דגים כמה זמן אפשר להשאיר סלומון במרינדה?

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אם אחתוך הערב את הסלומון ויהיה במקרר במרינדה כל הלילה, ויכנס לתנור בבוקר?
זה תקין?
עושה ככה רק לבשרים ועופות, דג אף פעם לא השריתי כמה שעות...
תודה!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אם אחתוך הערב את הסלומון ויהיה במקרר במרינדה כל הלילה, ויכנס לתנור בבוקר?
זה תקין?
עושה ככה רק לבשרים ועופות, דג אף פעם לא השריתי כמה שעות...
תודה!
שום בעיה
רק שאם המרינדה מכילה מלח/סוכר יהיה צורך בפחות זמן אפייה/בישול
זה כמו בריין
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
רק שאם המרינדה מכילה מלח/סוכר יהיה צורך בפחות זמן אפייה/בישול
זה כמו בריין
אפשר לקבל הסבר ?
סתם מעניין...
וזה רלוונטי דווקא לדג? מה לגבי עוף/בשר?
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אחתוך הערב את הסלומון ויהיה במקרר במרינדה כל הלילה, ויכנס לתנור בבוקר?
זה תקין?
עושה ככה רק לבשרים ועופות, דג אף פעם לא השריתי כמה שעות...
תודה!
קוראים לזה סלמון כבוש
זה עובר יחסית מהר כבישה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אפשר לקבל הסבר ?
סתם מעניין...
וזה רלוונטי דווקא לדג? מה לגבי עוף/בשר?
כן אפשר
לוקחים פילה סלמון שלם וטרי
מכסים אותו בתערובת של קילו מלח וקילו סוכר (לא הגזמתי..)
מכסים במילון נצמד ומכניסים למקרר
למחרת מוציאים את הדג שוטפים קלות במים ועם סכין טובה חותכים פרוסות הכי דקות שאפשר באלכסון

מה שהתקבל זה כמו סלמון מעושן בפרוסות שקונים בחנויות רק הרבה יותר טעים ובריא
ההודעה הזאת תישלח בקרוב כש @ניהול האתר יאשר את המשלוח..
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם אחתוך הערב את הסלומון ויהיה במקרר במרינדה כל הלילה, ויכנס לתנור בבוקר?
זה תקין?
עושה ככה רק לבשרים ועופות, דג אף פעם לא השריתי כמה שעות...
תודה!
זה מיותר לרוב
הטעם העדין של הסלמון יהיה מוצף בטעם חיצוני, ופחות יהיה לו טעם טבעי של דג.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
זה מיותר לרוב
הטעם העדין של הסלמון יהיה מוצף בטעם חיצוני, ופחות יהיה לו טעם טבעי של דג.
אוקי,תודה. טוב לדעת.
בוא נגיד ככה, אני עושה את זה לא בשביל הטעם כמו בשביל הנוחות.
אני רוצה להכניס לתנור מיד בבוקר את הדג לתנור.
אני רוצה לחסוך בבוקר את הקילוף של הדג ואת החיתוך.
כל העניין הוא בעיקר טכני...

אם אפשיר הערב, אקלף, אחתוך ואניח בתבנית במקרר, ומחר בבוקר רק אתבל ואכניס לתנור, הדג יישמר טוב במקרר? לא יתקלקל במהלך הלילה?
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אוקי,תודה. טוב לדעת.
בוא נגיד ככה, אני עושה את זה לא בשביל הטעם כמו בשביל הנוחות.
אני רוצה להכניס לתנור מיד בבוקר את הדג לתנור.
אני רוצה לחסוך בבוקר את הקילוף של הדג ואת החיתוך.
כל העניין הוא בעיקר טכני...

אם אפשיר הערב, אקלף, אחתוך ואניח בתבנית במקרר, ומחר בבוקר רק אתבל ואכניס לתנור, הדג יישמר טוב במקרר? לא יתקלקל במהלך הלילה?
יישמר מצוין
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אפשר את המתכון?
תודה!
אין לי מתכון מסוים:)
אני שמה כל פעם מה שמתחשק לי....
הכיוון הבסיסי והקלאסי הוא -
מלח,פלפל,
משהו מתוק-סילאן/דבש/מייפל/טריאקי
ומשהו חריף כקונטרה-שום/חרדל ולפעמים קצת צילי חריף.

כמובן יש אינספור אפשריות נוספות... תחפשו מתכונים
כמעט כל מה ששמים, הולך טוב...

רק לשים לב לאפות ממש זמן קצר, לא לייבש אותו
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם אפשיר הערב, אקלף, אחתוך ואניח בתבנית במקרר, ומחר בבוקר רק אתבל ואכניס לתנור, הדג יישמר טוב במקרר? לא יתקלקל במהלך הלילה?
בגדול כל דבר שמגדילים את שטח הפנים שלו, מתקלקל יותר מהר
ככל שהדג שלם יותר, הוא פחות חשוף למזהמים
ככל שמורידים ממנו את העור ופורסים, חיי המדף שלו קצרים יותר.

בכל מקרה, הפשטה של דג סלמון מופשר לחלוטין לוקחת בערך 30 שניות
ופריסה עוד 30 שניות
כך שאני לא רואה איזה חיסכון בזמן קורה כאן.

איך מפשיטים דג סלמון ב30 שניות?
מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה
תופסים באזור הזנב
ומבצעים בעזרת סכין ארוכה וחלקה, חתך רוחבי (בערך 2 ס"מ מהזנב)
ממשיכים לרוץ עם הסכין מתחת לעור עד ראש הדג, תוך כדי שמושכים את העור מהקצה.
זה ממש קל ולא דורש מיומנות מיוחדת. (רק סכין ארוכה וחלקה)
אם רוצים להוריד גם שומנים, אפשר להפוך את הדג ולנקות בקלילות.
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אני קונה דג סלמון שלם.
מיד מוציאה מהאריזה.
מתחת לזרם מים מושכת את העור מהכיוון הרחב של הדג.
תוך שניות העור מוסר.
הדג עדין קפוא ושטוף,
נארז שוב בניילון /ניילון נצמד ומוחזר להקפאה.
ביום חמישי מוציאה לחצי הפשרה ואז פורסת.
בשישי בבוקר מתבלת ולאחר שהיה בתיבול כשעה ,אופה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני קונה דג סלמון שלם.
מיד מוציאה מהאריזה.
מתחת לזרם מים מושכת את העור מהכיוון הרחב של הדג.
תוך שניות העור מוסר.
הדג עדין קפוא ושטוף,
נארז שוב בניילון /ניילון נצמד ומוחזר להקפאה.
ביום חמישי מוציאה לחצי הפשרה ואז פורסת.
בשישי בבוקר מתבלת ולאחר שהיה בתיבול כשעה ,אופה.
התהליך שאת מתארת מעודד זיהום
 

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כן אפשר
לוקחים פילה סלמון שלם וטרי
מכסים אותו בתערובת של קילו מלח וקילו סוכר (לא הגזמתי..)
מכסים במילון נצמד ומכניסים למקרר
למחרת מוציאים את הדג שוטפים קלות במים ועם סכין טובה חותכים פרוסות הכי דקות שאפשר באלכסון

מה שהתקבל זה כמו סלמון מעושן בפרוסות שקונים בחנויות רק הרבה יותר טעים ובריא
ההודעה הזאת תישלח בקרוב כש @ניהול האתר יאשר את המשלוח..[/ISPOILER

האם לא צריך להכניס אח"כ לתנור?
 

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כן אפשר
לוקחים פילה סלמון שלם וטרי
מכסים אותו בתערובת של קילו מלח וקילו סוכר (לא הגזמתי..)
מכסים במילון נצמד ומכניסים למקרר
למחרת מוציאים את הדג שוטפים קלות במים ועם סכין טובה חותכים פרוסות הכי דקות שאפשר באלכסון

מה שהתקבל זה כמו סלמון מעושן בפרוסות שקונים בחנויות רק הרבה יותר טעים ובריא[
קילו סוכר וקילו מלח לכמה קילו דג?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה