליך של ימים שלוקח זמן, אנשים אומרים בצחוק שזה כמו ילד נוסף שדורש תשומת לב וחום ואהבה אז לשיקולך
אפשר לקנות\לקבל שאור ראשוני ואז אפשר להמשיך יותר בקלות את התהליך
יש ברוב הערים גמחים או אנשים שנותנים
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תודה לכל העונים
ואיך ניתן לאמץ את הילד (מחמצת) במודיעין עילית
כי להתחיל תהליך חדש של מחמצת זה נראה לי מפחיד מידיי.
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
תודה לכל העונים
ואיך ניתן לאמץ את הילד (מחמצת) במודיעין עילית
כי להתחיל תהליך חדש של מחמצת זה נראה לי מפחיד מידיי.
תפרסמו בידיעון המקומי
יש הרבה שמכינים וישמחו לתת

אם מחליטים להכין תתחילו אחרי פסח כי צריך לזרוק בפסח וחבל על העבודה..
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בעיני הייתרון הגדול הוא שזה טעים מאוד.
בעיכול לא הרגשתי הבדל אבל אולי זה כי אני לא רגישה לשמרים.
פעם בתקופה אני נזכרת בחלום לאפות בבית מחמצת,
ואז אני חורשת כמה ימים את כל המתכונים והטיפים,
עד שאני מחליטה שזה עדיין יותר מדי בשבילי כרגע, וחוזר חלילה.
(גם אם לוקחים את הבסיס, עדיין צריך להאכיל אותו כל הזמן)
בינתיים רק הסל שלי באלי מלא באביזרי מחמצת. מסלסלת התפחה ועד סכינים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה לכל העונים
ואיך ניתן לאמץ את הילד (מחמצת) במודיעין עילית
כי להתחיל תהליך חדש של מחמצת זה נראה לי מפחיד מידיי.
הקטע של הכנת המחמצת מאפס הוא הקטע הכי קל בתהליך. אפילו קל מאוד.
הקושי הוא בלתחזק (גם לא נורא מאוד)
ובעיקר הטכניקה של ההתפחה והלישה - אין כמעט מצב שבו זורקים כמה דברים לקערה ולשים קצת.
לחם מחמצת איכותי תופח לאט, וכולל תהליכים של אוטוליזה וקיפולים והתפחה שניה.
יום אפייה של מחמצת הוא ארוך בהרבה מיום אפיה של סתם לחם פשוט או חלות.

להכנה של מחמצת אישית יש כמה יתרונות שקשורות לעובדה שהמחמצת מכילה את המיקרוביום של הבית והסביבה שלכם, לא ברור לי אם זה משפיע רק על הטעמים, או גם על הבריאות.
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
האם זה טעים מאוד או טעים סביר?
קניתי פעם בחנות לחם מחמצת בשביל הבריאות, זה היה לא כל כך טעים...
אז אולי כשעושים לבד זה כן טעים?
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תפרסמו בידיעון המקומי
יש הרבה שמכינים וישמחו לתת

אם מחליטים להכין תתחילו אחרי פסח כי צריך לזרוק בפסח וחבל על העבודה..
אני שמעתי שאפשר למכור לגוי מלכתחילה
כי זה דבר יקר.
אבל שכל אחד יברר בעצמו.
 

Ayelet sh

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אחרי שנים (בעיקר בשנים האחרונות) שאחרי אכילת לחם/ לחמניה/ כוסמין/ מלא וריק וכדו' התחושה היא כאילו הזריקו לי זריקת הרדמה ונגזר עלי לישון. אני כבר תקופה לא נוגעת בלחמים בגלל ההירדמות והעיפות שזה גורם לי.

הבנתי שזה נגרם משילוב של קמח ושמרים, ועכשיו שמעתי על לחם מחמצת שזה ממש מחיה מתים. מישהו שמע משהו בענין והתנסה בשינוי ההרגשה לאחר אכילת לחם שכזה.

אשמח מאוד לתשובה
ואשמח גם לדעת האם יש דרך קלה לאפות לחמניות כאלו בבית, או שזה רק משהו להזמין (ומאיפה?).
בסוף הקורונה הכנתי מחמצת (בקלות רבה, יש לציין. יש הרבה מדריכים ברשת, חפשי את של שחר אורן אם את רוצה מפורט) והכנתי לחם ממנה. לא יכולתי לאכול יותר מביס אחד. זה טעם מאוד ייחודי שצריך לאהוב אותו. לדעתי אם את מוצאת מישהו שמבין באופן קבוע לחם מחמצת תנסי פוזה אחת או שתיים לפני שאת מתחילה עם כל הטררם הזה
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בסוף הקורונה הכנתי מחמצת (בקלות רבה, יש לציין. יש הרבה מדריכים ברשת, חפשי את של שחר אורן אם את רוצה מפורט) והכנתי לחם ממנה. לא יכולתי לאכול יותר מביס אחד. זה טעם מאוד ייחודי שצריך לאהוב אותו. לדעתי אם את מוצאת מישהו שמבין באופן קבוע לחם מחמצת תנסי פוזה אחת או שתיים לפני שאת מתחילה עם כל הטררם הזה
למה?
איזה סוג של טעם יש לזה?
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מהנסיון שלי בחווית חיים כנ"ל
בעיקר אחרי ארוחת בוקר
אני מצאתי לחם שיבולת שועל, משיגה אותו רק באושר עד אולי במודיעים עילית אפשר במקומות אחרים
זה, עם שילוב חובה של איזון ירקות לפחמימה, והבוקר נראה אחרת ב"ה
יש עוד כמה נקודות ששמתי לב על עצמי, אם רלוונטי אפרט
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רלוונטי, אשמח לפירוט
אז כפי שכתבתי להשתדל לאזן פחמימה בירק, השאיפה היא יחס של 1:1 אבל כמובן כמה שמצליחים זה שווה
אצלי אישית זה קריטי בעיקר לארוחת בוקר
ארוחת ערב לפחות שעתיים לפני שינה, ובכלל שעתיים לפני שינה לא לאכול
עדיפות ללחם כמה יותר קל, ממליצה מאד על לחם שיבולת שועל לא מבינה למה לא מביאים אותו יותר פה בבני ברק כי הוא גם בריא וגם טעים מאד
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עברתי ללחם מחמצת לפני כ3 שנים, ומאז לא מסוגלת לאכול לחם אחר.
קונה של מאפיית "המחמצת".
זה יקר (2 ככרות לחם ב30), אבל אני ממילא לא צורכת בכמויות גדולות.
 

חדזי

משתמש מקצוען
חצי מבעיות העיכול נובעות מחסר באצידופלוס
כדאי לבדוק ציליאק גם מבוגרים. לנסות לקחת פרוביוטיקה באופן קבוע. זו ממש איכות חיים!!! אמרה לי רופאת גסטרו גדולה שאם אנשים היו לומדים להשתמש בזה הרבה בעיות עיכול לא היו קיימות בכלל
סתם לחם מחמצת הוא טעים אבל לא יפתור בעיה אם ישנה. לכן כדאי מאד לבדוק במקביל . לעשות קולונוסקופיה אם ממש סובלים.
 
נערך לאחרונה ב:

חדזי

משתמש מקצוען
אחרי שנים (בעיקר בשנים האחרונות) שאחרי אכילת לחם/ לחמניה/ כוסמין/ מלא וריק וכדו' התחושה היא כאילו הזריקו לי זריקת הרדמה ונגזר עלי לישון. אני כבר תקופה לא נוגעת בלחמים בגלל ההירדמות והעיפות שזה גורם לי.

הבנתי שזה נגרם משילוב של קמח ושמרים, ועכשיו שמעתי על לחם מחמצת שזה ממש מחיה מתים. מישהו שמע משהו בענין והתנסה בשינוי ההרגשה לאחר אכילת לחם שכזה.

אשמח מאוד לתשובה
ואשמח גם לדעת האם יש דרך קלה לאפות לחמניות כאלו בבית, או שזה רק משהו להזמין (ומאיפה?).
תבדקי ציליאק
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה