חלבי כנאפה חלבי אישי לאירוע

חביבונת

משתמש מקצוען
איך נהפוך את הכנאפה להיות אישית?
מחפשת לגוון רעיון חדש לאירוע משפחתי חלבי.
חשבתי על כנאפה, אבל אין לי רעיון איך מכינים אותה אישית
(רינג במחבת? אישיות בתנור? ואיך מגישים בשולחן?)
אשמח לכל הברקה/ רעיון/ ביצוע/ ניסיון/ תמונות/ מתכונים/ וכו' וכדו'...
 

שרה41102

משתמש פעיל
לי שאומרים כנאפה זה חייב להיות אישי ואף אחד לא יתערב לי בו חחחח את האמת בתור קינוח קשה לי לחשווב על רעיון כי זה הכי טעים חם במקום אחרת היא נהפכת למשהו אחר שלא קוראים לו כנאפה.

את אולי צריכה לחפש קינוחים עם שיערות כנאפה.

אבל, אולי את מכירה. במסעדות מוכרים קינוחים מוכנים ויש אופציה לכנאפה שהיא עשויה
השכבות שיערות רטובות מאוד בסירופ ואז מעל מזלפים קצפת ומעל הקצפת שמו במרכז מעט שיערות .
היה ממש נחמד (אבל ללא זכר לגבינה ... אולי אפשר לעשות את הקצפת כמו עוגת גבינה עם פרורים)
 
נערך לאחרונה ב:

חביבונת

משתמש מקצוען
נראה לי שכנאפה חייבת להיות טריה
איך מכינים כמות ומשאירים אותה טריה?
לתשומת ליבך
האמת שהכנתי לחג (שבועות)
הוכן בערב החג, ונאכל בלילה. היה מעולה!
(וגם את השאריות אכלתי יום אחרי והיה עדיין טעים ממש)
אז זה מבחינתי בסדר
אבל לא ברור לי מבחינת גודל, איך מכינים אותו מנה אישית יפה?
 

שרה41102

משתמש פעיל
האמת שהכנתי לחג (שבועות)
הוכן בערב החג, ונאכל בלילה. היה מעולה!
(וגם את השאריות אכלתי יום אחרי והיה עדיין טעים ממש)
אז זה מבחינתי בסדר
אבל לא ברור לי מבחינת גודל, איך מכינים אותו מנה אישית יפה?
נזכרתי שאבא שלי היה מכין כנאפה במילוי אגוזים ולא גבינה כי גבינה לא טעימה שהיא לא טרייה (יש כאלה שמכינות עם קוטג ועוד תערובות אבל מי שיודע מה זה כנאפה אמיתי לא יכול לסבול את הטעם הזה ובטח שהוא לא במקום חם ונתלש עם חוטי הגבינה הארוכים שמקשרים אותך לכנאפה ... )

הוא הכי בתבנית ענקית של התנור ולאחר אפיה הוא חתך לריבועים אישיים ואז שפך סירופ וזה כן טעים שזה עומד במקרר אז אפשר להגיש את זה על קרטון זהב מרובע או כל דבר אחר וזה נראה טוב.

אבל אם את אומרת שמה שהכנת טעים גם שלא טרי את יכולה לנסות את זה בצורה כזו
 

חביבונת

משתמש מקצוען
נזכרתי שאבא שלי היה מכין כנאפה במילוי אגוזים ולא גבינה כי גבינה לא טעימה שהיא לא טרייה (יש כאלה שמכינות עם קוטג ועוד תערובות אבל מי שיודע מה זה כנאפה אמיתי לא יכול לסבול את הטעם הזה ובטח שהוא לא במקום חם ונתלש עם חוטי הגבינה הארוכים שמקשרים אותך לכנאפה ... )

הוא הכי בתבנית ענקית של התנור ולאחר אפיה הוא חתך לריבועים אישיים ואז שפך סירופ וזה כן טעים שזה עומד במקרר אז אפשר להגיש את זה על קרטון זהב מרובע או כל דבר אחר וזה נראה טוב.

אבל אם את אומרת שמה שהכנת טעים גם שלא טרי את יכולה לנסות את זה בצורה כזו
לא ידעתי שהבעייה בגבינה
אני הכנתי קדאיף במילוי בשרי,
חשבתי שהנושא זה הקדאיף והוא היה לנו מעולה
גבינה לא ניסיתי...

חייב טרי טרי, או שאפשר כמה שעות לפני?
וכשחתכתם זה יצא יפה?
 

שרה41102

משתמש פעיל
אה חחח עם הבשרי אין בעיה .
פשוט הגבינה כשהיא קרה היא מתקשה ולא כלכך משתלבת בקינוח עד ללא מתאימה ואת לא יכולה לחמם שוב בעיקר שזה עם הסירופ.. זה נהפך לעיסה ופשוט - לא! חח
ואני מדברת על סוג הכנאפה שנמכר בשוק מחנה יהודה (אני מכינה מגבינת חמד ומוצרלה שילוב מושלם בצלחות אלומינם חם במקום) יש כאלו שעושות עם קוטג' וסוכר או עם שמנת צמחית וגבינה לבנה ואז זה כבר לא כנאפה ונהפך לקינוח עם שיערות קדאיף ואולי זה מה שאת רוצה להכין...

בשביל שזה יצא יפה חותכים כשזה קרספי מהתנור עוד לפני הסירופ ורק אחרי שופכים סירופ
ואז מעל כל ריבוע שמים במרכז פרורי אגוזים (לקישוט).
ואין בעיה בזה שיהיה במקרר .


דרך אגב, בטורקיה כנאפה זה רק עם גבינה וכל התוספות האחרות זה קדאיף. נראה לי שגם בארץ זה ככה אם אני לא טועה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה