מחפשת תחליפים לאוכל המהיר המלא בסויה ושומן הרווי,
המצפון לא נותן לי להכניס דברים כאלה הביתה,
אבל אוכל מהיר חייבים לפעמים, במיוחד בימי חמישי!
אז ביקשתי מהGPT לדרג לי מה פחות בריא...
אם יש לכם השגות על הרשום, אשמח לשמוע
ובכללי אם יש לכם רעיונות נוספים לאוכל מהיר במיוחד, אשמח לשמוע!
כדי לדרג את רשימת המוצרים לפי רמת הבריאות, אפשר להשתמש בכמה קריטריונים עיקריים כמו רמות שומן, נתרן, סוכר, ואיכות המרכיבים (כמו תוספות מלאכותיות וחומרים משמרים). למוצרי מזון מן הצומח, לרוב יש יתרון על פני מוצרים שמכילים שומן רווי ובשר, אך עדיין יש לשים לב למוצרים מעובדים שיכולים להכיל רמות גבוהות של נתרן או שומנים לא בריאים.
כשמדובר בסויה ורמת העיבוד, מוצרים מבוססי סויה כמו נקניקיות ושניצלים צמחוניים יהיו לרוב מעובדים יותר ומכילים כמויות סויה גבוהות בהשוואה למוצרים אחרים. להלן דירוג כללי של המוצרים על פי כמות הסויה והעיבוד המשוער שלהם (מהכי מעובד ובעל כמות סויה גבוהה לפחות מעובד וללא סויה):
לגבי דירוג המוצרים לפי רמת השומן, מוצרים כמו בורקסים ומוצרים מטוגנים הם לרוב עתירי שומן, בעיקר רווי. מוצרים צמחוניים עשויים להכיל פחות שומן, אך חלקם עדיין מכילים שומנים כדי להקנות טעם ומרקם. להלן דירוג מוערך מרמת השומן הגבוהה לנמוכה:
המצפון לא נותן לי להכניס דברים כאלה הביתה,
אבל אוכל מהיר חייבים לפעמים, במיוחד בימי חמישי!
אז ביקשתי מהGPT לדרג לי מה פחות בריא...
אם יש לכם השגות על הרשום, אשמח לשמוע
ובכללי אם יש לכם רעיונות נוספים לאוכל מהיר במיוחד, אשמח לשמוע!
You said:
דרג לי את רשימת המוצרים לפי רמת הבריאות שלהם:- המבורגר צמחוני - טבעול
- כדורי פלאפל - טבעול
- נקניקיות מן הצומח - זוגלובק
- נקניקיות מן הצומח - טבעול
- שניצל צמחוני - טבעול
- שניצל צמחוני - זוגלובק
- שניצל תירס - טבעול
- שניצל תירס - זוגלובק
- בורקס גבינה - שלושת האופים
- בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
- בורקס תפו"א - שלושת האופים
- אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
- סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
- סיגרים בשר- שלושת האופים
- פסטלים תפו"א- שלושת האופים
ChatGPT said:
כדי לדרג את רשימת המוצרים לפי רמת הבריאות, אפשר להשתמש בכמה קריטריונים עיקריים כמו רמות שומן, נתרן, סוכר, ואיכות המרכיבים (כמו תוספות מלאכותיות וחומרים משמרים). למוצרי מזון מן הצומח, לרוב יש יתרון על פני מוצרים שמכילים שומן רווי ובשר, אך עדיין יש לשים לב למוצרים מעובדים שיכולים להכיל רמות גבוהות של נתרן או שומנים לא בריאים.
דירוג מוצרים מוערך לפי רמת הבריאות (מהכי בריא לפחות בריא):
- המבורגר צמחוני - טבעול
- לרוב מכיל ירקות ודגנים, פחות מעובד ומכיל פחות נתרן ושומן לעומת מוצרים אחרים.
- כדורי פלאפל - טבעול
- עשוי מחומוס, מקור טוב לחלבון צמחי וסיבים. יש לשים לב לרמות נתרן ושמן.
- אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
- מכיל ירקות, אך יכול להכיל כמויות גבוהות של שמן אם טוגן.
- סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
- בדרך כלל פחות מעובד, אך עם כמות פחמימות גבוהה, תלוי בשיטת ההכנה.
- שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
- מכיל תירס, חלבון צמחי ודגנים, אך לעיתים מכיל תוספות שומן ונתרן.
- שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
- עשוי מרכיבים צמחיים, אך יכול להכיל תוספים וחומרים משמרים.
- נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
- עשוי ממקורות צמחיים, אך לרוב מכיל כמויות גבוהות של נתרן ותוספים לשיפור הטעם.
- פסטלים תפו"א - שלושת האופים
- מבוסס על תפוחי אדמה, אך יכול להכיל שומן בשיעור גבוה בגלל טיגון.
- בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
- מכיל גבינה ודגנים, אך עם תכולת שומן גבוהה בגלל הבצק ושימוש בשומן רווי.
- בורקס גבינה/תפו"א - שלושת האופים
- מוצרים עם בצק כבד ושומן, המכילים רמות גבוהות של קלוריות, שומן ונתרן.
- סיגרים בשר - שלושת האופים
- מכילים בשר עם אחוזי שומן גבוהים, כמויות נתרן גבוהות, ומעובדים יותר ממוצרים צמחיים.
You said:
יותר מעניין אותי לדרג לפי כמויות הסויה והעיבוד שלהםChatGPT said:
כשמדובר בסויה ורמת העיבוד, מוצרים מבוססי סויה כמו נקניקיות ושניצלים צמחוניים יהיו לרוב מעובדים יותר ומכילים כמויות סויה גבוהות בהשוואה למוצרים אחרים. להלן דירוג כללי של המוצרים על פי כמות הסויה והעיבוד המשוער שלהם (מהכי מעובד ובעל כמות סויה גבוהה לפחות מעובד וללא סויה):
דירוג מוצרים לפי כמות הסויה ורמת העיבוד
- נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
- בדרך כלל מבוססות על סויה, ולעיתים קרובות מכילות מרכיבים מעובדים רבים, כולל תוספות לשיפור המרקם והטעם.
- שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
- גם כאן מדובר במוצר מבוסס סויה, מעובד למדי כדי להקנות את המרקם והטעם של שניצל.
- המבורגר צמחוני - טבעול
- לרוב מכיל כמות משמעותית של סויה וחלבון צמחי, אם כי יש פחות עיבוד בהשוואה לנקניקיות ושניצלים.
- שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
- מכיל סויה, אך כמותה נמוכה יחסית שכן המרכיב העיקרי הוא תירס. רמת העיבוד עדיין יחסית גבוהה.
- כדורי פלאפל - טבעול
- עשוי בעיקר מחומוס, כך שכמות הסויה בו נמוכה אם בכלל, ורמת העיבוד פחותה מאשר במוצרים מבוססי סויה אחרים.
- אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
- אינו מבוסס סויה כלל, אך העיבוד מתמקד במעטפת הבצק ובתיבול המלית.
- סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
- לא מכיל סויה, ומבוסס בעיקר על תפוחי אדמה. רמת העיבוד מתונה.
- בורקס גבינה/תפו"א/פילוס - שלושת האופים
- מבוסס על גבינה או תפוחי אדמה, אינו מכיל סויה כלל. רמת עיבוד גבוהה יותר בגלל הכנת הבצק והשומן.
- פסטלים תפו"א - שלושת האופים
- מבוסס על תפוחי אדמה בלבד ללא סויה. רמת העיבוד פחותה יחסית, בעיקר בגלל הבצק.
- סיגרים בשר - שלושת האופים
- לא מכיל סויה, אך מעובד במידה מסוימת כדי להכיל את המלית הבשרית ולשמור על הטעם והמרקם.
You said:
ועכשיו דרג לי לפי רמת השומןChatGPT said:
לגבי דירוג המוצרים לפי רמת השומן, מוצרים כמו בורקסים ומוצרים מטוגנים הם לרוב עתירי שומן, בעיקר רווי. מוצרים צמחוניים עשויים להכיל פחות שומן, אך חלקם עדיין מכילים שומנים כדי להקנות טעם ומרקם. להלן דירוג מוערך מרמת השומן הגבוהה לנמוכה:
דירוג מוצרים לפי רמת השומן (מהכי גבוה לנמוך)
- בורקס גבינה - שלושת האופים
- לרוב מכיל כמות גבוהה של שומן, כולל שומן רווי בבצק ובגבינה.
- בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
- מכיל שומן מהגבינה ומהבצק, אם כי הפילו מכיל פחות שומן מהבצק הרגיל.
- בורקס תפו"א - שלושת האופים
- מכיל שומן בבצק, אך פחות שומן רווי מאשר בורקס עם גבינה.
- סיגרים בשר - שלושת האופים
- מכיל בשר שעלול להכיל כמות גבוהה של שומן, בנוסף לשומן במעטפת הסיגר.
- פסטלים תפו"א - שלושת האופים
- מבוסס על בצק מטוגן או אפוי עם תכולת שומן גבוהה יחסית.
- שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
- מכיל כמות שומן מתונה, תלוי בסוג השמן שבו השתמשו לטיגון או לאפייה.
- שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
- מכיל מעט שומן מהמילוי ומהציפוי, בדרך כלל מטוגן או אפוי.
- נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
- רמת שומן מתונה עד נמוכה יחסית לנקניקיות רגילות, אך עדיין עשויות להכיל תוספת שומן.
- המבורגר צמחוני - טבעול
- מכיל שומן בכמות מתונה, בדרך כלל פחות ממוצרים כמו שניצל צמחוני ונקניקיות.
- כדורי פלאפל - טבעול
- רמת שומן נמוכה יותר, אם הם אפויים ולא מטוגנים. טיגון יכול להעלות את רמת השומן.
- אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
- רמת השומן תלויה בשיטת ההכנה, אך לרוב מכיל פחות שומן בהשוואה למוצרים מבוססי בצק אחרים אם אפוי ולא מטוגן.
- סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
- רמת שומן נמוכה יחסית, אם כי היא תלויה בשיטת ההכנה (טיגון יעלה את רמת השומן).