היו לנו פה הרבה עוגות מספרים.
כולן יפות וטעימות ומשמחות לבבות.
זו לא עוגת מספרים קלאסית.
ומי לא אוהב אלפחורס?
אז החלטתי להכין בצק של אלפחורס.
הוא כל כך קל לתפעול, לא מפונק, לא דורש מיקסר וגם לא ימי חופשה וקרן השתלמות.
ומצד שני הוא נימוח וטעים גם בפני עצמו.
אליו כמובן הצטרפו בחדווה ריבת חלב וקוקוס. היה טעים!
המתכון לבצק הוא הקבוע שלי לאלפחורס.
הכנתי חצי כמות.
כדי לפשט את אופן ההכנה ולמנוע בעיות הכנתי באופן הבא:
1. מכינים בצק לפי ההוראות ומקררים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. לאחר קירור הבצק, מעבדים אותו על משטח מקומח.
4. פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים עיגול לא מדויק.
5. בעזרת רינג קורצים עיגול מדויק של 20 ס"מ.
6. מעבירים את הנייר ועליו העיגול לתבנית האפיה. קורצים באמצעו עיגול בקוטר 10 ס"מ.
7. אופים עד להזהבה בשוליים.
כפי שאתם רואים לא כל הטבעות יצאו שוות ויפות. אל דאגה! כל עוד הן חמימות אפשר לישר מעט את השוליים.
מצננים היטב.
מכינים שני סוגים קרם לזילוף:
1. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם חבילת פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מכינים שקית זילוף עם צנטר כוכב וממלאים בריבת חלב.
2. בשקית זילוף חד"פ גוזרים חור בקוטר זהה לשל צנטר הכוכב וממלאים בקצפת.
מרכיבים:
1. על המגש שהכנתם לעוגה מניחים את הטבעת הכי פחות יפה. את הטבעת היפה ביותר שומרים לשלב העליון.
2. מזלפים שורות של נשיקות קצף ושושני ריבת חלב במתכונת לפי טעמכם. מסיימים ומניחים טבעת נוספת .ממשיכים באותו אופן.
3. כפי שאתם רואים בשלב האחרון זילפתי מעגל נשיקות קצף וכיסיתי בקוקוס, זילפתי שושני ריבת חלב וסיימתי בנשיקות קצף ללא ציפוי.
חשוב מאד- לפני שמזלפים עושים טסט ובוחנים כמה שורות מקבילות ידרשו והאם גודל הצנטר מתאים.
כולן יפות וטעימות ומשמחות לבבות.
זו לא עוגת מספרים קלאסית.
ומי לא אוהב אלפחורס?
אז החלטתי להכין בצק של אלפחורס.
הוא כל כך קל לתפעול, לא מפונק, לא דורש מיקסר וגם לא ימי חופשה וקרן השתלמות.
ומצד שני הוא נימוח וטעים גם בפני עצמו.
אליו כמובן הצטרפו בחדווה ריבת חלב וקוקוס. היה טעים!
המתכון לבצק הוא הקבוע שלי לאלפחורס.
הכנתי חצי כמות.
כדי לפשט את אופן ההכנה ולמנוע בעיות הכנתי באופן הבא:
1. מכינים בצק לפי ההוראות ומקררים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. לאחר קירור הבצק, מעבדים אותו על משטח מקומח.
4. פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים עיגול לא מדויק.
5. בעזרת רינג קורצים עיגול מדויק של 20 ס"מ.
6. מעבירים את הנייר ועליו העיגול לתבנית האפיה. קורצים באמצעו עיגול בקוטר 10 ס"מ.
7. אופים עד להזהבה בשוליים.
כפי שאתם רואים לא כל הטבעות יצאו שוות ויפות. אל דאגה! כל עוד הן חמימות אפשר לישר מעט את השוליים.
מצננים היטב.
מכינים שני סוגים קרם לזילוף:
1. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם חבילת פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מכינים שקית זילוף עם צנטר כוכב וממלאים בריבת חלב.
2. בשקית זילוף חד"פ גוזרים חור בקוטר זהה לשל צנטר הכוכב וממלאים בקצפת.
מרכיבים:
1. על המגש שהכנתם לעוגה מניחים את הטבעת הכי פחות יפה. את הטבעת היפה ביותר שומרים לשלב העליון.
2. מזלפים שורות של נשיקות קצף ושושני ריבת חלב במתכונת לפי טעמכם. מסיימים ומניחים טבעת נוספת .ממשיכים באותו אופן.
3. כפי שאתם רואים בשלב האחרון זילפתי מעגל נשיקות קצף וכיסיתי בקוקוס, זילפתי שושני ריבת חלב וסיימתי בנשיקות קצף ללא ציפוי.
חשוב מאד- לפני שמזלפים עושים טסט ובוחנים כמה שורות מקבילות ידרשו והאם גודל הצנטר מתאים.
נערך לאחרונה ב: