אם אפשיר הערב, אקלף, אחתוך ואניח בתבנית במקרר, ומחר בבוקר רק אתבל ואכניס לתנור, הדג יישמר טוב במקרר? לא יתקלקל במהלך הלילה?
בגדול כל דבר שמגדילים את שטח הפנים שלו, מתקלקל יותר מהר
ככל שהדג שלם יותר, הוא פחות חשוף למזהמים
ככל שמורידים ממנו את העור ופורסים, חיי המדף שלו קצרים יותר.
בכל מקרה, הפשטה של דג סלמון מופשר לחלוטין לוקחת בערך 30 שניות
ופריסה עוד 30 שניות
כך שאני לא רואה איזה חיסכון בזמן קורה כאן.
איך מפשיטים דג סלמון ב30 שניות?
מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה
תופסים באזור הזנב
ומבצעים בעזרת סכין ארוכה וחלקה, חתך רוחבי (בערך 2 ס"מ מהזנב)
ממשיכים לרוץ עם הסכין מתחת לעור עד ראש הדג, תוך כדי שמושכים את העור מהקצה.
זה ממש קל ולא דורש מיומנות מיוחדת. (רק סכין ארוכה וחלקה)
אם רוצים להוריד גם שומנים, אפשר להפוך את הדג ולנקות בקלילות.