לא נהוג להשתמש במילה זו על מונח משורש 'דוגמה'. זה יותר מבטא מלת משורש 'הצגה'.פארגעשטעלט
זה מידי מסורבל לכותרת כמו: "מר פרוג הדגים המכונה לנציגי המכירות."דוגמה = ביישפיל, דוגמא, משל (פארגלייכונג).
להדגים: געבן/ברענגען א ביישפיל/משל, פארגלייכן מיט, (צו)גלייכן צו,
וכן: צום ביישפיל (צ. ב.), משל למה הדבר דומה/צו וואס איז דאס געגליכנט...
קצת יותר קרוב, אבל לענ"ד המלה הזאת משמש יותר לענין של שחקנים. השחקנים שחקו את הסיפור של העני והשודד...רעפרעזענטירט
תלוי מה מדגימים כאן לפעמים זה כן מתאיםלא נהוג להשתמש במילה זו על מונח משורש 'דוגמה'. זה יותר מבטא מלת משורש 'הצגה'.
תלוי מה מדגימים כאן לפעמים זה כן מתאיםלא נהוג להשתמש במילה זו על מונח משורש 'דוגמה'. זה יותר מבטא מלת משורש 'הצגה'.
אם אני לא טועה, 'פארגליכן' זה הפועל בעבר, ו'פארגלייכן' זה בהווה.געגליכן, פארגליכן. לא 'כנט'
פארגליכן גם בהווה - אידן זענען פארגליכןאם אני לא טועה, 'פארגליכן' זה הפועל בעבר, ו'פארגלייכן' זה בהווה.
ולכן התואר שלו זה 'געגליכן'.
ה'געגליכנט' באמת טעות שלי.
הכוונה מסתמא על 'פרעזענטירן' שזה להציג.רעפרעזענטירן זה לא להציג אלא לייצג.
זה לא פועל, זה סוג של תואר. (אידן זענען פריילעך/טרויערדיג)פארגליכן גם בהווה - אידן זענען פארגליכן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: