דיון לאימהות העובדות והאוכל המהיר - להרגיע קצת את המצפון ולחפש תחליפים

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מחפשת תחליפים לאוכל המהיר המלא בסויה ושומן הרווי,
המצפון לא נותן לי להכניס דברים כאלה הביתה,
אבל אוכל מהיר חייבים לפעמים, במיוחד בימי חמישי!

אז ביקשתי מהGPT לדרג לי מה פחות בריא...
אם יש לכם השגות על הרשום, אשמח לשמוע
ובכללי אם יש לכם רעיונות נוספים לאוכל מהיר במיוחד, אשמח לשמוע!

You said:​

דרג לי את רשימת המוצרים לפי רמת הבריאות שלהם:
  • המבורגר צמחוני - טבעול
  • כדורי פלאפל - טבעול
  • נקניקיות מן הצומח - זוגלובק
  • נקניקיות מן הצומח - טבעול
  • שניצל צמחוני - טבעול
  • שניצל צמחוני - זוגלובק
  • שניצל תירס - טבעול
  • שניצל תירס - זוגלובק
  • בורקס גבינה - שלושת האופים
  • בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
  • בורקס תפו"א - שלושת האופים
  • אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
  • סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
  • סיגרים בשר- שלושת האופים
  • פסטלים תפו"א- שלושת האופים

ChatGPT said:​


כדי לדרג את רשימת המוצרים לפי רמת הבריאות, אפשר להשתמש בכמה קריטריונים עיקריים כמו רמות שומן, נתרן, סוכר, ואיכות המרכיבים (כמו תוספות מלאכותיות וחומרים משמרים). למוצרי מזון מן הצומח, לרוב יש יתרון על פני מוצרים שמכילים שומן רווי ובשר, אך עדיין יש לשים לב למוצרים מעובדים שיכולים להכיל רמות גבוהות של נתרן או שומנים לא בריאים.

דירוג מוצרים מוערך לפי רמת הבריאות (מהכי בריא לפחות בריא):​

  1. המבורגר צמחוני - טבעול
    • לרוב מכיל ירקות ודגנים, פחות מעובד ומכיל פחות נתרן ושומן לעומת מוצרים אחרים.
  2. כדורי פלאפל - טבעול
    • עשוי מחומוס, מקור טוב לחלבון צמחי וסיבים. יש לשים לב לרמות נתרן ושמן.
  3. אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
    • מכיל ירקות, אך יכול להכיל כמויות גבוהות של שמן אם טוגן.
  4. סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
    • בדרך כלל פחות מעובד, אך עם כמות פחמימות גבוהה, תלוי בשיטת ההכנה.
  5. שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
    • מכיל תירס, חלבון צמחי ודגנים, אך לעיתים מכיל תוספות שומן ונתרן.
  6. שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
    • עשוי מרכיבים צמחיים, אך יכול להכיל תוספים וחומרים משמרים.
  7. נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
    • עשוי ממקורות צמחיים, אך לרוב מכיל כמויות גבוהות של נתרן ותוספים לשיפור הטעם.
  8. פסטלים תפו"א - שלושת האופים
    • מבוסס על תפוחי אדמה, אך יכול להכיל שומן בשיעור גבוה בגלל טיגון.
  9. בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
    • מכיל גבינה ודגנים, אך עם תכולת שומן גבוהה בגלל הבצק ושימוש בשומן רווי.
  10. בורקס גבינה/תפו"א - שלושת האופים
    • מוצרים עם בצק כבד ושומן, המכילים רמות גבוהות של קלוריות, שומן ונתרן.
  11. סיגרים בשר - שלושת האופים
    • מכילים בשר עם אחוזי שומן גבוהים, כמויות נתרן גבוהות, ומעובדים יותר ממוצרים צמחיים.
מומלץ לקרוא את התוויות לכל מוצר כדי לקבל מידע מדויק, ובמקרים מסוימים לבדוק את האפשרות לאפות מוצרים במקום לטגן כדי לשפר את הערך הבריאותי.



You said:​

יותר מעניין אותי לדרג לפי כמויות הסויה והעיבוד שלהם

ChatGPT said:​


כשמדובר בסויה ורמת העיבוד, מוצרים מבוססי סויה כמו נקניקיות ושניצלים צמחוניים יהיו לרוב מעובדים יותר ומכילים כמויות סויה גבוהות בהשוואה למוצרים אחרים. להלן דירוג כללי של המוצרים על פי כמות הסויה והעיבוד המשוער שלהם (מהכי מעובד ובעל כמות סויה גבוהה לפחות מעובד וללא סויה):

דירוג מוצרים לפי כמות הסויה ורמת העיבוד​

  1. נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
    • בדרך כלל מבוססות על סויה, ולעיתים קרובות מכילות מרכיבים מעובדים רבים, כולל תוספות לשיפור המרקם והטעם.
  2. שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
    • גם כאן מדובר במוצר מבוסס סויה, מעובד למדי כדי להקנות את המרקם והטעם של שניצל.
  3. המבורגר צמחוני - טבעול
    • לרוב מכיל כמות משמעותית של סויה וחלבון צמחי, אם כי יש פחות עיבוד בהשוואה לנקניקיות ושניצלים.
  4. שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
    • מכיל סויה, אך כמותה נמוכה יחסית שכן המרכיב העיקרי הוא תירס. רמת העיבוד עדיין יחסית גבוהה.
  5. כדורי פלאפל - טבעול
    • עשוי בעיקר מחומוס, כך שכמות הסויה בו נמוכה אם בכלל, ורמת העיבוד פחותה מאשר במוצרים מבוססי סויה אחרים.
  6. אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
    • אינו מבוסס סויה כלל, אך העיבוד מתמקד במעטפת הבצק ובתיבול המלית.
  7. סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
    • לא מכיל סויה, ומבוסס בעיקר על תפוחי אדמה. רמת העיבוד מתונה.
  8. בורקס גבינה/תפו"א/פילוס - שלושת האופים
    • מבוסס על גבינה או תפוחי אדמה, אינו מכיל סויה כלל. רמת עיבוד גבוהה יותר בגלל הכנת הבצק והשומן.
  9. פסטלים תפו"א - שלושת האופים
    • מבוסס על תפוחי אדמה בלבד ללא סויה. רמת העיבוד פחותה יחסית, בעיקר בגלל הבצק.
  10. סיגרים בשר - שלושת האופים
    • לא מכיל סויה, אך מעובד במידה מסוימת כדי להכיל את המלית הבשרית ולשמור על הטעם והמרקם.
באופן כללי, מוצרים כמו נקניקיות ושניצלים צמחוניים הם בעלי רמות עיבוד גבוהות יותר ונוטים להכיל כמות סויה רבה יותר מאשר מוצרים אחרים.


You said:​

ועכשיו דרג לי לפי רמת השומן

ChatGPT said:​


לגבי דירוג המוצרים לפי רמת השומן, מוצרים כמו בורקסים ומוצרים מטוגנים הם לרוב עתירי שומן, בעיקר רווי. מוצרים צמחוניים עשויים להכיל פחות שומן, אך חלקם עדיין מכילים שומנים כדי להקנות טעם ומרקם. להלן דירוג מוערך מרמת השומן הגבוהה לנמוכה:

דירוג מוצרים לפי רמת השומן (מהכי גבוה לנמוך)​

  1. בורקס גבינה - שלושת האופים
    • לרוב מכיל כמות גבוהה של שומן, כולל שומן רווי בבצק ובגבינה.
  2. בורקס פילו אצבעות גבינה - שלושת האופים
    • מכיל שומן מהגבינה ומהבצק, אם כי הפילו מכיל פחות שומן מהבצק הרגיל.
  3. בורקס תפו"א - שלושת האופים
    • מכיל שומן בבצק, אך פחות שומן רווי מאשר בורקס עם גבינה.
  4. סיגרים בשר - שלושת האופים
    • מכיל בשר שעלול להכיל כמות גבוהה של שומן, בנוסף לשומן במעטפת הסיגר.
  5. פסטלים תפו"א - שלושת האופים
    • מבוסס על בצק מטוגן או אפוי עם תכולת שומן גבוהה יחסית.
  6. שניצל צמחוני - טבעול/זוגלובק
    • מכיל כמות שומן מתונה, תלוי בסוג השמן שבו השתמשו לטיגון או לאפייה.
  7. שניצל תירס - טבעול/זוגלובק
    • מכיל מעט שומן מהמילוי ומהציפוי, בדרך כלל מטוגן או אפוי.
  8. נקניקיות מן הצומח - טבעול/זוגלובק
    • רמת שומן מתונה עד נמוכה יחסית לנקניקיות רגילות, אך עדיין עשויות להכיל תוספת שומן.
  9. המבורגר צמחוני - טבעול
    • מכיל שומן בכמות מתונה, בדרך כלל פחות ממוצרים כמו שניצל צמחוני ונקניקיות.
  10. כדורי פלאפל - טבעול
    • רמת שומן נמוכה יותר, אם הם אפויים ולא מטוגנים. טיגון יכול להעלות את רמת השומן.
  11. אגרול סיני במלית ירקות - שלושת האופים
    • רמת השומן תלויה בשיטת ההכנה, אך לרוב מכיל פחות שומן בהשוואה למוצרים מבוססי בצק אחרים אם אפוי ולא מטוגן.
  12. סיגרים במילוי תפוחי אדמה - שלושת האופים
    • רמת שומן נמוכה יחסית, אם כי היא תלויה בשיטת ההכנה (טיגון יעלה את רמת השומן).
באופן כללי, מוצרי בצק ממולאים כמו בורקסים מכילים יותר שומן, בעוד שמוצרים צמחוניים יכולים להכיל פחות שומן בהתאם לשיטת ההכנה.
 

לורנס

משתמש מקצוען
אולי פעם בחודשיים שלוש נכנס לי לבית אחד מהמוצרים של הרשימה.
ואני לא חשודה על פריקית של אוכל בריא, אבל הג'אנק הזה??
עדיף לאכול פעמיים ביום חביתה ולא את זה.
מכל הרשימה כדורי םלאפל הכי בריא אם תשימי אותם בתנור.
ואוכל מהר: שניצל. קונים חזה פרוס ולוקח 2 דק' לטבול בביצה ופירורים ועוד כמה דק' לטגן. (וגם טיגונים, לא להגזים, פעם עד פעמיים בשבוע)
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מדובר בילדים מפונקים ברמות :cry: לא לחם, לא חביתה...
גם כשאני משתמשת (פעם בשבוע/שבועיים) זה לא טיגון, אלא אפיה בתנור,
ולכן אני בודקת מה הכי פחות לא בריא...
 

mentos

משתמש פעיל
ארוחת צהריים ב-10 דקות עבודה

מפשירים חזה עוף למי שממש אין זמן אפשר כבר לקנות פרוס לשניצלים
ובלילה מכינים בקופסא חד פעמית משרה של שמן מים ותבלינים כמו מלח פלפל פפריקה גריל תבלין שווארמה וכו ומשרים את החזה עוף בבוקר לפני שיוצאים לעבודה מסדרים על תבנית משומנת ומכוונם את התנור שידלק חצי שעה לפני שהילדים חוזרים יוצא מעדן ובכלום עבודה (וגם בלי כלים) הילדים ממש אוהבים
אפשר גם להכין אותם בטוסטר בשרי או במיני קיטשן
אפשר להכניס לפיתות ואז בכלל הארוחה משביעה
אבל אפשר גם אם יש זמן להכין קוסקוס או פסטה
יש עוד כמה רעיונות בסגנון הזה השאלה אם זה מה שאת מחפשת
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
כדאי לשים לב שרשימת הרכיבים של שניצל תירס של זוגלובק היא באורך כפול מאשר שניצל תירס של טבעול
כלומר- יותר מעובד
עד לפני תקופה היה כתוב על שניצל תירס של טבעול "מכיל רק..." ואז רשימה של פחות מ10 רכיבים עם שם שברור לך מה זה. לאחרונה שינו את המתכון וזה כבר לא מצוין על האריזה, אבל עדיין רשימת רכיבים קצרה בהרבה מזוגלובק
כך שאני קונה טבעול אפילו שזה פי 2 במחיר
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כדאי לשים לב שרשימת הרכיבים של שניצל תירס של זוגלובק היא באורך כפול מאשר שניצל תירס של טבעול
כלומר- יותר מעובד
עד לפני תקופה היה כתוב על שניצל תירס של טבעול "מכיל רק..." ואז רשימה של פחות מ10 רכיבים עם שם שברור לך מה זה. לאחרונה שינו את המתכון וזה כבר לא מצוין על האריזה, אבל עדיין רשימת רכיבים קצרה בהרבה מזוגלובק
כך שאני קונה טבעול אפילו שזה פי 2 במחיר
שניצל תירס של טבעול פשוט מכיל כמעט רק קמח.
כל השניצל בצק, מנוקד בגרגרי תירס.
לא חושבת שזוגלובק יותר בריא, אבל לכל הפחות הוא יותר טעים.
 

פשוש

משתמש מקצוען
מבחינתי אוכל קל הכנה זה כל סוגי העופות.
קונים מחולק ופשוט זורקים לתנור עם תיבול.
(אם ממש אין לך זמן אז קני תיבול מוכן רטבים וכו)
כרעיים / שוקיים / כנפיים בתנור (משאירה עם שעון שבת שיהיה לילדים חם וטרי בצהריים)
חזה עוף כשניצל מצופה בתנור.
גם מושטים עם איזה תיבול (כנ"ל) או עם פירורי לחם בתנור.
לפעמים אני מניחה את המושטים על ציפס ואז זה בכלל ארוחה מושלמת.
כל זה ממש 2-10 דקות הכנה. (בלי לחשב את הזמן שזה בתנור)
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מה לגבי ירקות?
אני משתמשת הרבה בירקות קפואים. כרובית / ברוקולי בתנור עם מלח ושמן. שימורים של תירס / אפונה וגזר / טונה.
אני מחזיקה במקפיא גם צ'יפס קפוא לזמנים כאלו.
יש גם בשרי מוכן כמו נקניקיות שניצלים וקציצות. צריך לבדוק את הרכיבים של כל מוצר לגופו. אני קונה מוצר מסוים שהוא לא שיא הבריאות אבל אין בו חומרים תעשייתיים וסויה.
כדורי פלאפל קפואים אני גם משתמשת הרבה. לדעתי יחסית למוצרים האחרים בקטגוריה, הערך התזונתי שלהם מחפה על חוסר הבריאות. (יש לי ילד שזה החלבון הכמעט יחיד שהוא אוכל לצערי)
 

darkwave

משתמש צעיר
בכל המזון המתועש והמעובד והמג'ויאף (מלשון ג'יפה)
הכלל אומר
שיש לבחור את המוצר עם כמה שפחות רכיבים
וגם זה רע אבל הרע במיעוטו
 

Tehilla Adler

משתמש מקצוען
שניצל תירס מאוד מאוד פשוט להכין לבד בבית. מאז שגיליתי- לא קונה. הרבבה יותר טעים להכין לבד

שניצלוני תירס ביתיים ב-5 מרכיבים

מרכיבים (ל-12-15 שניצלונים קטנים):

קופסת שימורי תירס קטנה (340 גרם)-אני משתמשת בתירס קפוא שבישלתי- יותר טעים

ביצה

2-3 כפות שמן זית

חצי כוס קמח

חצי כפית מלח


לציפוי:

פירורי לחם

שמן לטיגון


אופן ההכנה:

1. מסננים את גרעיני התירס מנוזלים וטוחנים שלושת רבעי מהכמות במעבד מזון עד לקבלת מרקם יחסית חלק. מוסיפים ביצה וטוחנים עוד כמה שניות.
2. מוציאים את התערובת לקערה. מוסיפים את יתר הגרגרים, שמן זית, קמח ומלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מחממים מחבת עם שמן. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, מועכים מעט, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה.

מקור למתכון: מאקו
 

דבר בעיתו

משתמש רשום
ואוכל מהר: שניצל. קונים חזה פרוס ולוקח 2 דק' לטבול בביצה ופירורים ועוד כמה דק' לטגן. (וגם טיגונים, לא להגזים, פעם עד פעמיים בשבוע)
מבחינתי אוכל קל הכנה זה כל סוגי העופות.
קונים מחולק ופשוט זורקים לתנור עם תיבול.
כרעיים / שוקיים / כנפיים בתנור (משאירה עם שעון שבת שיהיה לילדים חם וטרי בצהריים)
חזה עוף כשניצל מצופה בתנור.
כל אלו ש'זורקות' את העופות וכולי-
מה עם זמן הניקיון (לא פירוק, קונה מפורק) של העוף?
אצלי זו הפעולה שלוקחת את רוב הזמן בהכנת עופות ,
ואני קונה עוף איכותי ומחולק בדר"כ..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  82  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה