דרוש מידע כמה הפסדנו בתכנית חיסכון לילדים בקרנות השונות

זושא כץ

משתמש מקצוען
כידוע כבר כמה שנים מפקיד הביטוח לאומי לכל ילד 50 ש''ח לתכנית חיסכון כאשר יש אופציה להורים להוסיף 50 ש''ח
בימים האחרונים נשלחו מהקרנות השונים סיכום הרווחים (הפסדים) של השנה האחרונה.
והנה חלק מהנתונים
מיטב דש (הלכה) -2%
פסגות (הלכה) -2.15%
נשמח לשמוע מה קרה בשאר הקרנות השנה האחרונה
לכאו' המסקנה המתבקשת שהיה עדיף להפקיד לבנק שלא ירוויח ולכה''פ לא יפסיד

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
אני סגרתי על בנק מסלול קבוע של 4 אחוז, לדעתי עדיף ציפור וכו'

cherry c

משתמש סופר מקצוען
לכאו' המסקנה המתבקשת שהיה עדיף להפקיד לבנק שלא ירוויח ולכה''פ לא יפסיד
תלמד קצת על השקעות תשואה ועל שוק ההון, לפני שאתה קופץ למסקנות שגויות כל כך. חבל.
מילא החיסכון לכל ילד, זה עוד גרושים, אבל מה עם הפנסיה והקרן השתלמות שלך?

אני סגרתי על בנק מסלול קבוע של 4 אחוז, לדעתי עדיף ציפור וכו'
הבנק לא נותן מתנות חינם והם מאוד קמצנים בנושא פקדונות וחיסכון.
אם הוא נתן לך ריבית X זה אומר שהוא ממש בטוח שעל הכסף שלך שהוא משקיע הוא יקבל הרבה יותר מX, לא חבל?

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
הבנק לא נותן מתנות חינם והם מאוד קמצנים בנושא פקדונות וחיסכון.
אם הוא נתן לך ריבית X זה אומר שהוא ממש בטוח שעל הכסף שלך שהוא משקיע הוא יקבל הרבה יותר מX, לא חבל?
אבל ברירת מסלולי ההלכה לא מתקרבת לסכום הנ"ל.
הבנק מציע זאת מפני שבמסלולים הרגילים יש אופציית השקעה בסיכון ורווח של כ10 אחוז, אבל לי אין באמת אופציה

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לך אופציה הלכתית באינטרגמל, לסיכון גבוה או בינוני (או נמוך אבל זה כמובן לא כדאי)
צריך להבדיל בין השקעה לטווי ארוך ולטווח קצר.
החיסכון לכל ילד, במידה ששמים בקופת גמל, זה השקעה.
ההמלצה היא לשים בסיכון גבוה לטווח ארוך (כי לטווח ארוך תמיד הכלכלה העולמית בעליה) אבל לטווח קצר לשים בסיכון נמוך.
ולכן להמליץ לנער בן 16 להשקיע בסיכון גבוה זה טעות. כי מה עם הוא יוציא את הכסף הגיל 18 אחרי שנתיים של הפסדים?
לעומת זאת, ילד זן 3 שישקיעו לו בסיכון גבוה, יש מספיק שנים של תשואה גבוה בעז"ה אחרי השנתיים של ההפסדים.
לדוגמא- אלו שלא מכרו את המניות שלהם אחרי הנפילה ההיסטורית של 2008, תוך שנים בודדות הרוויחו תשואות ענקיות, החזירות את ההפסדים וצברו הרבה מעבר.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
לכן להמליץ לנער בן 16 להשקיע בסיכון גבוה זה טעות. כי מה עם הוא יוציא את הכסף הגיל 18 אחרי שנתיים של הפסדים?
לעומת זאת, ילד זן 3 שישקיעו לו בסיכון גבוה, יש מספיק שנים של תשואה גבוה בעז"ה אחרי השנתיים של ההפסדים.
בסכומים של הריביות שהיא כתבה, אין מצב שזה לילד בן 16, זה רק לילדים קטנים.
לילד בן 16 הבנקים מוכנים לתת ריבית אפסית בלבד.
ולכן גם לילד בן 16 עדיף לשים בסיכון נמוך או נמוך-בינוני (שזה הדרגה של הקרנות ההלכתיות שלא באינטרגמל) מאשר בבנק. הסכום שיצטבר כבר כזה נמוך שאין כאן כל כך מה לסכן.

מבדיקה שלי כעת, רק לילד עד גיל שנה אפשר לקבל ריבית קל"צ של 3.5 בבנק הפועלים, בשאר הבנקים זה פחות.

https://hly.gov.il/banksManageInfo.html

הנמצא

משתמש מקצוען
שמתי לב למשהו מעניין, היום הגיעו הדוחות של פסגות ושל אלטשלולר, ומשום מה רק באלטשולר הופקד שלוש פעמים 50 ש"ח ב10/2018 ולא 50 ש"ח כמו בכל חודש.
מישהו יודע למה?

רמיזא

משתמש מקצוען
אינטרגמל שיכון גבוה תשואה 12 חודש אחרונים 0.84+
זה הכי כדאי כל הכלכלנים אמרו שסיכון גבוה למשך תקופה של 10 שנים + הכי כדאי סיכון גבוה, והם היחידים שש להם הכשר של הבד"ץ בסיכון גבוה

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
יש על זה אשכול שלם כאן
https://www.prog.co.il/threads/חסכון-לכל-ילד-איזו-קופה-הוכיחה-את-עצמה.409583

להלן מה שנכתב שם.
"להלן התשואות של מסלולי הלכה [בסיכון הבינוני] מאז הקמתן [2017] עד היום

השוואת תשואות מסלולי חיסכון לילד הלכה תשואה מצטברת ממועד תחילת פרסום התשואות (פברואר 2017עד דצמבר 2018)
אלטשולר שחם 4.49
מנורה 4.01
מגדל 3.91
אקסלנס.3.89
הראל 3.56
הלמן אלדובי 3.38
מיטב דש 3.19
פסגות 2.55

והנה התשואות מהחודש האחרון ינואר שהיה חודש מיוחד מבחינת הקרנות, [חלקם עשו יותר ממה שעשו במשך השנתיים האחרנות כמו פסגות] ושוב אלטשולר בראש.
אלטשולר שחם חיסכון לילד - הלכה 3.57
פסגות חיסכון לילד - הלכה 3.08
מגדל חסכון לילד - הלכה 2.69
מנורה מבטחים חסכון לילד - הלכה 2.68
אקסלנס חיסכון לילד - הלכה 2.66
הראל חסכון לילד - הלכה 2.56
הלמן-אלדובי חיסכון לילד- הלכה 2.42
מיטב דש חיסכון לילד - הלכה 2.4

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
והנה התשואות מהחודש האחרון ינואר שהיה חודש מיוחד מבחינת הקרנות, [חלקם עשו יותר ממה שעשו במשך השנתיים האחרנות כמו פסגות] ושוב אלטשולר בראש.
ברור!!
אלטשולר נחשבת להכי טובה גם במסלולים שהם לא הלכתיים, וזה היה צפוי, הם גם מובילים בפנסיה וכו' וכו',
רק חבל שאין להם מסלול הלכתי בסיכון גבוה כמו שיש באינטרגמל, ולכן לכאורה אינטרגמל בסיכון גבוה עדיפה עליהם, אבל החיסרון של אינטרגמל שזה חברה חדשה ולכן אני מתלבטת כרגע ביניהם.

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אכן אין מסלולי הלכה בסיכון גבוה מלבד המסלול הנ"ל אבל מי שרוצה מסלול בסיכון בינוני ולא להכנס לסיכון גבוה כמשמעו ופשוטו, נראה שאלטשולר מסלול הלכה העומד תחת פיקוח תשואה כהלכה הכי טוב!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אכן אין מסלולי הלכה בסיכון גבוה מלבד המסלול הנ"ל אבל מי שרוצה מסלול בסיכון בינוני ולא להכנס לסיכון גבוה כמשמעו ופשוטו, נראה שאלטשולר מסלול הלכה העומד תחת פיקוח תשואה כהלכה הכי טוב!
כל הכלכלנים והמומחים אומרים שלטווח רחוק אז בסיכון גבוה הכי טוב,
והרבה יותר ממה שזה נקרא סיכון גבוה, זה נקרא סיכוי גבוה לרווחים גדולים, וכשזה לטווח רחוק אין כמעט שום סיכון.

נקודה למחשבה

משתמש חדש
ברור!!
אלטשולר נחשבת להכי טובה גם במסלולים שהם לא הלכתיים, וזה היה צפוי, הם גם מובילים בפנסיה וכו' וכו',
רק חבל שאין להם מסלול הלכתי בסיכון גבוה כמו שיש באינטרגמל, ולכן לכאורה אינטרגמל בסיכון גבוה עדיפה עליהם, אבל החיסרון של אינטרגמל שזה חברה חדשה ולכן אני מתלבטת כרגע ביניהם.
אני דוקא חשבתי להעביר את הקופות לילדים הגדולים לאינטרגמל בסיכון גבוה כמו שאמרו כאן. אבל באמת מעניין אותי לדעת עליהם בתור חברה באופן כללי. מה זה נקרא חדשה? כמה זמן בשוק?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה